שכונת פלורנטין אמנם חווה בשנים האחרונות עדנה קולינרית, אבל מסעדה מודרנית ושווה עוד לא ראינו בה. בטח ובטח לא כזו של אחד השפים הנחשבים בישראל. וזה מה שהופך את פלורנטין האוס החדשה של השף שרון כהן (שילה, קפה אירופה) ליציאה כל כך שווה. זה, והעובדה שכהן מציג במקום תפריט מעניין, במחירים מפתיעים במיוחד.
אז נתחיל בהתחלה. מסעדת פלורנטין האוס האסייתית נפתחת ממש היום באופן רשמי במלון הבוטיק החדש בעל אותו שם. על המקום עובד כהן כבר חודשים ארוכים, והשבוע הוא החל את תקופת ההרצה שלו. העיצוב של המקום נקי מאוד, עם אלמנטים אסייתיים כמו בקבוקים ופחיות שתייה מאסיה שמעטרים את הקירות וגופי תאורה בסגנון תואם. במסעדה כמאה מקומות ישיבה - חלקם סביב שולחנות, חלקם על זוג ברים שנמצאים בשני חללים נפרדים של המקום, משניהם ניתן לצפות בטבחים העובדים במטבח הפתוח. בהמשך תיפתח גם חצר אינטימית עם מקומות ישיבה נוספים.
האווירה במקום, בניגוד למסעדות אחרות של כהן כמו שילה היוקרתית יותר, היא חופשית ובלתי מחייבת בעליל, וגם תהליך ההזמנה קצת אחר ממה שאנחנו רגילים אליו. כשמתיישבים במסעדה מקבלים תפריטים מפורטים, ולצדם תפריט חד פעמי ועיפרון. בתפריט החד פעמי מסמנים כל מנה שחפצים בה, וגם את הכמות המבוקשת. בנוסף אפשר לסמן בתפריט העדפה לאפשרויות צמחוניות או טבעוניות, ויש גם סימון מיוחד למנות חריפות ולכאלה שכוללות כוסברה.
עוד באוכל טוב:
בהשוואה למסעדות אחרות - מדובר במציאה
גם תפריט האלכוהול וגם תפריט האוכל של פלורנטין האוס בולטים במחירים הנוחים שהם מציעים. מחיר הקוקטיילים כאן (ביניהם טקילה, סן ג'רמן, ג'ינג'ר ביר ולימון; וקמפרי עם סאותרן קומפורט, סודה וסאוור) עומד על 35 שקלים. בגזרת הבירות ניתן להזמין קירין מהחבית ב-19 שקלים לכוס של רבע ליטר, וכוס של יין הבית תעלה לכם 25 שקלים. בהשוואה למסעדות אחרות בתל אביב ובישראל בכלל, מדובר במציאה.
מבחינת האוכל, התפריט של פלורנטין האוס מתמקד במנות מאודות. רובן מגיעות בגודל ביניים, כדי שתוכלו להתנסות בכמה שיותר טעמים, ויש גם שלוש מנות גדולות יותר לחלוקה. בין המנות: כיסוני שומאי ממולאים בשר שרימפס וסרטנים עם בצל, צ'ילי וכרישה, שמוגשים בתוך כלי אידוי מסורתי ונעשים בעבודת יד (39 שקלים); ומנת גיוזה קנלוני עם פרגית, ברוקולי ולמון גראס (38 שקלים). בהמשך יתווספו לתפריט עוד מנות דים סאם, עם הגעתה של מכונת דים סאם מיוחדת מהמזרח.
לצד המאודים ניתן למצוא כאן גם מנות ראשונות צבעוניות ועשירות כמו סשימי דג ים עם פפאיה, כוסברה, אגוזים וצ'ילי (48 שקלים); קרפצ'יו דג ים עם ג'ינג'ר, ליים, חלמון כבוש, בצל וכוסברה (48 שקלים); סלט אטריות חיטה טבעוני עם פטריות, אצות, קייל וטופו (34 שקלים); וגם מנות גדולות יותר כמו קלמרי ושרימפס עם זוקיני ותמרהינדי (62 שקלים); ופילה לברק בקארי עם תרד, צ'ילי, בצל ושומר (88 שקלים).
שימו לב, בשבוע הקרוב תיפתח המסעדה רק ב-19:00, וביום ראשון היא תישאר סגורה. בהמשך שעות הפעילות יתרחבו והמקום יהיה פעיל בכל ימות השבוע בשעות הערב. כמו כן, קו הטלפון במקום יחל לפעול החל מהימים הקרובים, כך שמי שמעוניין להגיע בינתיים, יכול פשוט לבוא ללא הזמנת מקום.
פלורנטין האוס. פלורנטין 6, תל אביב. 03-6164449. ראשון-שבת 18:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.