מיט פק בשרים (צילום: אסף בן עזרא)
כשר, לגמרי כשר. מיט פאק | צילום: אסף בן עזרא

טבעונות בצד, התקופה האחרונה במסעדנות הייתה גדושה להתפקע בבשר. אחרי המוסד לסנדוויצ'ים מיוחדים בתל אביב ו-B12 המוצלחת בעמק חפר, לאחרונה פרץ לחיינו מיט פאק - בית אוכל כשר (אבל באמת) לבשרים מעושנים, שנפתח ברחוב דיזנגוף בתל אביב. למרבה השמחה, המיט פאק עונה על צורך משמעותי של התל אביבים ופועל עד השעות הקטנות של הלילה, לכל הפחות עד שתיים. כי נכון שבדיזנגוף יש הרבה מסעדות טובות, אבל רובן ככולן אינן ערוכות לתת מענה למאנצ'יז של אמצע הלילה, ואלוהים יודע שיש כזה.

>> רוצים לגרות את הבלוטות? בואו לפייסבוק שלנו

"אנחנו מגדירים את עצמנו כאוכל רחוב גורמה", מספר לנו הבעלים אסף בן עזרא, "ולדעתי אין עוד מקומות שמגישים בשר מעושן ברמה שלנו. הגעתי לעולם הבשרים המעושנים דרך חבר שמעשן בשר. טעמתי את הבשרים שלו והחלטתי לפתוח מקום סביבם". 

לפני שפתח את המיט פאק הפעיל בן עזרא במקום את חברותא - בית קפה חברתי שהתבסס על תשלום בסיס נמוך מאוד ותוספת של תשלום לשיקול דעתו של הלקוח. בדיעבד הוא יודע לספר שהמקום לא קרא נכון את הלקוח הישראלי. "היו שם כשלים בממשק, ונוצר מצב של אי נעימות כשאנשים לא ידעו כמה לשלם", הוא מסביר היום. במיט פאק הוא מגיש מנות בשרים בפרנה מרוקאית בעבודת יד. התפריט במקום מחולק לנתחים - אנטרקוט, אסאדו, סינטה וכו' - ויש גם אפשרויות טבעוניות כמו פטריות וברביקיו סייטן. "כל הבשרים שלנו מעושנים בין שעתיים לשש שעות במעשנה סודית, מוגשים עם ציר בקר ובצל מטוגן ונכנסים לפרנה עם רטבים", הוא מספר. "ליד הפרנה אנחנו מגישים סלט קולסלאו או סלט עלים עם תפוחי אדמה או בטטה אפויים". המחיר: 44-64 שקלים למנה.

עוד באוכל טוב:

 

דייליז דיזנגוף (צילום: גל געש)
דייליז. המעדנייה היא העיקר | צילום: גל געש

עדיין רעבים? נסו את הדייליז

לא רחוק מהמיט פאק נפתח לאחרונה גם בר מסעדה בשם דייליז, שמגיש כריכים מושקעים, תפריט מעדנייה רחב והמון סוגים של בירה - ועושה את זה עד שתיים בלילה לפחות.

"כל המטבח של הדייליז מתבסס על נקניקים וגבינות מיוחדות", מסביר גל געש, אחד הבעלים (הנוספים הם נועם פרסקו, טל קרטן, אסף זיד ויוני קנטרו). "בנוסף, יש לנו בר רחב וגם מכונה מיוחדת עם מעל ל-30 סוגים של בירה בבקבוקים. פשוט מגיעים עם אשראי או מזומן וקונים בירה מהמכונה". על האוכל אחראי תמיר חכים ממסעדת טריולה בפתח תקווה, ונכון לעכשיו ולמשך תקופת ההרצה המקום פתוח רק משעות הערב, אך בהמשך יהיה פתוח גם בצהריים. 

בתפריט תמצאו בין השאר כריך אווז עם פסטרמה הודו, אבוקדו ואיולי חזרת (42 שקלים), כריך שחיתות עם פפרוני והאם, קורנביף, כתף בקר ופלפל חריף באיולי צ'יפוטלה (54 שקלים), טוסט גאודה עם מנצ'גו, סנט מור ושמנת (41 שקלים), ארטישוק א-לה רומנה עם סלסלת פלפלים ועלי כוסברה (38 שקלים) ועוד.

ואם המאנץ' נמשך - דעו לכם שגם הבעלים של ראפאס, ראפה נעמן, פולש לאחרונה לשעות הלילה, ולמעשה משנה את כל הקונספט של המסעדה. שמה החדש של ראפאס יהיה פלמינגו, ומעוד שבועיים היא תגיש אוכל עד שתיים בלילה לפחות. "ראפאס היה שם קצת נישתי והוא קצת הביך אותי", צוחק נעמן, "החלטתי להעביר את המקום שינוי בשם, במיתוג וגם במטבח. בלילות ינגנו פה די.ג'ייאים שונים, ואחרי שתיים בלילה יוגש תפריט בר". השינוי במהות של המסעדה יבוא לידי ביטוי גם בתערוכות מתחלפות שיוצגו בה (10 ימים לכל אמן), וכמובן במנות חדשות של דגים, בשר ופסטות בתפריט. בנוסף, ארוחות הבוקר יוגשו מהשעה שמונה בבוקר.

מיט פאק. דיזנגוף 125, תל אביב, 03-9551919. ראשון-חמישי 12:00-אחרון הלקוחות, שישי 12:00-כניסת השבת, שבת שעה אחרי צאת שבת-3:00. כשר.

דייליז. דיזנגוף 268, תל אביב. 03-6423000. ראשון-שבת 19:00-02:00 (בסופי השבוע המטבח פתוח עד אחרון הלקוחות). לא כשר.

פלמינגו. דיזנגוף 276, תל אביב. 03-5591999. בסוף השבוע המטבח פתוח עד אחת בלילה, מעוד שבועיים: 8:00-02:00 (משתיים בלילה רק מנות בר). לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל