חובבי האוכל היפני ישמחו לשמוע שמסעדת TYO היפנית היוקרתית מתל אביב החליטה להתרחב לנישה מעוררת תיאבון במיוחד: רשת בת חדשה עם אוכל צבעוני במחירים משתלמים. הרשת, שתיקרא Amama, תפתח סניף ראשון ברמת החייל בתל אביב לקראת חודש אוקטובר הקרוב.

אמאמה החדשה תיפתח תחת אותם בעלים של מסעדת TYO - יקי כביר, חיים לוזון, שי דוידוף, עדי וכלר והשף היפני שמוביל את TYO מאז פתיחתה: יאמה סאן. קבוצת הבעלים הבינה שאין בארץ רשת יפנית איכותית ששואבת השראה ישירה מהרחוב היפני העדכני ומובלת על ידי שף בינלאומי מנוסה, ולכן החליטה על פתיחת המקום שיכלול נגיעה לעולמות אוכל הרחוב האיכותי, האומנות, והאופנה היפנית הצבעונית.

עוד באוכל טוב:

מסעדת TYO קומבינציה ליחיד  (צילום: עודד קרני, mako אוכל)
אותו היופי, קונספט יפני חדש | צילום: עודד קרני, mako אוכל

הסניף הראשון של הרשת יתמקם ברחוב הברזל 34 בתל אביב ויכלול 140 מקומות ישיבה. חלקם בחוץ וחלקם בחלל פנימי רחב ומעוצב. בהמשך, מתכננת הקבוצה לפתוח ארבעה סניפים נוספים ברחבי הארץ במיקומים כמו יהוד, קריית אונו ואזור השרון, בהשקעה כוללת של 20 מיליון שקלים.

בניגוד ל-TYO היוקרתית, אמאמה מתעתדת להיות רשת שמתומחרת במתינות. אי לכך, מחירי המנות כאן ינועו בין 25 ל-125 שקלים, והתפריט יחולק לפי מנות שמוגשות בקערות אורז: מנות ראמן שהפכו בשנה האחרונה ללהיט בכל הארץ, מנות טמפורה, מנות יקיטורי, מגוון סוגי סושי מחומרי גלם איכותיים, מנות יפניות עיקריות וקינוחים יפניים.

ככאלה שהתאהבו ברשתות אוכל רחוב יפניות כמו אובן קובן מקבוצת אונאמי בתל אביב ומיאזקי הכיפית של השף יובל בן נריה, אנחנו מברכים ומצפים בכיליון עיניים לאמאמה החדשה, כי מבחינתנו אין דבר כזה יותר מדי סושי.

>> לכל חדשות האוכל