ארנולדס (צילום: אורי ארנון,  יחסי ציבור )
טברנה יוונית בארנולד'ס | צילום: אורי ארנון, יחסי ציבור

פותחים את הסופ"ש

טברנה יוונית בארנולד'ס, נתיב השיירה
השף אורי ארנון עורך מדי יום שישי במסעדת ארנולד'ס בנתיב השיירה אירוע בסגנון טברנה יוונית. בתפריט מככבים מאזטים רבים, סוגים שונים של סופלאקי, גלגל גירוס יווני והרבה מאוד אוזו, וברקע - איך לא - מוזיקה יוונית. האירועים ייערכו מהשעה 12 ועד לכניסת השבת.

ארנולד'ס, נתיב השיירה. 04-9522211.

חגיגת ראש השנה הסיני בטאיזו
טאיזו, האסייתית של יובל בן נריה, עורכת היום ומחר חגיגות לכבוד ראש השנה הסיני. במסגרת החגיגות יוגשו במקום שלל מנות סיניות מיוחדות, לצד אלכוהול ומוזיקה סינית.

טאיזו, מנחם בגין 23, תל אביב. 03-5225005.

חגיגות ראש השנה הווייטנאמי בוונג, תל אביב
המסעדה האסייתית תחגוג את ראש השנה הווייטנאמי בתאריכים 22-23 בפברואר, החל מהשעה שבע בערב. במהלך האירוע יוגשו מנות ספיישל ווייטנאמיות מסורתיות, קוקטיילים מיוחדים והכל כמובן בליווי מוסיקה ווייטנאמית.

וונג. רוטשילד 15, תל אביב. 03-6337171.

עוד באוכל טוב:

ארוחת ספורט ברשת מוזס
לכבוד היורוליג תגיש רשת המסעדות החל מהשבוע ארוחת ספורט, הכוללת דאבל בורגר (300 גרם) עם תוספת ושליש גולדסטאר ב-75 שקלים. הארוחה מוצעת גם בסניפים וגם במשלוח.  

לכל הפרטים.

ארוחה פליאוליתית ב-NG
מסעדת הבשרים מציעה ארוחה פליאוליתית חדשה, המורכבת ממנות בשר בדרגות עשייה שונות. בתפריט: טרטר כנעני (חלקי פנים של טלה בליווי עגבניות וטחינה), ליידי סינטה (נתח רייר עם רוקט), ראמפ סטייק מדיום רייר, צלעות טלה עם עשבים קצוצים, ברווז מדיום וול מצופה פפריקה ספרדית ונענע קצוצה, בליווי תפוחי אדמה צבעוניים, שורט ריב וול דאן מעושן וקינוח סורבה. עלות הארוחה: 185 שקלים לאדם. 
 
NG. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5167888.
פסטיבל אוכל כפרי (צילום: אייל להט,  יחסי ציבור )
פסטיבל אוכל כפרי | צילום: אייל להט, יחסי ציבור



מבשלים ואוכלים למען ארגון לתת בשוק האיכרים, תל אביב
מחר (חמישי) בין השעות אחת לשמונה בערב, יערוך ארגון לתת אירוע בשוק האיכרים בו יבשלו יחד השף הצרפתי לורן בובייאה ושף יוסי שיטרית ממסעדת Kitchen Market. השפים יציעו מנות במחיר 25 שקלים שיועברו כתרומה לארגון. בין המנות שיוגשו תוכלו למצוא מרק בצל צרפתי, גראטן תפוחי אדמה ועוגת יוגורט עזים.

לכל הפרטים.

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה
בסוף השבוע הבא יחל פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה שיתקיים במהלך ארבעה סופי שבוע. בין אירועי הפסטיבל: אוכל אתני שמוצע בבתים של תושבים, מפגשים קולינריים לצד סדנאות בישול משפחתיות, היכרות עם מבשלות הבירה, יקבים ועוד.

לכל הפרטים.

קבלת שבת חדשה ביאסו, תל אביב
המסעדה של השף אביב משה מתחילה לערוך קבלת שבת מדי יום שישי בצהריים (החל מהשעה אחת וחצי), בה תיערך חפלה יוונית עם מנות קלילות, ומגוון משקאות כמו עראק מוחיטו ועוד.

יאסו תל אביב. הירקון 105, תל אביב. 03-6031719.

פסטיבל ניוקי ביפו-תל אביב של חיים כהן
במסעדת יפו-תל אביב ייערך עד מחר בערב פסטיבל ניוקי מיוחד שבמסגרתו יוגשו מנות כמו ניוקי סולת - עגל חלב, ירקות שורש ופרמזן, ניוקי חציל - עגבניות וגבינת מוצרלה, ניוקי תרד תורכי - שמנת וגבינת המאירי ועוד.

מסעדת יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249.

יפו תל אביב ניוקי (צילום: דניאל לילה,  יחסי ציבור )
ניוקי ביפו תל אביב | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור

משתלם וטעים

אוכל מוכן בחמישה שקלים בירושלים, פשוט טעים
מתחרה חדש לקופיקס נפתח בירושלים (וסניף נוסף שלו עתיד להיפתח בקרוב בתל אביב) המציע מבחר מנות אוכל חם ואוכל מהיר בעלות של 5 שקלים. בתפריט: אורז עם ירקות, שעועית לבנה ברוטב עגבניות, בורגול עם ירקות, בורגול עם עדשים, קוסקוס עם ירקות, שני סוגי מרק משתנים בכל יום, תפוח אדמה אפוי, פסטה פוזילי ברוטב עגבניות ובצל, ופסטה עם פטריות.

פשוט טעים. התחנה המרכזית, יפו 224, ירושלים. 

מסעדת פועלים חדשה מבית בכור את שושי, תל אביב
מסעדה טריפוליטאית חדשה נפתחה בתל אביב השבוע, מבית היוצר של בכור את שושי המוכרים מפרדס כץ ויד חרוצים. במקום, שנקרא הטריפולטאית של בכור, מגישים מפרום, קציצות עוף, קוסקוס, שעועית בכמון, תבשיל במיה ועוד (35-45 שקלים לארוחה עסקית).
 
הטריפוליטאית של בכור, יהודה הלוי 39, תל אביב. 5094599־03.

שעה שמחה ומשתלמת בלה שוק, תל אביב
בכל ראשון עד חמישי בין השעות 17:00-19:00 מציעים במסעדת לה שוק שעה שמחה שבמסגרתה מוגש גם תפריט חדש עם מנות מותאמות לשעות אחר הצהריים. בנוסף, ניתנים בשעות אלה 30 אחוזי הנחה על התפריט הרגיל של המסעדה וכן על האלכוהול, היינות והקינוחים. במהלך סופי השבוע מוצע במקום תפריט בראנץ' בנוסף לתפריט הרגיל, שמוגש עד השעה 15:00.

לה שוק. דיזנגוף 92, תל אביב. 03-603-3117.

ארוחת סטייקים באנגוס, חיפה
המסעדה מציעה ארוחת סטייקים מיוחדת במהלך החודשים פברואר-מרץ במסגרתה יוגשו 6 סטייקים מנתחים מיוחדים כמו סטייק טרטר, פלאנק סטייק, מינוט סטייק, טיבון טלה, פיקיניה ועוד. תפריט הארוחה כולל 450 גרם בשר לאדם במחיר 250 שקלים למשתתף.

לכל הפרטים.

תפריט עסקיות במסעדת טיבי'ס, חוות ורד הגליל
במסעדה החלו להציע תפריט עסקיות חדש במהלך ימי השבוע ובו מנות כמו נקניקיות כפריות בגריל על סלט חם של כרוב מעושן בתוספת חרדל; סלט אייסברג וריקוטה מעושנת עם מקלות ירקות, בוטנים קלויים בוויניגרט שומשום; שורט ריב משויש בתבלינים, שום ודבש; קבב טלה בעבודת יד; ופסטה חונקי כמרים ברוטב עגבניות, שמנת ובזיליקום טרי. בנוסף מציעים במקום ארוחת המבורגרים זוגית ובה שני המבורגר טקסס 220 גרם עם צ'יפס ובקבוק בירה בזלת ב-75 שקלים.

טיבי'ס. חוות ורד הגליל. 04-6330885.

רפאלו אוסובוקו (צילום: יפית בשבקין,  יחסי ציבור )
אוסובוקו ברפאלו | צילום: יפית בשבקין, יחסי ציבור



יום הולדת שנתיים לרפאלו, חיפה
המסעדה החיפאית חוגגת יום הולדת שנתיים ביום ראשון הקרוב החל מהשעה חמש. במסגרת החגיגות הקונדיטור ערן שוורצברד, יחד עם השפים שחר ברנע ומשלב מסאלחה, יכינו תפריט הכולל מנות כמו רביולו חלמון במילוי גבינות וחלמון ברוט, חמאת מרווה ויין לבן (36 שקלים), ברוסקטה סרדינים עם איולי, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות זיתי קלמטה ומוצרלה (56 שקלים), אוסובוקו טלה בבישול ארוך ביין אדום על מצע פירה ארטישוק ירושלמי וגזר צבעוני (124 שקלים) ולברק עטוף במלח עם שמן עשבי תיבול, ירקות שורש ושום (109 שקלים).

רפאלו קסטרא. פלימן 8 חיפה. 1700-507-107.

טבעונים ונהנים

מנות טבעוניות חדשות בטשרניחובסקי 6, תל אביב
בביסטרו מציעים מנות טבעוניות חדשות כמו מרק קישואים (32 שקלים), מרק קלדו ורדה עם תפוח אדמה טחון, בצל וכרוב (42 שקלים), סלט קישואים עם נענע וטופו (48 שקלים), סלט שורשים חם עם עלים ירוקים (48 שקלים), קרם שעועית לבנה עם תבשיל קייל, בצל ופטריות (48 שקלים) ופסטה בקרם עגבניות וירקות חורף (58 שקלים).

טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729.

פיצה טבעונית חדשה ברשת דומינו'ס
רשת הפיצות ביצעה לאחרונה שינוי בפיצה הטבעונית שלה ומציעה אותה כעת עם גבינת קשיו חדשה. מלבד זאת, מציעים במקום אופציות נוספות לטבעונים כמו קלצונה יוונית טבעונית, לחם שום טבעוני, אצבעות גבינה טבעוניות ופיצה אישית טבעונית.

לכל הפרטים.

תפריט פיצות חדש במסעדת ללה, עמק יזרעאל
המסעדה משיקה תפריט פיצות חדש הכולל אופציה טבעונית וכן פיצה שעשויה מקמח מלא. בין הפיצות למשל: פיצה חצילים (47 שקלים) ופיצה שמפיניון ושמן כמהין (52 שקלים). לרגל השקת תפריט הפיצות תינתן הטבה של פיצה שנייה בחצי המחיר עד סוף פברואר.

ללה. צומת כפר ברוך. 04-6444030.

מה עוד קורה?

ארוחה שחורה בג'יאקונדה, תל אביב
חנות היין עורכת ארוחה מיוחדת עם הקונדיטורית מיכל בוטון בהנחיית העיתונאית רונית ורד. באירוע יוצע תפריט טעימות שכולו שחור עם מנות כגון פוקצ'ות שחורות עם טפנד זיתים, טחינה שחורה, בריוש ארגמן ממולא, ג'לי פירות יער שחורים, ומאפה מלכותי בהשראת המטבח הצרפתי. לצד הארוחה (שעלותה 490 שקלים למשתתף) יוצע תפריט יין מיוחד. המפגש מתקיים ביום שני, ה-24 בחודש, בשעה שמונה בערב.

ג'יאקונדה. פרישמן 73 תל אביב. 03-6006863.

פסטיבל גלידות וניל ושוקולד באייסברג
רשת הגלידריות עורכת פסטיבל גלידות וניל ושוקולד מסוגים שונים במהלך החודש הקרוב. בין הטעמים שיוצעו: שוקולד מריר אגוזי עם טראפלס, מרקיז שוקולד, וניל עם לבבות ג'ינג'ר, וניל עם הל וטופי קפה ועוד.

לכל הפרטים.

לה שוק  (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
לה שוק. הנחות של happy hour | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור



חובבי הקפה התאחדו, תערוכת דיפלוקופי
תערוכת דיפלוקופי תתקיים לראשונה בארץ בין ה-26 ל-27 בפברואר בה ייתאפשרו טעימות קפה ממדינות כמו קוסטה ריקה, אל-סלוודור, תאילנד, הרפובליקה הדומינקנית, קניה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, קמרון ועוד.

לכל הפרטים.

Loveat בבית. נמל תל- אביב, האנגר 26 תל אביב. 

כריכים חדשים בטייק איט, תל אביב
הרשת האורגנית שנפתחה לאחרונה בתל אביב מגדילה את התפריט ומציעה כעת מבחר חדש של מנות כמו סלט קינואה עם חמוציות ללא סוכר, שקדים קלויים, אורוגולה, פלפל אדום בתחמיץ ועגבניות שרי ובצל ירוק; סלט בורגול עם עדשים שחורות, בצל סגול, גזר מגורר, עגבניות שרי, פטרוזיליה וכוסברה; כריך בולגרית עם ארטישוק מוחמץ, טפנד של זיתי קלמטה ופטרוזיליה; כריך חלומי זעתר, פלפלים קלויים בתחמיץ וזיתי קלמטה; כריך מוצרלה שמן זית, עגבנייה, חציל ובזיליקום. כל הכריכים והסלטים נמכרים במחיר של 20 שקלים.

takeat. הרצל 16 תל אביב.

מסעדה תאילנדית וסושיה חדשה נפתחו בתל אביב
פוגו, סושיה חדשה ומסעדה תאילנדית נפתחה בפאתי רחוב רוטשילד בתל אביב. בתפריט: קלמארי מטוגן (32 שקלים), עוף חמוץ מתוק (45 שקלים), צ'זה בקר עם חצילים (54 שקלים), אורז מוקפץ עם שרימפס (50 שקלים) ועוד. 

פוגו. רוטשילד 9, תל אביב. 03-6885075.

משלוחי מנות פרי עמלם של בעלי צרכים מיוחדים, תל אביב
בדיזנגוף סנטר יימכרו משלוחי מנות שהוכנו על ידי אנשים עם מוגבלויות ונערות בסיכון. טווח המחירים של משלוחי המנות הוא בין 30 ל-40 שקלים וניתן למצוא בהם אזני המן ומתוקים נוספים לפורים.

לכל הפרטים.

חידוש בבורגרס בר
רשת ההמבורגרים מציעה אופציה חדשה לחובבי ההמבורגר במסגרתה יוצע המבורגר חדש בתוספת חזה הודו צרוב על הגריל. עלות התוספת החדשה - 10 שקלים והיא מוצעת לצד אופציות כמו תוספת אבוקדו, קונפי שום, בצל מטוגן, פטריות פורטבלו ועוד.

לכל הפרטים.

ביסטרו חדש בחולון
מסעדת לה ביסטרו בר החדש בחולון נפתחה במרכז עזריאלי בעיר ומציעה תפריט ביסטרו קליל ורחב. בין המנות המוצעות במקום שקשוקה ים תיכונית (38 שקלים), סלט קיסר (42 שקלים), כריך טונה (37 שקלים), פסטה אלפרדו פטריות (42 שקלים), קרפצ'יו סלק עם סלרי (24 שקלים) ועוד.

לה ביסטרו. הרוקמים 26, חולון. 053-9369073.

>> לכל חדשות האוכל