בשנתיים האחרונות, עם פתיחתם של שוקי ענק יוקרתיים כמו שרונה מרקט ושוק צפון בתל אביב (ועוד כמה בדרך), נכנסה ישראל למגרש המשחקים של שוקי האוכל העולמיים. ממש בימים אלה מתבסס כאן שוק חדש, צנוע בהרבה אך מעניין לא פחות, שמספק לחובבי האוכל אפשרות נדירה להתנסות במטבחי עולם אותנטיים, שאת חלקם טרם פגשנו.

עוד המון סיפורים ואוכל טעים בפייסבוק שלנו

השוק, שנקרא שוק אוכל עולם, ייפתח בשבת הקרובה בתל אביב במרכז האמנות בסקולה בתל אביב, ובהמשך עתיד להתקיים אחת לחודש בכל פעם במקום אחר. על המיזם אחראית נעמה אליהו, חובבת אוכל מושבעת, שחברה לאנג'י שו, אשת אוכל אמריקאית טייוואנית שעשתה עלייה לישראל, ולגרי גוזלן מהבסקולה. "ראיתי את שוקי האוכל שיש באירופה והתחלתי לחשוב שגם אנחנו צריכים שיהיה לנו שוק כזה בארץ", מספרת אליהו. "החלטנו לכנס במקום אחד כמה קהילות אוכל מעניינות ולהציע דוכנים של מנות שהן הכי קרובות למקור שלהן, במסגרת מה שאפשר לעשות באמצעים שיש בארץ. הגעתי לבעלי הדוכנים עצמם דרך כיתות רגליים. הלכתי למקומות, דיברתי עם אנשים והייתי בטוחה שאקבל הרבה סירובים - אבל זה לא קרה".

11 סוגי דוכנים יככבו בשוק אוכל עולם, ויציגו מטבחים כמו המטבח הסודני, האתיופי, היפני, הקולומביאני, הפרואני, המקסיקני, ההודי, הווייטנאמי, הפיליפיני, הגיאורגי והאיטלקי (בנציגות של זוכה "מאסטר שף" מסימיליאנו דה מטיאו).

עוד באוכל טוב:

אין תמונה
אגרול ויאטנמי. שוק אוכל עם הכל מהכל

"אני לא יודעת לכמה אנשים יצא לאכול אוכל סודני, למשל", אומרת אליהו, "זה אוכל שאמורים לאכול בידיים, ולמרות שהשפים שמכינים אותו קצת פחדו להגיש אותו ככה לאנשים, החלטנו דווקא לתת את האפשרות הזאת. כמובן שיהיה אפשר גם לאכול אותו במזלג, אבל כדאי לפתוח את הראש ולנסות להיכנס למשהו שהוא גם חוויה תרבותית".

המטרה של שוק האוכל החדש היא שכל סועד יתנסה בכמה שיותר מנות ומטבחים. אי לכך, לצד עלות כניסה סולידית של 10 שקלים לאדם, מציעים כאן מנות רבות שהן קטנות יחסית ועולות בהתאם, 10-15 שקלים, לצד מנות גדולות יותר שמתומחרות גם הן במתינות, ב-30-35 שקלים. בנוסף הקפידו כאן על היצע צמחוני-טבעוני רחב, עם מנות מיוחדות ומושקעות.

מסימיליאנו (צילום: נביעות,  יחסי ציבור )
מייצג את האיטלקים. מסימיליאנו | צילום: נביעות, יחסי ציבור

בין המנות בשוק: דמפלינגס פיליפיניים וקינוח ביבינקה - עוגת אורז שעשויה מקמח אורז, חלב וקוקוס עם ציפוי של גבינה וקוקוס; חצ'פורי של טש וטשה מיפו; ארפה קולומביאנית; טופו משי יפני בעבודת יד, שישולב במנות יפניות מסורתיות; קערת באן וייטנאמית עם אטריות אורז, גזר ודייקון מוחמצים וחזה עוף צלוי ברוטב נוק צ'אם וייטנאמי; ולחם סודני דקיק עם תבשיל שעועית, עדשים ובמיה.

כדי להפוך את האירוע לחוויה תרבותית כוללת יתקיימו בשוק גם הופעות מוזיקה חיות. פרטים נוספים בעמוד הפייסבוק שוק אוכל עולם.

שוק אוכל עולם. הרכבת 72, תל אביב. שבת 12:00-17:00

>> לכל חדשות האוכל