ארוחת הבוקר של דיקסי חוזרת

אחרי חצי שנה של השבתה, המסעדה של חיים כהן החזירה לחיים את בראנץ' שבת המיתולוגי שלה. הארוחה מוגשת בימי שבת בלבד, בין 9:00 ל-11:30, וכוללת 9 אפשרויות מושחתות, ביניהן אומלט ענקי משלוש ביצים עם בייקון וגבינת צ'דר, והום פרייז או סלט ירוק בצד (75 שקלים); שתי גרסאות בנדיקט  -ביצה עלומה ורוטב הולנדייז עם סלמון בכבישה ביתית או בייקון, והום פרייז או סלט ירוק כמובן (75); כריך BLT עם צ'דר, בייקון, ביצת עין, עגבנייה וחסה, וצ'יפס בצד (89); וארוחת בוקר אמריקנית - שלוש ביצים איך שתרצו, טוסט וחמאה, בייקון או גבינת שמנת וגאודה, הום פרייז או סלט ירוק (80). 

דיקסי. יגאל אלון 120, תל אביב. 03-6966123

כריך עוף חדש ב-BBB (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
כריך עוף חדש ב-BBB | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

תפריט חדש ברשת BBB 

הרשת משיקה את תפריט שנת 2024 שלה, שכולל לבד מהמבורגרים גם מנות פתיחה, סלטים וכריכים. בגזרת המנות הראשונות והסלטים תמצאו בין השאר סלט ניו יורק בריסקט - בריסקט מעושן צלוי על הפלנצ'ה עם מיקס חסות, עגבניות שרי צבעוניות, צנונית ובצל סגול וירוק בוויניגרט חרדל ודבש (67 שקלים); וסלט קיסר - חסה רומית בוויניגרט קיסר עם בצל סגול, קרוטונים ופרמזן (49, ועוד 16 לתוספת עוף). בין הכריכים החדשים: כריך חזה עוף בראפ תבלינים (בתמונה, 72 שקלים) וכריך קורנדביף (79). ויש גם שני המבורגרים חדשים: שימג'י בורגר - המבורגר בקר עם פטריות שימג'י בפטרוזיליה, שום ופרמזן; והמבורגר מושחת - שתי קציצות עם צ'דר, גאודה, קורנדביף מעושן וביצת עין מעל (אפשר להזמין בגרסה ללא גלוטן). ההמבורגרים מוגשים לצד צ'יפס ומחירם 88 שקלים. גם תפריט האלכוהול התרענן עם קוקטיילים חדשים.

לפרטים 

חודש המטבח הישראלי. אירוח אצל נופר זוהר (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
חודש המטבח הישראלי. אירוח אצל נופר זוהר | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

חודש המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס

אירוע הקולינריה חוזר זו השנה השלישית, ויכלול אירועים במסעדות וגם טקס חלוקת פרסי מצוינות. האירועים יתקיימו ב-27.3-12.4 תחת הקונספט של הבית במטבח הישראלי, ויכללו ארוחות ותפריטים מיוחדים במסעדות, הצצה למטבחים של אנשי קולינריה, סיורי שווקים, הרצאות ועוד.

בין האירועים: ארוחת "תפריט הבית" ב-20 מסעדות, ביניהן תריסר בתל אביב, צמח בירושלים ועמק בראסרי בעמק חפר. הארוחה תכלול 3 מנות, לחם ומתבלים ותעלה 230 שקלים לסועד (180 ללקוחות אמריקן אקספרס); מטבחים מבפנים - מפגשים במטבחים הפרטיים של נופר זוהר, רותם ליברזון, אפרת אנזל ועוד (260 שקלים לאורח, 210 ללקוחות אמריקן אקספרס, כולל 3 מנות וכוס יין); ופופ אפ תל אביבי של השף אוהד לוי ממאמו האילתית (360 שקל לסועד, 310 ללקוחות אמריקן אקספרס).

לפרטים

מכירת דגי פורל של מסעדת דג על הדן

מסעדת דג על הדן, שממוקמת ליד גבול לבנון, עומדת סגורה מ-7.10, ויחד איתה חוות דגי הפורל והקוויאר של הבעלים, שבעצמם מפונים מביתם כבר 5 חודשים. לאחרונה, בניסיון להתפרנס, הם החלו לשווק את דגי הפורל, הפקאנים שהם מגדלים ועוד מוצרים ישירות לצרכן. 

להזמנות: 054-4459454

בלו לייבל אומאמי שף (צילום: באדיבות דיאג'יו, יחסי ציבור)
בלו לייבל אומאמי שף | צילום: באדיבות דיאג'יו, יחסי ציבור

 UMAMI CHEF - סדרת ארוחות של שפים בשיתוף ג'וני ווקר

מותג הוויסקי ג'וני ווקר יצא בשיתוף פעולה עם השף קאי קובאיאשי בעל 3 כוכבי המישלן, ויחד יצרו מהדורה מוגבלת של וויסקי שנותן פרשנות לטעם האומאמי המסתורי, "Johnnie Walker Blue Label – Elusive Umami". לרגל השקתה של המהדורה בישראל יצרו שפים ישראלים סדרת ארוחות ערב בשם אומאמי שף, שבהן ייתנו את הפרשנויות שלהם לאומאמי בתפריט טעימות בן 8-10 מנות, בארוחות שיכללו גם התנסויות בוויסקי החדש. 

בין הארוחות בפרויקט: 1.4 - השף הלל תווקולי יארח בחדר הפרטי של אנימאר את השף מידן סיבוני; 7.4 - ארוחת טעימות של שף יובל בן נריה במסעדת a; 8.4 – שף חיים כהן יארח את השף רוקו (קובי שיניאן) ביפו תל אביב; ו-8-9.4 – שף גל בן משה יארח בחדר הפרטי של פאסטל.

לפרטים נוספים והזמנת שולחן

תל אביב (צילום: Ovlac)
צילום: Ovlac

בראנץ' חדש בפר דרייר, תל אביב

בר היין פר דרייר, שממוקם במתחם נוגה ביפו, מתחדש בתפריט בראנץ' של שף יואב שמואלי שיוגש בימי שישי ושבת מ-10:00 בבוקר ועד 15:00. תפריט הבראנץ' כולל מנות קלאסיות כמו אגז בנדיקט ואבוקדו טוסט, אבל גם מנות רציניות יותר כמו המבורגר, טלה על פיתה, ספגטי מיטבולז או דג שלם. בין המנות: מגש קטנות - כבד קצוץ, חריפים, עגבנייה קונפי, סקורדליה, ריבה ביתית, חמוצים, זיתים, עלים מתובלים ולחם (72 שקלים); טוסט אבוקדו - פרוסות אבוקדו, חלה, איולי אשכולית כבושה וביצת עין או מקושקשת (42); קרש גבינות מקומיות עם פרי, אגוזים, ריבה תוצרת בית ולחם (79); ולחלופין קסטן בורגר קלוי על הפלנצ'ה -עם  קציצת טלה ואנטרקוט, חרדל, גבינת נילי מגורדת, חמוצים ביתיים (68). 

פר דרייר. בת עמי 7, תל אביב יפו. 036292111

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎NOLA american bakery | נולה אמריקן בייקרי‎‏ (@‏‎nola_american_bakery‎‏)‎‏

תפריט צהריים חדש בנולה, תל אביב

בית הקפה נולה, הידוע יותר כבייקרי, החל להגיש בצהריים תפריט הכולל את המנות האייקוניות של ניו אורלינס לואיזיאנה. התפריט מוגש מדי יום מהצהריים ועד 16:00, וכולל בין היתר ג'מבליה - תבשיל אורז עם נקניקיות, חזה עוף וירקות (74 שקלים); צלעות תירס (44); וספגטי מיט בולס (72). להשיג במקום או באפליקציות המשלוחים. 

נולה בייקרי. דיזנגוף 197, תל אביב