ניני קאי - אסייתית כשרה חדשה באילת

הגל האסייתי מגיע השבוע לאילת, שם נפתחה מסעדת ניני קאי הכשרה. ניני קאי שייכת לרשת מלונות ישרוטל והיא נפתחה בשיתוף עם בעלי מסעדת ניני האצ'י התל אביבית האהובה וניני צ'ו בפתח תקווה.

ומה בתפריט? בניני קאי מגישים סושי (40-62 שקלים לרול), נאמס (46 שקלים), לחמניות באן במילוי בקר, ראמן אווז, מרק קוואטיו מתאילנד (64 שקלים) וטום קה קאי על בסיס חלב קוקוס (52 שקלים), ויש גם מנות ווק וניגירי. בגזרת הסושי המיוחד תמצאו בתפריט במבה רול עם חמאת בוטנים, שניצרול שהוא שניצל בצורת סושי וסשימי רול עטוף במלפפון (36-64 שקלים). הנשים ההריוניות ישמחו לשמוע שכמו במסעדה בתל אביב, גם באילת יוכלו ליהנות מארוחת סושי ללא דאגות.

ניני קאי. מלון רויאל גארדן אילת, ראשון-חמישי 13:00-22:00, שבת 22:30-20:30. כשר

קפה עוטף נתיב העשרה (צילום: רותי רוסו, יחסי ציבור)
קפה עוטף נתיב העשרה | צילום: רותי רוסו, יחסי ציבור

סניף ראשון ברשת קפה עוטף, תל אביב

בפארק שרונה בתל אביב נפתח "קפה עוטף - נתיב העשרה", שמגיש קפה, מאפים וכריכים המשלבים רטבים וממרחים מהעוטף, בליווי של השף רותי רוסו. הקפה מנוהל ומתופעל על ידי תושבי נתיב העשרה, ונועד גם לספק להם פרנסה ומקום התכנסות וגם ליצור חיבור בין הקהילה המפונה לקהילה המארחת. בין המנות שיוגשו בו: ביס חלה טוניסאי (24 שקלים), כריך קממבר ואגסים (38), קרואסון ברי (34) וטוסט רותי (38). עוד יהיה אפשר לקנות במקום מוצרים מהעוטף, כמו יינות של יקב יתיר ויקב בן שושן, ריבות, פירות יער, עוגות ועוגיות.

מדובר בקפה הראשון ברשת שעתידה לפתוח סניפים בערים שונות שקלטו מפונים מהעוטף. כל "קפה עוטף" יהיה שייך באופן בלעדי ליישוב שעל שמו הוא קרוי, וכל הרווחים מפעילותו יוקדשו ליישוב.

>> לתמיכה בפרויקט

קפה עוטף נתיב העשרה. קפלן 30, מתחם שרונה, תל אביב. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 8:00-17:00, שישי 8:00-15:00, שבת 10:00-19:00

סטודיו מובו (צילום: גיה קסטן, יחסי ציבור)
סטודיו מובו | צילום: גיה קסטן, יחסי ציבור

סטודיו מובו (STUDIO MoBo) - בר יין חדש בתל אביב

כבר כמה שנים שחברת מובו מייבאת יינות טבעיים וכתומים מאירופה, אבל רק לאחרונה נפתח הסטודיו המארח שלה – חלל לטעימות ובר יין, עם תפריט קטן של השף אדר לוטן. בסטודיו תוכלו למצוא גם את היינות שמוגשים כבר בברי יין ומסעדות בעיר, אבל גם יינות נדירים השמורים ליודעי ח"ן – ביניהם כאלה שנאספו לאורך השנים מיצרנים קטנים או יקבים משפחתיים בפינות הקטנות של העולם, כולם עם התערבות מינימלית בחומר הגלם שהוא הענבים. המנות המלוות את היין נוצרו בהשראת ברי יין בפריז, וכוללות בין השאר פטה כבד, דגים נאים וירקות כבושים.

מדי פעם בפעם הסטודיו מארח אנשי קולינריה ותרבות. לעדכונים היכנסו לעמוד האינסטגרם mobowinetlv.

סטודיו מובו. אחד העם 51, תל אביב. שעות פתיחה: שלישי-חמישי 18:00-23:00, שישי 12:00-16:00, שבת 13:00-18:00.

View this post on Instagram

A post shared by בית העם • Beit Ha'am (@beithaam_jlm)

בית העם, ירושלים

בית העם הוא המקום החדש של אנשי קפה יהושע ופיצה פלורה האהובים בירושלים, שנפתח בלב האזור הסטודנטיאלי במרכז העיר. בתפריט דרינקים ונשנושים כמו ברוסקטת טרטר טונה (44 שקלים), סלט קיסר וסלט פאטוש (46-48 שקלים), טאקו דג (62 שקלים) ופיצטות: מרגריטה, פוטנסקה, לבנה ומרינרה (46-58 שקלים). בתפריט ההרצה תמצאו גם טורטליני וניוקי, וגם מנות "ליד הלחם" כמו סטרצ'טלה, אנשובי, איקרה וחציל (14-26 שקלים).

בית העם. בצלאל 11, ירושלים. שעות פעילות בתקופת ההרצה: ראשון-חמישי מ-17:00, מוצ"ש מ-21:00