מסעדת פפריקה מציגה את המלוואח-בורגר, פתח תקווה
מסעדת פפריקה הוותיקה מציגה מנה חדשה וישראלית במיוחד: המלוואח-בורגר: קציצת הבית של פפריקה בתוך מלוואח מקופל עם טחינה, עלי ארוגולה, עגבנייה, חמוצים ובצל סגול עם סלסת פלפלים בצד (52 שקלים). אם תשאלו אותנו זה נשמע כמו שילוב ישראלי במיוחד בין אוכל תימני לאוכל אמריקאי.

פפריקה. השחם 21, פתח תקווה. 03-9241610

הגלידריה של שוקולד וולרונה מגיעה אל יקב התשבי
החל מהשבוע תפעל ביקב תשבי גלידריה של מותג השוקולד וולרונה. בגלידרייה יוגשו גלידות שוקולד המבוססות כולן על סוגי וטעמי השוקולד של החברה. הגלידות יישמרו במקרר מיוחד שהגיע מאיטליה ויגיעו בטעמים כמו סורבה שוקולד מנג'רי עם רמז עדין של שמן ברגמונט; שוקולד לבן אופלי עם קראנץ' פרלינה; שוקולד עם שברי עוגיות חמאה ושקדים; וקרמל רך ונגיעות של מלח גס..

יקב תשבי. מתחם תשבי, כביש 652, בין זכרון לבנימינה

גביע גלידה ענק ב-Aglida, רמת ישי
גלידריית Aglida תייבא לכבוד הקיץ גביע גלידה ענק מספרד שיימכר לאורך כל הקיץ. כל מי שיזמין את הגביע הענק, (במחיר של 33 שקלים) יוכל לבחור עד ארבעה טעמים, ובסה"כ 400 גרם של גלידה. 

Aglida. איזור התעשייה רמת ישי

ג'מבו גלידה, Aglida (צילום: אגמדיה,  יחסי ציבור )
ג'מבו גלידה, Aglida | צילום: אגמדיה, יחסי ציבור

עסקית חדשה במסעדת טנדוקה, יקנעם
מסעדת הבשר הכשרה טנדוקה מתחדשת בתפריט עסקי בשעות הצהריים (כן, גם בימי שישי). העסקית החדשה תכלול במחיר המנה העיקרית גם לחם ומטבלים, ומנה ראשונה כמו חטיפי כבדי עוף מצופים בפאנקו על ריבת בצל ותפוחים ביין עם איולי תפוז או סיגר ממולא בתבשיל בקר חצילים וצנוברים בליווי רוטב הוייסטר. בין המנות העיקריות: המבורגר 160 גרם הנטחן במקום ומוגש בלחמנייה לצד צ'יפס, ירקות ורטבים; שניצל עוף בציפוי פאנקו לצד ציפס; כבדי עוף צלויים עם בצלים ופטריות בברנדי ורוטב טריאקי על פירה תפו"א; תבשיל עוף בקארי על אורז חמוציות וצימוקים; ופילה בורי (180 גרם) אפוי בתנור על אורז פאייה, בסיס ציר דגים וזעפרן.

טנדוקה. מרכז המושבה, יקנעם. 04-9590323

תפריט קיץ חדש במסעדת פאסטל, תל אביב
מסעדת פאסטל משיקה תפריט קיץ חדש עם מנות כמו אספרגוס צלוי בתנור אבן סלט טורקי, גרמולטה, שום, צ'ילי, גרידת לימון ופרחי צלפים מטוגנים (68 שקלים); ניוקי תפוח אדמה, קרם תירס "גילי", חמאה חומה, תרד, פלפל טינקרבל מתוק וגבינת "קדוש" מלוחה (92 שקלים); רביולי לבנה וזעתר, חציל קלוי מהאש, וינגרט צ'ילי, זעתר ירושלמי וסומק (88 שקלים); פילה מוסר על אורז, עגבניות קיץ, גבינת עיזים מעושנת, קראמבל אדמה בוערת ובייבי ג'אם על פלאנצ'ה (142 שקלים); לברק שלם, פסטה פיצ'י, קישואים, שום, צ'ילי, יין לבן, חמאה וסלסה של עגבניות (136 שקלים); וברווז אורגני של משק לוין, בטטה אפויה, בוק צ'וי, קרם ארטישוק ירושלמי, ציר ברווז ויוזו (134 שקלים). 

פאסטל. שדרות שאול המלך 27, מתחם האופרה ומוזיאון תל אביב. 03-6447441

תפריט חדש במסעדת בליני, תל אביב
מסעדת בליני עברה בחורף האחרון רענון בעיצוב ובמטבח, והתחדשה בטאבון חדש. כעת משיקה המסעדה תפריט חדש עם מנות כמו קרצ'ופו א' פונגי - ארטישוק רומאי צרוב במחבת עם פטריות חורש על קרם תירס טרי (48 שקלים); קפרזה - פרוסות עגבנייה, שרי צלוי, מוצרלה די בופאלו, בצל סגול, שמן בזיליקום ובלסמי מצומצם (54 שקלים); סלט פנצנלה - לבבות חסה אייסברג, אורוגולה, גלדי בצל צלוי, ריקוטה כבשים, שרי צבעוני וגריסיני עבודת יד (48 שקלים); פיצה ביאנקה פרושוטו - מוצרלה, גורגונזולה, גלדי בצל, פרושוטו, אורוגולה ובלסמי מצומצם (61 שקלים); וניוקי קוואטרו פורמאג'י - ניוקי תפוחי אדמה בקרם עגבניות, ארבע גבינות ותימין (74 שקלים). 

בליני. יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב. 03-5178486

פסטה א לה רומנה, בליני (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
פסטה א לה רומנה, בליני | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט קינוחים חדש ברשת קינג ג'ורג'
רשת קינג ג'ורג' משיקה את קולקציית הסמודיס שייק: תפריט שייקים חדש שניתן להזמין על בסיס מים, מיץ תפוזים או חלב בטעמים תות-בננה-תמר, מנגו-בננה-מלון, אננס-פסיפלורה ולימונענע גרוס (19 שקלים). בנוסף, משיקה הרשת תפריט קינוחים חדש במחיר אחיד של 29 שקלים עם מנות כמו שוקולד שחיתות – קרם שוקולד בלגי על עוגיית דקואז שוקולד ופקאן; מקלות מרנג קקאו ופירורי קראמבל שוקול גבינה אפוי בציפוי שוקולד לבן; עוגת גבינה אפויה על בסיס עוגיות חמאה בציפוי גנאש שוקולד לבן; וקראמבל תפוחים – פלחי תפוחים מקורמלים על בצק פריך שקדים עם פירורי שטרויזל מוגש עם רוטב אנגלז וגלידה וניל.

פסטיבל "יין, קולינריה ואנשים" במכללה האקדמית אשקלון
במרכז הכנסים של המכללה האקדמית אשקלון יתקיים בפעם החמישית פסטיבל "יין, קולינריה ואנשים". במתחם הקולינרי של הפסטיבל תוצב משאית אוכל בסגנון טברנה יוונית ודוכן של גבינות מכל העולם בהובלת השף גיא פרץ. בין המנות בפסטיבל: קבב דגים על צזיקי וסלט עגבניות (35 שקלים); פיש אנד צ'יפס באיולי דיז'ון (35 שקלים); עלי גפן על צזיקי (30 שקלים); צזיקי ומיני מלפפונים 25 שקלים); ופיש טאקו,. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 7-8.06 ומחיר הכניסה הוא 39 שקלים ליום (כולל כוס יין).

השף שגב משה משיק תפריט משלוחים ארצי
תפריט המשלוחים החדש של שגב משה כולל מנות בקטגוריות שונות כמו מרקים, סלטים, מנות שף, פסטה, כריכים, כיסונים ועוד. תפריט המשלוחים פועל בין הימים ראשון עד חמישי בשעות הצהריים והערב (11:00-23:00), והוא מציע גם ארוחות עסקיות לאורך כל שעות היום שכוללות מנה עיקרית, תוספת ושתייה קרה, לבחירה. שירות המשלוחים מגיע לגוש דן (תל-אביב, רמת-גן וגבעתיים), נתניה והיישובים הסמוכים (רמת פולג, אודים, תל יצחק, בית יהושע, אבן יהודה, כפר נטר), באר שבע, עומר, ראשון לציון, קריות (קריית ביאליק, קריית חיים, קריית ים, קריית אתא וקריית מוצקין), כפר סבא, הוד השרון והמושבים הסמוכים (נווה ימין, אלישמע, נווה ירק, עדנים, ירקונה, כפר מלל ורמות השבים).

פיקניק של סופ"ש בעין כרם, ירושלים
מסעדת הבראסרי עין כרם מציעה לקראת הקיץ סלסלת פיקניק מלאה כל טוב אותה ניתן לקחת איתכם ולתפוס פינה שקטה תחת עץ מוצל בעמק הנפרש מתחת לשכונת עין כרם. הסלסילה כוללת: בגט או לחם טרי, סלט ירקות או טאבולה, חמאה, ריבות, ממרחים, פירות, יין וקינוחים. המחיר לסלסילה הוא 199 שקלים, ובתור התחלה סלסילות הפיקניק יוגשו רק במהלך הסופ"ש (שישי ושבת), אך ייתכן כי הימים יתרחבו בהמשך. כמו כן יהיו גם אופציות טבעוניות, בשריות ודגים.

מסעדת בראסרי עין כרם. רחוב המעיין 15, ירושלים. 02-5665000

פיקניק, בראסרי עין כרם (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
פיקניק של סופ"ש בעין כרם | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

טעמים חדשים לכבוד הקיץ בגלידריית ג'לטריה, תל אביב
הגלידרייה האיטלקית ג'לטריה משיקה בימים אלה שלל טעמים חדשים לחודשי האביב והקיץ. בין טעמי הגלידות שפיתח השף-גלאסייר של קבוצת גרינברג, אייזק נמרוד, תוכלו למצוא סורבה סורנטינו לימון; ליים ולימונצ'לו; סורבה מישמש דיסרונו; סורבה אפל מרטיני; סורבה גראפה ענבים; סורבה פרוסקו אפרסק ולואיזה; סורבה אפרול תפוז דם; סורבה קפה וטיה מריה; סורבה שוקולד וליקר מנדרינות; גלידת שוקולד לבן; ושמן זית וורמוט.

ג'לטריה. גרינברג 25, אזורי חן, 03-6703626

פסטיבל אביב בגליל המערבי יוצא לדרך
בסוף השבוע הקרוב (8-10.6) יתקיים בגליל המערבי פסטיבל אביב של עמותת זמן גליל מערבי שיכלול מגוון אירועים ופעילויות בתחום הקולינריה. בין האירועים: טיול בעכו העתיקה עם מורת הדרך איילת בר-מאיר וארוחה במסעדת אלמרסא (170 שקלים למשתתף); סדנת לחמי מחמצת עם האופה חגית שטרן (235 שקלים כולל קפה ומאפה); וערב בשרים מעושנים ויין ללא הגבלה של יקב כישור במסעדת לה פמפה במצפה הילה (190 שקלים).

לפרטים נוספים ולהרשמה

הפנינג קרקס על גחלים, רמת הגולן
מסעדת 'חוות צוק-המעדניה' ויקב קנאטיר יחגגו את הקיץ ביום שישי (30.6) החל מהשעה 17:00. כחלק מהשקת חוות קנאטיר החדשה שברמת הגולן, יבנה בחווה מטבח המבוסס כולו על אש טבעית: מדורות, מעשנות וגריל פחמים בהם יקיימו טבחים (בראשות תומר צוק ואסף שנער) ג'ם סשן של ירקות קיץ וטלאים אותם מגדלים אנשי חוות צוק בעמק האלה, לצד פרות סימנטליות של חוות גמלא, דגי ים תיכון ועוד. המחיר לאדם: 320 שקלים לנרשמים עד ה-20.6, ו-360 שקלים לנרשמים אחרי. 

לרכישת כרטיסים

פיצה מרקטו, בלנה (צילום: רונן מלחן,  יחסי ציבור )
פיצה מרקטו, בלנה | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

עסקית חדשות במסעדת בלנה, חולון
בימים אלה משיקה מסעדת בלנה האיטלקית תפריט עסקיות חדש שיוגש בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-17:00 ברמות מחיר משתנות. הארוחה העסקית כוללת מנה ראשונה לבחירה מתוך מבחר שכולל בטטה א-לה פורנו - בטטה צלויה בטאבון עם שמנת חמוצה, פרמזן, בצל ירוק ומלח ים; כרובית קיסרית - כרובית מטוגנת ברוטב קיסר, צלפים פריכים, פטרוזיליה ושבבי פרמזן ועוד. בין העיקריות: פיצה מרקטורוטב - עגבניות, חצילים, זוקיני ופלפלים קלויים, זיתי קלמטה ועלי רוקט; ולינגוויני קרצ'ופיפסטה עם ארטישוק, ברוקולי, עגבניות שמש, צ'ילי, שמן זית, פטרוזיליה, שום ופאן גריטטה.

בלנה. גולדה מאיר 6, חולון. 03-6528528

מנות חדשות ברשת ג'ירף
רשת ג'ירף מציעה 4 מנות חדשות: סלט הודי ירוק (30 שקלים); כרובית קריספית הודית (25 שקלים); קארי תאילנדי ירוק (62 שקלים); וקארי דלעת (63 שקלים). המנות החדשות יוגשו כרגע בסניפים הבאים: אבן גבירול, הרצליה ופתח תקווה, ובשבועות הקרובים הן יגיעו לכל שאר מסעדות הרשת.

תפריט קיץ חדש במסעדת ניתן טאי, תל אביב
בין המנות החדשות בתפריט החדש: סאם סאם רול Ribe-Eye, דאליין צ'ילי, חציל, נענע ברוטב שאלוט (69 שקלים); ברווז Wong quan, שעועית ירוקה, נענע, תפוח שיטאקי ואבטיח (78 שקלים); לובסטר סאקה כחול שומאי ופטאטאס מיסו ברוטב שרי שרימפס (142 שקלים); וטופ טלה - צלעות טלה, הויסין, רול ברביקיו, להבת טי-טי סילנטרו (140 שקלים).

Nithan Thai, הארבעה 21 תל אביב.