אחרי נפלאות הפטיסרי הצרפתי במילוי גלידות בקרמרי דה ל'אקלייר והצ'יפס המושלם בצ'יפסטאר, כנראה שהגיע הזמן לעוד רשת חדשה ומושחתת שתזרוק את ספירת הקלוריות שלנו לכל הרוחות. הפעם מדובר בקונספט חדש של גריל צ'יז בר, שיביא לישראל וריאציות חדשות והיסטריות של טוסטים משודרגים.

המקום החדש, ויטו רומנו (Vito Romano), נפתח על ידי אנשי חיי הלילה אורי מנדלבאום (הבעלים של בר הספוטניק החדש בתל אביב) ואסף אבוטבול (המסעדן ואיש חיי הלילה מבאר שבע, אחד הבעלים של הבטי בר והספרייה בעיר). על הייעוץ הקולינרי אחראי השף יענקל'ה שיין, שבנה כאן תפריט שמבוסס על גבינות עם מבחר של קנלוני ולזניות, סלטים וכמובן כריכי הטוסט המשודרגים שנעשים על הפלנצ'ה ולשמם התכנסו.

מחפשים עוד שחיתות בטעם טוב? בואו לפייסבוק שלנו

נתחיל בהסבר הנדרש: מהו בעצם ההבדל בין גריל צ'יז סנדוויץ' לבין טוסט? "טוסט רגיל מכינים בטוסטר, כך שמפעילים לחץ על שני הצדדים, והוא בעצם זה שיוצר את הטוסט", אומר מנדלבאום. "הגריל צ'יז סנדוויץ' הוא כריך שמבוסס ברובו על גבינות ומטוגן בחמאה על הפלנצ'ה, וכך מתקבל הקראסט, וגם הטעם של הלחם הוא שונה לגמרי. בסופו של דבר מדובר בסנדוויץ' שברגע שטועמים אותו, מבינים שהוא הרבה יותר מסתם עוד טוסט".

ברחבי ארה"ב קיימים לא מעט מקומות שמצטיינים בקונספט המושחת הזה, ובימים אלה מנסים מנדלבאום ואבוטבול להביא את הרעיון גם לישראל. הסניף הראשון של ויטו רומנו ייפתח ביום חמישי הבא (7.4) בכיכר דיזנגוף בתל אביב (במקום הסניף של פיצה עגבנייה שפעל במקום), והוא עתיד להיות פתוח 24 שעות ביממה (אחרי תקופת ההרצה, שבה יהיה פעיל בשעות מוגבלות). בתחילה יגישו כאן את הצ'יז סנדווויץ' רק בשעות הערב, ובשעות הצהריים יפעל המקום עם תפריט של בית קפה סטנדרטי.

עוד באוכל טוב:

כריך גבינה מותכת גריל צ'יז סנדוויץ' (צילום: Shutterstock)
הרעיון אמריקאי, הביצוע לגמרי ישראלי. גריל צ'יז סנדוויץ' | צילום: Shutterstock

"בשעות היום הוויטו רומנו הוא מקום בסגנון של בית קפה אירופי שמשקיף על כיכר דיזנגוף, ובערב הוא יהפוך לבר שאפשר לשתות בו קוקטיילים מעולים או בירות", מספר מנדלבאום על הבייבי החדש שלו. "הרגשנו שיש איזה ואקום ברחוב דיזנגוף בכל הקשור ל'אוכל לילי', ורצינו לפתור את זה. יש באזור המון בליינים, אבל מעט מקומות לאכול בהם בשעות הקטנות".

מלבד לזניות וקנלוני שמייצרים במקום ומגוון ברוסקטות מיוחדות (כמו ברוסקטה עם ממרח פורל מעושן וברוסקטה עם כבד אווז), תמצאו ברומנו גם מילקשייקים מושחתים ושישה סוגים שונים של כריכי גבינה מותכת על בסיס שלוש גבינות: גאודה, מוצרלה וצ'דר, יחד עם תוספות שונות. יש כאן, למשל, גריל צ'יז סנדוויץ' עם מוצרלה, צ'דר, אמנטל, שינקן, עגבנייה, פורטובלו, בייקון וביצה עלומה; גריל צ'יז סנדוויץ' עם מיקס גבינות ואספרגוס וגריל צ'יז סנדוויץ' עם גבינות ודגים. מחירי המנות ינועו בין 20 ל-42 שקלים למנה, וכל המנות יוגשו בכלים מתכלים לשימוש חוזר ועל פלייסמנטים מיוחדים.

ויטו רומנו - Grill Cheese & Coffee Bar. בן עמי 13, כיכר דיזנגוף, תל אביב. ראשון-שבת 24 שעות ביממה. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל