בלה מיה: גלידרייה חדשה בנמל תל אביב
Bella Mia, הגלידרייה שנפתחה השבוע בנמל תל אביב, היא מיזם של סאיד עיסה שהתאהב בגלידה האיטלקית, החליט להביא אותה ארצה - וחבר אל רשת הגלידיריות בלה מיה, שמחזיקה סניפים גם בז'נבה, מיאמי, מדריד, שנחאי ועוד. הגלידה מיוצרת באיטליה מחומרי גלם באיכות גבוהה עם חלב איכותי של פרות חופש, מוקפאת במצב נוזלי ונשלחת לארץ. כאן אצלנו היא עוברת תהליך קצר של הפשרה וערבול והופכת לג'לטו איטלקי רך אמיתי. טעמי הגלידה קלאסיים ברובם וכוללים ריבת חלב, נוגט עם רום, ג'נדויה, גבינת מסקרפונה עם תאנים, אגוזי לוז, טירמיסו, פירות יער, תותים ועוד. חוץ מהגלידה תמצאו כאן גם יוגורט איטלקי עם תוספות שונות, ופל בלגי, קרפים איטלקיים ולקראת החורף מובטחות עוד הפתעות. מחירי גביעי הגלידות נעים בין 16 ל-35 שקלים, תלוי בגודל. יוגורט עם תוספות יעלה לכם 23-27 שקלים, קרפים בין 23 ל-48 שקלים וופל בלגי בין 27 ל-55 שקלים. בחמש השנים הקרובות מתכנן עיסה לפתוח עוד כ-10 סניפים של הגלידרייה ברחבי הארץ.

בלה מיה. האנגר 14 (במקום וניליה) נמל תל אביב

פסטיבל פירות ים בקנקון, אשדוד
חברת קנקון, המתמחה בייבוא, שיווק וייצור מוצרי בשר, דגים ופירות ים, משיקה השנה במעדנייה ובמסעדה שלה את ה-Seafood Festival - פסטיבל חומרי גלם מן הים. במסגרת הפסטיבל תציע המעדנייה מגוון רחב של פירות ים ודגים במחירים מוזלים לצד מגוון מוצרים משלימים. בנוסף, במסגרת הפסטיבל יוגשו מנות שונות של דגים ופירות ים במסעדה באשדוד. בין המנות: לובסטר לבחירה מהאקווריום (150 שקלים); שרימפס ביין לבן עם שום, חמאה ופטרוזיליה (64 שקלים); תערובת של מולים, קלמרי ושרימפס ברוטב קארי קוקוס עם תוספת אורז לבן (69 שקלים); ושרימפס עם גבינה כחולה ושמנת (64 שקלים).

קנקון. האורגים 19, אשדוד (וגם במעדנייה בשדרות המקצועות 18, מודיעין)

קנקון, אשדוד (צילום: רונן מלחן,  יחסי ציבור )
חגיגה של פירות ים בקנקון | צילום: רונן מלחן, יחסי ציבור

תפריט אפרטיבו במסעדת בליני, תל אביב
מסעדת בליני בתל אביב משיקה תפריט אפרטיבו לשעות בין הערביים (15:00-19:00 בימים ראשון עד חמישי). התפריט החדש מציע דיל זוגי במחיר של 78 שקלים - הכולל מגוון פתיחים למרכז השולחן כמו נאצ'וס פסטה חם מהטאבון, סלסה ורדה, שמנת חמוצה, סלסה עגבניות חריפות וזיתים, שתי כוסות של שליש בירה מלכה מהחבית ופיצה זוגית מהטאבון לבחירה.

בליני. יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, נווה צדק, תל אביב

אוזריה נקסט דור הופכת לבר סופלקי, תל אביב
אוזריה נקסט דור, המסעדה הקטנה הצמודה לאוזריה, הופכת לבר סופלקי של השפית אביבית פריאל. את כל מרכיבי המנה מכינים במקום, כולל הפיתות והצזיקי שמוכן מיוגורט סמיך שעובר השריה במקום. בין הסופלקי שיוגשו במקום: כבד עוף (40 שקלים), שרימפס (48 שקלים), פרגיות ׁׁ(40 שקלים), פורטובלו (40 שקלים) וקבב טלה (42 שקלים). התפריט כולל גם כמה מנות קטנות כמו צ'יפס בייבי אנשובי (38 שקלים); זוג נקניקיות חריפות אש (32 שקלים); וטחינה, איקרה או צזיקי (15 שקלים). כמו כן תוגש עסקית ערב בין השעות 19:00 ל-20:30, שתכלול סופלקי לבחירה עם שליש בירה או מנת ערק או אוזו ב-49 או 59 שקלים (תלוי בסוג הסופלקי).

אוזריה נקסט דור. מטלון 44, תל אביב

אוזריה סופלאקי בר (צילום: באדיבות המסעדה,  יחסי ציבור )
חדש: בר הסופלקי של אוזריה | צילום: באדיבות המסעדה, יחסי ציבור

סניף חדש לרשת טאטי בתל אביב
רשת הבייקרי Tatti מגיעה לתל אביב ופותחת סניף חדש בקניון TLV fashion mall. הסניף כולל מאפייה, קפיטריה איטלקית וחנות מאפים עם 60 מקומות ישיבה בחלל הפנימי של הקניון.

Tatti. קניון TLV fashion mall, תל אביב

>> כל המתכונים שאתם צריכים לסוכות

גוסטינו: מסעדה איטלקית חדשה ברמת ישי
גוסטינו (טעם באיטלקית) היא מסעדה חדשה ברמת ישי עם תפריט המושפע מדרום איטליה שבנה השף ליאון אלקלעי. בבר הגדול של המסעדה נח לו טאבון עצים ענק שבו נאפים המאפים והפיצות, כולל פיצה פוטנסקה - רוטב עגבניות, מוצרלה, טונה, אנשובי, בצל סגול, צלפים, עגבניות שרי, צ'ילי טרי, זיתי קלמטה ועלי בזיליקום (62 שקלים); ופיצה פרוטי די מארה - רוטב עגבניות, מוצרלה, שרימפס, קלמרי וצ'ילי (62 שקלים); בין מנות הפסטה בתפריט ניתן למצוא ראגו נפוליטנה - פפדרלה עם בשר מפורק עד העצם בבישול ארוך, עגבניות, בצל, ציר בקר, חמאה ויין (68 שקלים); רביולי גבינת עיזים - רביולי במילוי גבינת עיזים וריקוטה ברוטב חמאה ומרווה (62 שקלים); טורטליני בקר מפורק במילוי בשר עגל וחמאת עגבניות (68 שקלים); ניוקי ערמונים ברוטב שמנת ערמונים ונגיעות שמן כמהין (62 שקלים); ולינגווני פרוטי די מארה עם שרימפס וקלמרי מוקפץ בשום, צ'ילי, עגבניות שרי צלויות ופטרוזיליה (68 שקלים).

גוסטינו. רחוב הצפצפה, רמת ישי

גוסטינו (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
חדש ברמת ישי. גוסטינו | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור

סניף חדש לרשת בר דגים במתחם מרקדו, ראשון לציון
רשת בר דגים פותחת סניף חדש (רביעי במספר) במתחם מרקדו בקניון ראשונים. הדוכן מחולק לארבע צלעות: הצלע הראשונה היא Reception (קבלה) וממנה נלקחות הזמנות המנות. בצלע שנייה, First Class (מחלקה ראשונה), לאחר קבלת המנה הלקוח יכול לבחור לשבת באווירה רומנטית לצד אח מדומה או קמין ותאורה. בצלע השלישית, Room Engine (חדר מנועים), יש אלמנטים של צינורות, שעונים, ברזים ודלת כניסה לחדר מנועים של אונייה עשויה ממתכת בעיצוב אישי. ובצלע רביעית, Rooms, שולחנות ישיבה לארבעה אנשים צמודים לדופן הבר.

בר דגים. מרקדו, ראשון לציון

ארוחות שחיתות בדוניה רוסה, כפר האומנים עין הוד
במסעדת הבשרים דוניה רוסה שבכפר האומנים עין הוד השיקו שתי ארוחות שחיתות חדשות: ארוחת "אוהבי המטבח", כוללת מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית לבחירה מתוך מגוון מנות המסעדה כמו הרביולי (בטטה, תרד או גבינות) או הניוקי סלמון, קינוח אחד לבחירה, שתייה קלה/סנגרייה ושתייה חמה במחיר 110 שקלים לסועד. ארוחת "אוהבי הגריל" כוללת מנה ראשונה לבחירה, ולעיקריות סטייק כמו אנטרקוט או סינטה (300 גרם) שמגיעים במיני מנגלים למרכז השולחן, קינוח אחד, שתייה קלה/סנגרייה ושתייה חמה במחיר 150 שקלים לסועד. את הארוחות יגישו בימים ראשון עד חמישי לאורך כל שעות היום (גם בחול המועד הסוכות).

דוניה רוסה. כפר האומנים עין הוד