השם אנטיקוביץ' ככל הנראה מצלצל מוכר לרבים מכם - מדובר בשושלת אופים שמקורה בפולין; בהתחלה הייתה למשפחה מאפייה קטנה ברעננה, לאחר מכן התרחבה למאפייה מסחרית גדולה שנמצאת עד היום בברקן, ואילו עכשיו היא חוזרת למקורות עם פתיחה של מקום קטן, פטיסרי במתחם שוק בצלאל בתל אביב.

המקום, שאליו חברה הקונדיטורית מאיה רביבו, מציע קינוחים ומאפים בסגנון צרפתי, לצד קינוחים אמריקאיים שחלקם ייחודיים בארץ - כמו מיסיסיפי מאד פאי (טארט שוקולדי מאוד עם קראמבל פריך, שווה ניסיון לחובבי השוקולד), קראק פאי, רוקי רוד וניו יורק צ'יזקייק. עוד תמצאו במקום קינוחים ומאפים מיוחדים משלו, כמו הקרייזלר - בצק קרואסון מוארך שעוטף קרם קרמל ובננה מקורמלת או קרם פטיסייר ותותים. אחרי שוק בצלאל בתל אביב מתכננים בני המשפחה לפתוח גם סניף ברעננה, עיר הולדתה של המאפייה המקורית.

אנטקוביץ בייקרי  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
בחושות בצורת טיפה. אנטיקוביץ' | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ
אנטקוביץ' בייקרי עוגות  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
ועוד מלא מתוקים ומלוחים | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

בגזרת המלוחים תמצאו באנטיקוביץ' בורקס מים עם תרד ופטה, קיש ים תיכוני עם בצל ירוק ובטטה, סלק וגבינה כחולה, כריך סלט ביצים ובריוש במילוי 4 גבינות. בין המאפים המתוקים יש קווין אמאן, קרופין לימון ויוזו, בריוש וניל תפוחים ודניש שוקולד (14-24 שקלים), וגם טארט סניקרס, בבה או רום, עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגה בחושה לימון, עוגת פיסטוק ואמרנה, קראנץ שוקולד פרג וקראנץ אגוזים וקינמון.

המקום פתוח בימות השבוע משמונה בבוקר ועד 19:00 ובימי שישי משבע ועד 15:00.

אנטיקוביץ' בייקרי. המכבי 2, תל אביב. 03-5365876. כשר