חובבים מושבעים של פחמימות וגבינה? גם אנחנו. לכן שמחנו כשראינו שאל שפע הפיצריות החדשות ברחבי תל אביב חוברת פיצת שף חדשה, שהתמקמה על חורבות בר השאמסיה בבית ז'בוטינסקי היפה בתל אביב. המקום נקרא ראמה (Rama) ומציע אווירת בר שכונתי נעימה ולא מחייבת, יחד עם תפריט פיצות מגניב ומפתיע במיוחד. אם תהיתם, השם ראמה נבחר כמחווה לכינויו של מלך תאילנד, שתמונתו גם מעטרת את הקיר במקום. 

בניגוד לפיצה של התדר בדרום תל אביב, שם מציע השף אייל שני את הגרסה הקלאסית שלו לפיצה מרגריטה ופיצה טבעונית, או לפיצה דונטלו האיטלקית החדשה ברחוב אבן גבירול 123 במרכז תל אביב שמציעה אווירה משפחתית וחמימה, ובשונה מפיצה ברוקלין החדשה בצפון תל אביב, שבה מציעים פיצה ניו יורקית סליזית עם שלל תוספות - הפיצה של ראמה הולכת לכיוון מפונפן יותר, שזה לא בהכרח רע.

פיצה תירס ראמה (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
פיצת בצק סלק וסלמון בהדרים | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

את תפריט הפיצות כאן יצר השף עידן פרץ (פופינה), וכולן מוגשות בגודל אחיד של קופסת טייק אוויי, לקחת או לאכול במקום. בין האפשרויות תמצאו את הפיצה הקלאסית: הגרסה של המקום למרגריטה עם רוטב עגבניות מעושנות, מוצרלה, פטריות מתוקות, בצלי שאלוט קונפי וקריספי בזיליקום (38 שקלים); פיצה רומניה עם קרם תירס, פרמזן, ארטישוק צלוי, אבקת זיתים, עלי רוקט, בצל מוחמץ וכמהין (44 שקלים); פיצה אסייתית עם רוטב פלפלים תאילנדי, מוצרלה, סרירצ'ה, גי'נג'ר כבוש, בצל ירוק, כוסברה וקשיו (44 שקלים); פיצה ירוקה עם פסטו בזיליקום, פרמזן, קישוא צלוי, עלי תרד, אורגנו ובלסמי מצומצם (41 שקלים); והגרסה הטעימה ביותר לדעתנו: פיצה רוסיה על בסיס בצק סלק סגלגל עם קרם של גבינה כחולה, סלמון כבוש בהדרים, אגוזי מלך ובצל ירוק (47 שקלים). כל הפיצות מוגשות עם ארבעה סוגי טבסקו.


הבצק של הפיצה בראמה משתייך לז'אנר הדק אך בהחלט בעל הנוכחות, והשילובים הרבים בגזרת התוספות בהחלט יוצרים פיצה שהיא יציאה מעניינת, ולרוב גם מוצלחת. אם אתם חוששים שמדובר במקרה של תפסת מרובה לא תפסת, אין לנו אלא לומר שגם אנחנו הופתענו - אבל הקומבינציות דווקא עובדות יחד היטב (לפחות בפיצות שאנחנו ניסינו), והתוצאה טעימה בהחלט.

אין תמונה
כל התוספות עובדות טוב ביחד. הפיצה של ראמה


אין תמונה
ישיבה חברתית ומגניבה

לצד תפריט האוכל, שמובטח שיתרחב בקרוב, תמצאו כאן גם בירות מהחבית, יינות וקוקטיילים חביבים, למשל קוף מעושן, עם וויסקי מאנקי שולדר, סירופ ג'ינג'ר וויסקי באומור מעושן (48 שקלים), או קוקטייל ראמה התשיעי ובו טקילה, קואנטרו וסירופ אלדר פלאוור, פרי הדר וצ'ילי אדום (46 שקלים).

בר הפיצות החדש התמקם באחד הלוקיישנים הבעייתיים ביותר בתל אביב, שידע הרבה פתיחות וסגירות של בתי אוכל בשנים האחרונות. מצד שני, הפתיחה של ראמה מצטרפת לגל של שינויים שעובר החלק הזה של רחוב המלך ג'ורג': בסמוך למזנון של אייל שני ייפתח בקרוב בר צ'יפס ובירה בסגנון אמסטרדם, ובמקום סניף של מסעדת קינג ג'ורג' המוכרת ייפתח סניף נוסף של מסעדת האוכל הביתי מאמות. אנחנו מחזיקים אצבעות.

ראמה. המלך ג'ורג' 38, תל אביב. 054-5873333. ראשון-רביעי 20:00-2:30, חמישי 19:00-2:30, שישי 12:00-5:30, שבת 19:30-2:30

>> לכל חדשות האוכל