נראה שבשנה האחרונה האוכל הישראלי מתרכז בשלושה ז'אנרים עיקריים: אסייתי, איטלקי והמבורגרים. אולי זה המשבר הכלכלי בענף המסעדנות ואולי הרצון לכוון לחלק כמה שיותר גדול של האוכלוסייה ולהציע מנות פופולריות ומחירים נוחים - כך או כך, עוד ועוד מסעדות משלושת הסוגים האלה נפתחות סביבנו. החדשה והמסקרנת שביניהן, נכון לרגע זה, היא מסעדה בשם אפרטו שנפתחה בקיסריה, מיקום שלא זוכה תדירות בבשורות קולינריות.

אפרטו מרגריטה  (צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור)
גם היא תהיה פה. פיצה מרגריטה קלאסית | צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

את אפרטו, המונה למעלה ממאה מקומות ישיבה בחלל פנימי ובמרפסת חיצונית, פתח המסעדן שי בוחבוט, ואת המטבח מאייש לא אחר מאשר השף האיטלקי ג'וזפה "פפה" ג'ורדנו, מי שהפעיל בשנים האחרונות את דה פפה, מעוז הפיצה הנפוליטנית התל אביבי שכבש את חובבי הבצקים בעיר. דה פפה נסגרה ונפתחה כמה פעמים, עד שלאחרונה הלהיב ג'ורדנו את הבעלים של אפרטו החדשה והצטרף למיזם בקיסריה. שם הוא יגיש לא רק את הפיצות המוכרות והמוצלחות במיוחד שלו, אלא גם שלל מנות איטלקיות.

במקום שבו נפתחה אפגטו התחלפו בעבר כמה וכמה עסקי אוכל (ביניהם הבר מסעדה המיתולוגי באזור הבנדי), וכעת מקווים כאן שדווקא הז'אנר האיטלקי והשף המוכר והמוכשר יצליחו למשוך את הקהל. הוסיפו לכך תמחור יחסית סביר, גישה שאינה של מסעדת שף יוקרתית ובר רחב ידיים שמאפשר בילוי לילי מהנה - ועושה רושם שהמשימה בהחלט עשויה להצליח.

אפרטו קיסריה (צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור)
חותרים לאווירת בילוי לילית. אפרטו | צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

אפרטו קיסריה ארטישוק (צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור)
ויש גם מנות נוספות שאינן פיצות | צילום: דניה ויינר, יחסי ציבור

כאות הוקרה לג'וספה ג'ורדנו, את פירוט המנות באפרטו ראוי להתחיל בפיצות. מלבד המרגריטה הקלאסית (והמושלמת) של ג'וזפה תוכלו למצוא פה פיצה ארבע העונות עם ארטישוק, פטריות, זיתים וסלמי; פיצה עם ארוגולה ופרמזן; ופיצה פרימברה עם חציל צלוי, פלפלים, פטריות, זיתים וארטישוק. מחירי הפיצות נעים בין 42 ל-48 שקלים למגש. 

מלבד הפיצות תמצאו כאן מגוון פסטות, כמו פטוצ'יני ירוק ולבן ברוטב פטריות ושמנת; פטוצ'יני שחור עם פירות ים, עגבניות שרי, רוטב עגבניות, יין לבן, פטרוזיליה ושום; רביולי במילוי של תרד וריקוטה ברוטב רוזה; ריגטוני עם קציצות בשר בבישול ארוך; וניוקי אפוי בתנור ברוטב עגבניות ומוצרלה (42-69 שקלים למנת פסטה). מי שאינו מעוניין בבצקים ימצא במקום גם מנות עיקריות איטלקיות כמו עוף מילנזה עם פירה, או מנות בשר כמו פילה מיניון עם ירקות צלויים.

באזור קיסריה יתחרה פפה בלא מעט מסעדות שמציעות פיצות נהדרות, כמו רוברטה וינצ'י בפרדס חנה ופיצה שבתאי, שהפכה למוסד צעירים מקומי. אבל אם הוא יצליח להביא לקיסריה את הטעם המשובח שאליו התרגלנו בתל אביב, אין ספק שאפרטו תהפוך ליעד חסר תחליף לחובבי הפיצות בישראל. 

אפרטו. אלון התבור 11, פארק התעשיה הדרומי, קיסריה. 04-8773366. ראשון-שבת 12:00 עד אחרון הלקוחות. לא כשר