פלנטי, תל אביב
טלי פל, תמיר לוי ורועי הנדלס, השותפים מאחורי מזללת אמריקה בורגרס פתחו מקום חדש של סלטי קערה מזינים ומושקעים עם תפריט גמיש שכולל מנות חמות/קרות/צמחוניות/בשריות/טבעוניות עם מנות כמו בול מוצרלה עגבניות - מוצרלה טרייה, קינואה לבנה חמה, שקדים קלויים, שום קונפי ועגבניות צלויות, דלעת וגזר צלויים, פלפל קלוי, פלפל אדום וצהוב, עגבנייה, בזיליקום, רוקט, מיקס עלים ורוטב בזיליקום בלסמי מצומצם (56 שקלים); בול צ'יקן תמרהינדי - עוף צלוי מפורק חם, קינואה אדומה חמה, קשיו קלוי, כרוב צלוי, כרוב לבן חי, סלרי טרי, מלפפון, צנונית, בזיליקום, חסה, עם רוטב קשיו תמרהינדי (58 שקלים); בול אורז מיסו טופו - טופו צלוי, פטריות צלויות בשמן זית, אורז אדום חם, גרעיני חמנייה פיקנטיים, פולי סויה מונבטים, גילופי גזר, כרוב לבן חי, מלפפון, בזיליקום, מיקס עלים, עם רוטב מיסו שומשום (56 שקלים), וגם בול טאקו דג, עם סלמון צלוי, קראנץ' טורטייה ואבוקדו.

פלנטי. אחד העם 38, תל אביב.

ספיישלים לחורף במנטנטן, תל אביב
המסעדה היפנית ברחוב נחלת בנימין מוסיפה מנות חדשות כמו יאקי שינזון – לבבות עוף על גריל פחמים יפני במלח ופלפל (24 שקלים); קארי אודון – אטריות אודון בתבשיל קארי יפני עם בצל ירוק, תרד וטוגראשי (68 שקלים); טורי אודון - ציר עוף, צ'אשו עוף מפורק, אטריות אודון, תרד, בצל ירוק, חצי ביצה רכה, מנמה, שום וטוגראשי (68 שקלים); בוטה ריבס - ספייריבס חזיר בצ'ילי ושום מותסס וסלטון עשבים ובצל מוחמץ (78 שקלים) ועוד.

מנטנטן. נחלת בנימין 57, תל אביב.

קארי אודון _ מנטנטן_ (צילום:  יהונתן בן חיים)
קארי אודון _ מנטנטן_ | צילום: יהונתן בן חיים

אפרטיבו – בר יין חדש, תל אביב
שף גיל חן משיק בר יין חדש שמשלב קוקטיילים עם מנות אוכל קטנות וכיפיות באווירה משוחררת: "רציתי ליצור מקום שהוא קצת יותר משוחרר, לא מסעדת שף יוקרתית ויקרה אלא מקום קז'וואלי וכיפי, שאינו קורע את הכיס". אפרטיבו שוכנת בלובי של מלון אולטרה, סמוך לרחוב בירקון וקרוב מאוד לים. טווח המחירים: קוקטיילים 40-60 שקלים, יין 34-45 שקלים ומנות אוכל 18-70 שקלים.

אפרטיבו. הירקון 78, ל אביב. טלפון: 03-9330339

אפרטיבו  (צילום:  אנסטסיה אוקונוביץ)
אפרטיבו | צילום: אנסטסיה אוקונוביץ

יודי - בר אוכל חדש בשוק תלפיות, חיפה
אחד המקומות השוקקים בחיפה מתחדש בבר אוכל חדש של סידני ביטון, יהודיע צרור ומור פרץ, שמגדירים את יודי כמטבח ישראלי מבוסס על חומרי גלם טריים מהשוק. בין המנות:  כרוב שרוף בטאבון עם טחינה הר ברכה, סלסלת עגבניות ובצל ירוק; סביצ׳ה דג טרחון עם כוסברה, נענע, בצל ירוק, פרי עונתי, צ׳ילי חריף ושמן אתרוגים; מבחר מטוגנים מהים המוגשים עם צ׳יפס פירה ואיולי פרמז׳ן; וקולקציית פיצות מהטאבון.

יודי. סירקין 39, חיפה. טלפון: 04-8500800

יודי. (צילום: אממה)
יודי. | צילום: אממה

שוק חג מולד במייזון קייזר, תל אביב
הקונדיטוריה הצרפתית פותחת במסורת חדשה של שוק חג מולד בשלושת סניפיה בתל אביב, במסגרתו יוצבו עץ אשוח וקישוטים, יושמעו שירי חג, יוגשו משקאות חמים מתובלים ותושק קולקציית קינוחים שכוללת בוש דה נואל - סבלה פקאן, דקואז׳ פקאן, אינסרט ג׳אנדויה פקאן ומוס שוקולד לבן; בוש לימון פירות יער - מדלן לימון ופטל, בוואריה לימון וקונפי פטל; מונט בלאן - קלתית בצק פריך, קרם מסקרפונה, מרנג וקרם ערמונים; סנטה שקדים - מוס שקדים, אינסרט פטל, אינסרט לוז פרלינה, ודקואאז פיצוחים ומרשמלו קוקוס; ועוד קינוחים חגיגיים. טווח המחירים: 16-149 שקלים.

כריסמס מייזון קייזר (צילום: חן גרוס)
כריסמס מייזון קייזר | צילום: חן גרוס

מנות חורף בבאנה, תל אביב
המסעדה הטבעונית מתחדשת במנות כמו מעורב פטריות צלויות, יוגורט שקדים, עמבה, כרוב לבן וסלסת עגבניות (74 שקלים) ובורגר פטריות, גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת ומיסו לבן שמגיע עם תפוח אדמה באטר צלוי ואיולי (67 שקלים).

באנה. נחמני 36, תל אביב. טלפון: 03-6192192

באנה - המבורגר פטריות גרעיני חמניה_ דלעת ומיסו (צילום:  דוד מויאל)
באנה - המבורגר פטריות גרעיני חמניה_ דלעת ומיסו | צילום: דוד מויאל

טברנת סלון יווני חוגגת שנתיים
במסגרת יום ההולדת של המסעדה שף גיא פרץ מציע שולחן קינוחים דינאמי שכולל 7 קינוחים יווניים בעבודת יד, המוגשים על שולחן נייד בתצוגה מיוחדת.

סלון יווני. מלון ווסט תל אביב, טלפון:050-7740025

השף גיא פרץ. סלון יווני.  (צילום: שירן כהן שי)
השף גיא פרץ. סלון יווני. | צילום: שירן כהן שי

תפריט חורף מחודש במעשנת הארוויס, ירושלים
מעשנת העץ בהובלת חיים (הארווי) סנדלר מציעה מנות חדשות כמו: צ'וריפן ארגנטינאי – בשר צלעות מפורק מעושן, נקניק צ'וריסוס, רוטב צ'ימצ'ורי, שום קונפי ואיולי חרדל (98 שקלים); אצבעות אנטריקוט מעושן ומזוגג ברוטב ברביקיו, צ'יפוטלה ודבש (68 שקלים) וכרע עוף בשעתיים עישון (28 שקלים).

יפו 33, ירושלים. טלפון: 02-6246444

צלעות טלה במעשנת הארוויס  (צילום: Andrew Malakhovsky)
צלעות טלה במעשנת הארוויס | צילום: Andrew Malakhovsky

ארוחות עסקיות בדואה, תל אביב
המסעדה בהובלת שף שקד פחימה בשוק הכרמל מציעה ארוחות צהריים בימים שני-חמישי בין שעות 12:00-17:00 שכוללות מנה ראשונה, עיקרית, שתייה קלה/בירה מהחבית/יין הביתף החל מ-87 שקלים. בין המנות הראשונות: קרפצ'יו דג נתחי דג ; פילה כרובית ; חציל דואה ; סלט שוק ועוד. בין המנות העיקריות: מיני המבורגר, אנטריקוט, פילה לברק, סינטה ועוד.

עיסקית צהריים בדואה - (צילום:  ניר ששון)
עיסקית צהריים בדואה - | צילום: ניר ששון

מסעדת אנטריקוט החדשה, ירושלים
מסעדת הבשרים הכשרה בהובלת שף דני אביב מתחדשת במקום חדש ומרווח, ואל המנות המוכרות מצטרפות גם מנות חדשות.

קריית המדע 22, הר חוצבים.

תפריט לשנה החדשה בסיטרה, סי אנד סאן, תל אביב
סיטרה מרעננת תפריט לקראת השנה הלועזית החדשה עם מנות כמו רביולי כמהין – חמאת מרווה, קרם פרמזן, צנוברים קלויים (75 שקלים) ; קרפצ'יו מיושן– פילה בקר בישון ביתי, שמן זית, בלסמי מיושן, עלי אורוגולה, שום קונפי וגלופות פרמזן (72 שקלים); פסטה פירות ים – פסטה שחורה, שרימפס ומולים, ציר ים, שום, בזיליקום וגלופות פרמזן (145 שקלים); פילה סלמון – קרם תפוחי אדמה, תרד בשמנת ושום (135 שקלים) צלעות טלה -  על תבשיל טאג'ין מכוסה בקראסט בצק (250 שקלים) ועוד.

סיטרה, רוזנבלום הרצל 8, בנייני סי אנד סאן, תל אביב. טלפון: 03-6996633

רביולי כמהין_ מסעדת סיטרה  (צילום: יונתן בן חיים)
רביולי כמהין_ מסעדת סיטרה | צילום: יונתן בן חיים

יום מקומיות באסיף, תל אביב
ב-29.12 יתקיים במרכז אסיף יום במסגרתו ייערכו דיונים, טעימות והרצאות בנושא מקומיות בתרבות האוכל הישראלית, בהשתתפות אהוד סוריאנו, אודי אלרואי, אורן לוקסנבורג, איתמר אביב, אלירן אלימלך, אסף מינינברג, אתי אנטה-שגב, גלי פריד, הילה אלפרט, הילה מדליה, טובה דיקשטיין, יוסי יניב, ד״ר לי רכט, ליהי דר, מאיה דרין, עופר עין גל, צור לסטר, ד״ר ציפורה טייטל, ד״ר ראמז עיד, ד״ר רון פורת, ד״ר רפי גרוסגליק ושחר סגל. להרשמה לחצו כאן

יום מקומיות באסיף  (צילום: דן פרץ)
יום מקומיות באסיף | צילום: דן פרץ

טעימות בנגב
במהלך החודש יתקיימו סיורים מטעם הרשות לפיתוח הגב ב-20 שקלים במהלכם המשתתפים יוכלו לחוות את את האזור ומאפייניו הייחודיים. כל סיור יתמקד במקום אחר ובתרבויות שונות.לפרטים ולהרשמה כנסו לכאן.

שוק עירוני באר שבע. (צילום: יאיר גולן)
שוק עירוני באר שבע. | צילום: יאיר גולן

נובי גוד מזרח תיכון, ירושלים
אייל אסולין מציע פרשנות מזרח תיכונית למאכלי נובי גוד מסורתיים: "החיבור של הזיכרונות והמידע ביחד עם  חומרי הגלם המקומיים, המזרח תיכוניים, ייצרו את המיקס המופלא, מופרך ומרגש הזה שהוא הישראליות בעייני". במסגרת האירוע, שמתקיים בפסטיבל החורף, יוגשו שלושה ביסים – גרסאות מקומיות ומיוחדיות לאוליבייה, דג במעיל פרווה ובליני. האירוע יתקיים ב-22.12 בשעות 20:00-23:00. לעוד מידע ורכישת כרטיסים לחצו כאן

נובי גוד ים תיכון (צילום: איתמר גינזבורג)
נובי גוד ים תיכון | צילום: איתמר גינזבורג

קיסר – מסעדת שף חדשה בבאקה אלגרביה
אחרי שנתיים של תכנונים, נפתחה מסעדת קיסר. על התפריט אמון עומאר ועילואוון ואילו השף בפועל הוא רפע פרץ. המסעדה רחבת הידיים מציעה תפריט עשיר עם מנות כמו צוואר טלה/כתף טלה במילוי אורז ופיצוחים, שוק טלה או אסאדו בתיבול דבש ושבי תיבול, שבושלו שעות ארוכות; דג דניס או לברק שלמים בטיגון עמוק או בצלייה בתנור; סטייק פילה או סינטה עם מחית תפו"א וירקות צלויים, פסטות, מגוון מנות ראשונות, סלטים וקינוחים מגוונים.

קיסר, באקה אלגרביה, ואדי אלחרובה. טלפון: 04-8867790/052-9929188

כתף טלה ממולא במסעדת קיסר.  (צילום: דו איט)
כתף טלה ממולא במסעדת קיסר. | צילום: דו איט