12 לקוחות שסעדו במסעדת היוקרה "טופולופומפו" בתל אביב, אשר נמצאת בבעלות השף אבי קונפורטי, התלוננו באחרונה כי סבלו מהרעלת מזון. בין הנפגעים: שתי נשים בהיריון, אשר בבדיקות מעבדה שנערכו להן התגלו חיידקי סלמונלה ואי קולי. השתיים מאושפזות בבית החולים, כששני חולים נוספים נמצאים באשפוז בית.

הלקוחות התלוננו על כאבי בטן, הקאות, שלשולים, חום גבוה ותסמינים נוספים, זמן קצר לאחר שסעדו ב"טופולופומפו". בריאיון ל"תוכנית חיסכון" טען קונפורטי, "קיבלנו שתי תלונות על חשד להרעלת מזון. החלטנו לא לקחת שום סיכון ולסגור ליום, יומיים, שלושה - כמה שצריך. מדובר על מאות לקוחות שאנחנו מבטלים, רק כדי לא לקחת שום סיכון. אנחנו מתחילים מההתחלה ומחטאים את הכל. זרקנו את כל המזון".

"אלה דברים שקורים. לא צריכים לקרות, אבל הם קורים. את התלונה הראשונה קיבלנו ביום חמישי, אבל אתה לא יכול לעדכן אף אחד ביום חמישי. אין מי שיעבוד. הפסקנו את ייצור המנה שחשדנו בה ואת המכירה מיום חמישי. זה בשר שמבושל ממושכות עם עוגיית אורז שמוגשת על יד. ככל הנראה, היה כשל באחד מחומרי הגלם. הורדנו מיידית את המנה והזמנו רופאה שמנטרת את כל פעילות המסעדה והמטבח".

אבי קונפורטי
השף אבי קונפורטי

בני הזוג ירין מירן ויונתן גלוזמן סבלו מתסמינים לאחר שסעדו לאחרונה ב"טופולופומפו". "יונתן חזר אחרי שהייה בחוץ לארץ ויצאנו לחגוג את זה", תיארה מירן, "היה ממש כיף וטעים". השניים בחרו בארוחת טעימות עליה שילמו קרוב ל-1,000 שקלים. "הזרימו מנות לפי העדפות האכילה שלנו", סיפר גלוזמן, "הכל היה פיקס. שילמנו ויצאנו מרוצים מאוד".

לדברי גלוזמן, "ערב לאחר מכן, הרגשתי חולשה פתאום. אין כוחות לגמרי, צמרמורות. משהו מוזר. פעם ראשונה שמשהו כזה קורה לי. עוד לא ידענו לקשר את זה בכלל". מתסמינים דומים החלה לסבול מירן: "כבר בלילה התחלתי להרגיש לא טוב: צמרמורות, לא יכולתי לקום מהמיטה. הייתי ממש גמורה. כאב לי כל הגוף. היה לי 39 מעלות חום".

הלכתם לרופא?
גלוזמן: "זה התחיל כמו שפעת עם חום גבוה ואז כשהופיעו תסמיני העיכול, כל בעיות המעיים למיניהן, הבנו שמשהו לא בסדר ושזו לא שפעת או וירוס. הלכתי לרופא שיבדוק אותי. הוא אמר חד משמעית שזו הרעלה".

איך הבנתם שזה קרה לכם ב"טופולופומפו"?
מירן: "זו הייתה הארוחה היחידה שאכלנו יחד".

מה אמרו לכם במסעדה?
גלוזמן: "התקשרנו למסעדה יומיים אחרי זה, כשכבר עברו קצת התסמינים והחום החמור. היה נשמע שמתייחסים לזה מאוד בחומרה, אמרו שמצטערים לשמוע ושההנהלה הבכירה תחזור אליי. לא חזרו אליי עד עכשיו".

איך אתם מרגישים היום?
מירן: "אנחנו עדיין לא מאה אחוז פיקס. אנחנו עוד בטראומה, קצת חוששים ללכת לאכול שוב בחוץ. אם זה קרה במקום כזה, אז על אחת כמה וכמה".

תגובת מסעדת "טופולופומפו": "עם קבלת התלונה החריגה הוזמנה בדיקה על ידי גורם מקצועי חיצוני המנטר את פעילות המסעדה לרבות המטבח. אנו סוגרים מרצון לכ-48 שעות כדי לאפשר בדיקה של משרד הבריאות. להבנתנו, מדובר בחשד, מקרה חריג ונקודתי היות שכשל כללי היה עולה בבדיקות השוטפות שאנחנו מקיימים בשגרה".

הודעת משרד הבריאות: "במשרד הבריאות התקבלו דיווחים על תחלואת מעיים במסעדת טופולופומפו בתל אביב. עם היוודע האירוע, מפקחים של מחלקת בריאות הסביבה במחוז תל אביב ערכו ביקורת במקום. מהביקורת עלה כי לא הייתה הקפדה מלאה על נהלי עבודה וכן חריגה מתנאי האישור. המפקחים הורו על הפסקת הפעילות במקום והעסק נסגר בהסכמת הבעלים. בנוסף, ניטלו דגימות מזון שנשלחו לבדיקות מעבדה".