למרות שישראל, ובפרט אזור המרכז, גדושים במאפיות - לחם טרי טרי,  כזה שבדיוק יצא מהתנור, הוא עדיין על פי רוב נחלתם של משכימי הקום בלבד. רשת המאפיות החדשה לחם חם לקחה על עצמה פרויקט לשנות את המצב, עם התפרשות של מאפיות שכונתיות קטנות שבהן אפשר להצטייד בלחם שזה עתה נאפה, משעות הבוקר ועד שעות הערב המאוחרות. בינתיים נפתחו מאפיות שכאלה בהדר יוסף ובבזל בתל אביב.

בפייסבוק שלנו הטריות חוגגת

מאחורי לחם חם עומדת מאפיית לחמא הוותיקה והמוכרת, שמספקת בשנים האחרונות לחמי מחמצת איכותיים למסעדות, בתי קפה וקונדיטוריות. עכשיו החליטו בעלי המאפייה שהגיע זמנם גם של הצרכנים הקטנים יותר לקבל מוצר איכותי, ובמחיר סביר - ואנחנו לגמרי איתם.  

מזמן לא אכלתי עוגת פרג #cake

A photo posted by Rita Goldstein (@goldrita) on

הרעיון שעומד מאחורי לחם חם הוא פשוט: לחמי המחמצת נאפים כמעט לגמרי ומוקפאים בהקפאה מהירה ועמוקה. אל המאפיות הם מגיעים כשהם קפואים, ושם הם מוכנסים לתנור כמה פעמים ביום ואז נפרסים במכונה מיוחדת שמאפשרת לפרוס לחם בעוד חם מבלי לפגוע באיכותו.

כדי לשמור על האווירה השכונתית והאינטימית מציעים בסניפי לחם חם הנחת שכן לכל תושבי השכונות שבהן ייפתחו המאפיות. בין הלחמים הנמכרים במקום: כוסמין במחיר שכן של 19.50 שקלים, לחם 100 אחוז שיפון ב-9.50 שקלים, לחם שיפון אגוזים ב-19.50 שקלים, לחם זית ישראלי ב-18 שקלים, בגט שאור צרפתי ב-11 שקלים, פוקצ'ת גרעינים ב-15 שקלים ועוד פוקצ'ות משודרגות ב-19-23 שקלים.

לבד מהלחמים יימכרו בחנויות גם שלל מאפים, עוגות, כריכים ועוגיות - למשל קרנץ שמרים (38 שקלים), בואיקוס ובויוס במילויים כמו פטה וחצילים, תרד או קשקבל (6.90 שקלים ל-100 גרם), מגוון קרואסונים (9-12 שקלים) וכריכים מלחמי החנות במילויים שונים (13-25 שקלים).

לחם חם. בזל 34, הדר יוסף 20, תל אביב. ראשון-חמישי 7:00-20:00, שישי 7:00-15:00. 03-5616040. כשר

>> לכל חדשות האוכל
לחם חם מאפייה שכונתית (צילום: אייל יסקי וויס,  יחסי ציבור )
שכונתי. אבל בקטע טוב | צילום: אייל יסקי וויס, יחסי ציבור