החורף הוא העונה המושלמת לנסיעה למדבר; כל האזור הדרומי לבאר שבע מתמלא בדוכני אוכל שהיו סגורים במהלך הקיץ, הטמפרטורות הידידותיות בשעות היום מקימות לתחייה תיירות מדבר ענפה והערבה התיכונה פורחת ותוססת.

חוות בין השיטין היא מסוג המקומות שמספר את סיפורו המופלא של ההייטק החקלאי בערבה התיכונה. אם לא מכירים את המקום, לא תראו אותו בזמן נסיעה בכביש. כדי להגיע לחווה חייבים לנסוע בין אינסוף חממות חקלאיות. רק כשתכנסו פנימה תגלו את הקסם שקורה כאן. לצד ערוגות מסודרות ישנו מתחם קטן עליו ממוקמים דוכני יצרנים מקומיים לצידם נמכרים הירקות שקטפו באותו היום מוקדם בבוקר. בתוך החממה הזאת פועל גם בית קפה" ניגשים לדלפק, קונים מה שרוצים ומתיישבים סביב אחד משולחנות הפיקניק שמפוזרים בין הערוגות. בשעות 9:00-13:00, אחת לשעה יוצא סיור חקלאי בשטח.

חוות בית השיטין (צילום: אפרת פרנקנשטיין, יחסי ציבור)
חוות בית השיטין | צילום: אפרת פרנקנשטיין, יחסי ציבור

חוות בית השיטין היא יוזמה חברתית שהוקמה על מנת לשלב נוער נושר בעבודה חקלאית. באמצע השבוע הם מגיעים לכאן ובליווי מדריכים מטפלים בגידולים החקלאיים. פעילות נוספת שקורית כאן במהלך השבוע בחודשים נובמבר עד אפריל היא "מסעדה בחווה": ארוחות שף פרטיות לקבוצות סביב שולחן אבירים לאור גרילנדות; סדנאות פארם טו טייל שבמהלכן קוטפים מבשלים ואוכלים יחד; וחוויות "מאסטר שף בחווה" למשפחות.

חוות בית השיטין. כריך (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
חוות בית השיטין. כריך | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako
חוות בית השיטין. עוגה (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
חוות בית השיטין. עוגה | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

במהלך "שישי חקלאי" פועל במקום בית הקפה בו תוכלו להזמין כריכים עם הירקות שמגדלים במקום. הכי טעים ומומלץ הוא "כריך חווה" מושקע עם קישואים ופלפלים קלויים שנקטפים יום קודם ונכנסים ללחם מחמצת עם גבינת פטה וחסה (22-42 שקלים). יש גם קישים משתנים (זוקיני/אנטיפסטי/בצל), פלוט בייגל מחמצת (27 שקלים), קרקר גרעינים שמוגש עם "פסטרוזיליה", ירקות, לאבנה וסלט (32 שקלים). בגזרת המתוקים תמצאו מאפים אישיים כמו רול קינמון ועוגות כמו פאי שקדים ופטל (17-27 שקלים). לצד האוכל מוגשים קפה, תה צמחים, חליטת תה קר, לימונדה וגם בירה מקומית מהערבה. את הכל מכינות נשות הערבה וההיצע משתנה כל הזמן.

החממה היא חלק מעמותת "רוח ערב" שהוקמה על מנת לקדם את רעיון החינוך החקלאי בערבה וזוהי יוזמתה של מיכל מלצר, "מהגרת" מהמרכז שהתחתנה עם בן המקום והחליטה שהיא חייבת לעשות משהו שיגרום לאנשים להכיר את הסיפור החקלאי המיוחד של ערבה. היא גם רצתה מקום לשתות בו קפה טוב ולהיפגש עם חברים פעם בשבוע, וככה נולד בית קפה שאין סיכוי שלא ייכנס לכם ללב.

קפה בחוות בית השיטין (צילום: אפרת פרנקנשטיין, יחסי ציבור)
קפה בחוות בית השיטין | צילום: אפרת פרנקנשטיין, יחסי ציבור

בכניסה למושב חצבה, ימי שישי 8:00-14:00, טלפון: 052-2181665. לא כשר