כאילו הקולינריה הצרפתית לא זוכה למספיק תשומת לב מהעולם, כעת מבקש נשיא צרפת עמנואל מקרון להכיר בבגט הצרפתי כנכס תרבותי עולמי שיוגן על ידי אונסקו. הרצון להוסיף את הבגט לרשימה הנחשבת קשור לגלובליזציה שחווה המאפה בשנים האחרונות, שמרחיקה אותו לאט לאט מהמקור הצרפתי הראוי - כפי שקורה למאכלים נוספים רבים מסביב לעולם, שבמעבר ממקום למקום נשכח תהליך היצירה המסורתי שלהם והם הופכים למאכל אחר לגמרי. לבגט שאתם רוכשים בסופרמרקט בישראל, למשל, כבר אין כמעט כל קשר לבגט הצרפתי המסורתי (ואם חשבתם עד עכשיו שיש, צר לנו).

הקשר של הצרפתים לבגטים שלהם הוא אומנם עמוק וארוך שנים: הם רוכשים אותם מדי יום ונהנים מהם כמעט מדי ארוחה, ומספר הבגטים שהם צורכים בשנה עולה על 6 ביליון (!). כעת מקווים מקרון וגילדת האופים הצרפתית שקבלת המעמד הרשמי של "נכס תרבותי עולמי" (אותו קיבלה לאחרונה הפיצה הנפוליטנית של שכניהם האיטלקים) תגן על התהליך הארטיזנלי המסורתי של יצירת הבגט הצרפתי הקלאסי, ותמנע מלחמים שלא יוצרו באותו הליך להיקרא בגט.

ההכרה של אונסקו בבגט הצרפתי כמורשת תרבותית לאומית לא תהיה הפעם הראשונה שהארגון מכיר בקולינריה הצרפתית: אל אותה רשימה נחשקת נכנסה גם "הארוחה הצרפתית", שכוללת אלמנטים רבים מלבד האוכל כמו התאמת יין למנות ואפילו עיצוב השולחן הספציפי.