אחרי תקופת שיפוצים ארוכה, השף מאיר אדוני יגשים בסוף השבוע הקרוב את חלומו, ויפתח את מסעדת השף החדשה שלו בניו יורק. המקום, שנקרא נור (NUR), יציג את הגרסה של אדוני למטבח הים תיכוני המודרני, עם נוכחות דומיננטית של המטבח הישראלי לצד נגיעות של המטבח היהודי המסורתי.

נור החדשה ממוקמת לא רחוק מהיוניון סקוור, מקום מרכזי במיוחד במנהטן, עם לא מעט תחרות מסביב. למרות זאת, לצד היותו של אדוני אלמוני יחסית בזירה האמריקאית והשוקקת, הפתיחה של נור מעוררת לא מעט הדים עוד בטרם הוגשה הארוחה הראשונה. גופי תקשורת אמריקאית נחשבים כבר דיווחו על הפתיחה של המסעדה כאחת הפתיחות המסקרנות ביותר של השנה הקרובה בעיר, ואם זה לא מספיק, ניסינו להזמין מקום באתר האינטרנט של המסעדה, וקיבלנו הודעה חזרה כי מקום פנוי לזוג נוכל למצוא רק ב-14 למאי. או בקיצור, רוצים לאכול אצל אדוני בניו יורק? תיאלצו להמתין, ולא מעט.

סקאלופ צרובים בחמאת מרווה, קרם חמציץ, נודי ריקוטה והדרים, פאף עדשים וכמון, ציפס קייל ושמן זית נור ניויורק Seared Scallop with Sage-Garlic Butter, Sorrel Cream, Ricotta Gnudi, Puffed Lentils and Kale Chips Nur nyc

A post shared by meir adoni (@chef_meir_adoni) on


ההמתנה הלא קצרה הזאת קשורה לא רק להתלהבות סביב השף הישראלי שמגיע לארה"ב, אלא גם לעובדה שבנור יש 60 מקומות ישיבה בלבד (מסעדה קטנה יחסית בהשוואה לשאר המסעדות בעיר), חלקם סביב בר רחב ידיים שממוקם במרכז המסעדה.

מה לגבי האוכל? את התפריט של נור החדשה פותחת מנה שנויה במחלוקת במיוחד: גפילטע פיש. אבל כזה שעשוי משרימפס ומוגש עם ג'לי דאשי וירקות מוחמצים (13 דולר). אחריה בתור נמצאת מנה בשם נהר הירדן - סופגניית תמר מג'הול עם פורל מעושן וקארי הדרים (9 דולר). בהמשך התפריט הכניס אדוני גם גרסאות למנות שאנחנו כאן בארץ מכירים היטב: קרפצ'יו חציל מעושן (אותו הוא מגיש עם גבינת פטה, טחינה ומי ורדים, ויעלה 17 דולר), קובנייה עם עריסה ואבקת לימון פרסי שחור (23 שקלים), ומנת הטרטר הפלשתיני שהגיש גם במזללה והייתה להיט מקומי וכוללת חציל מעושן ויוגורט כבשים וארטישוק (24 דולר).

NUR Nyc

A post shared by meir adoni (@chef_meir_adoni) on


גם את הלחמים בנור החדשה מבסס אדוני על התפריט האייקוני של המזללה, והוא יציע לקהל האמריקאי הקובנה התימנית המושחתת והטעימה להפליא שלו עם סחוג וגרידת עגבניות או מנת פחמימה מתבקשת בדמות בייגלה ירושלמי מסורתי עם זעתר (10-11 דולר למנה).

ומה עם המתוקים? בתפריט הקינוחים מככבים כאן קינוחים כמו מזרח תיכון חדש - קרם מסקרפונה עם קומפוט הדרים וקראמבל יוגורט עם מרנג סומק וסורבה תפוז דם; קינוח הפרדס - מרק הדרים, פסיפלורה וקוקוס עם סופגניית יוזו; וקינוח גבעות ירושלים עם סלעי הל, שוקולד וחלבה עם ארטישוק ירושלמי קריספי וקרם פיסטוק (כל הקינוחים נמכרים במחיר אחיד של 14 דולר לקינוח).

עוד רגע קטן חלום ענק מתגשם תודה לך בורא עולם Dreams do come true Thank you God

A post shared by meir adoni (@chef_meir_adoni) on


במסגרת המיזם החדש שלו, חבר אדוני לגדי פלג, שותפו של האופה אורי שפט במאפיית לחמים שכבשה אף היא את ניו יורק, ולמעשה הוא מגשים כאן חלום ישן עליו הצהיר במשך שנים, ולמענו אף סגר לפני כחצי שנה את המסעדות כתית והמזללה אותן הפעיל בתל אביב, כשהוא משאיר מאחוריו בארץ רק את זוג המסעדות הכשרות שהוא מפעיל במלון קרלטון בתל אביב: בלו סקיי ולומינה.

>> לכל חדשות האוכל

לפי ההיכרות שלנו עם היד של אדוני ניתן להמר בוודאות גבוהה כי האוכל הייחודי שלו יכבוש את תושבי ניו יורק בסערה, ובינתיים, הוא בהחלט לא לבד בין השפים הישראלים ששולחים זרועות לחו"ל; אחרי וינה ופריז, השף אייל שני מתכוון להגיע גם הוא לתפוח הגדול עם קונספט הפיתות של המזנון, השף חיים כהן (שייעץ בשנים האחרונות למסעדה בהובלתו באמסטרדם) עובד כעת על מיזם נוסף, הפעם בציריך, וגם שותפו הטלוויזיוני לשעבר של אדוני, השף אסף גרניט, עובד במרץ בימים אלה על פתיחת מסעדה חדשה בפריז בסוף חודש מאי הקרוב, אחרי צמד המסעדות המצליחות שלו בלונדון.