בזמן שמתחם שוק הפשפשים ביפו מתחדש בעוד ועוד מסעדות ומקומות בילוי, נראה שהמתחם היפואי המקביל, מתחם נגה, נכנס לסוג של תרדמת בחודשים האחרונים. את אותה תרדמת אמורה לסיים מסעדת תלת'ה החדשה, שנפתחה במקום בשבוע שעבר במקומו של בר הפיצ'רס שנסגר.

את תלת'ה פתח גולן כץ, מי שנמצא כבר שנים בעסקי המסעדנות והיה בעליה של חברה להקמת מסעדות. לפני כשלוש שנים החליט כץ על פרישה מהתחום, אבל פגישה מקרית במשחק כדורגל חיברה בינו לבין סיון קופיטובסקי, והשניים החליטו לפתוח יחד מקום חדש על חורבות הפיצ'רס שהיה בבעלותה של קופיטובסקי. למה דווקא תלת'ה? כץ מספר שבמסעדה חשובים שלושה דברים עיקריים: אוכל טעים, אלכוהול משובח ואווירה שווה, ועל שם שלושת הדברים האלה (וגם בגלל שהמבנה שוכן בבית מספר 3 ברחוב בת עמי) קרויה תלת'ה.

תלת'ה (צילום: ערן יחזקאל)
תלת'ה | צילום: ערן יחזקאל

כץ מגדיר את התפריט של תלת'ה כ"מטבח ובר מקומי יפואי", עם מנות שמשלבות אוכל ערבי עם אלמנטים יווניים וספרדיים. על המטבח אמון השף שלומי אטון הירושלמי (מנזה), שמוכר בעיר הבירה גם כאמן מקעקע. "שלומי ממש התאים לקונספט שרציתי לבנות פה", מספר כץ. "כשאני הולך לחתונות אני תמיד אומר שהאוכל הכי טעים נמצא בקבלות הפנים, ולכן אני רוצה שגם במסעדה שלי הקונספט יהיה רק של מנות ראשונות, ללא מנות עיקריות, ממש כמו בקבלות פנים".


התפריט כולו מורכב ממנות בגודל קטן ובינוני, שהיקרות ביניהן עולות 46 שקלים. בצד הקטן יותר של התפריט אפשר למצוא מנות כמו כרובית פריכה ברוטב טרטר (34 שקלים), עלי גפן חמים על טחינה, יוגורט עזים ושמן כמון (32 שקלים), סביצ'ה שמגיע על חלה קלויה עם איקרה, פלפל צבעוני, צ'ילי, שום, עגבניות וכוסברה, או חומוס משעועית לימה (בובעס) עם טחינה ירוקה ועריסה פיקנטית (34 שקלים). בחלק הגדול יותר של התפריט אפשר למצוא את הדגים של צרפתי (על שמו של ספק הדגים היפואי המפורסם) - דגיגים קטנים בציפוי קמח תירס מתובל, איולי וזעתר (38 שקלים), מחבת פירות ים בציר דגים, שמנת ואוזו (46 שקלים), מנה צמחונית של קוסקוס יפואי עם ירקות שורש, דלעת, שעועית לימה ושקדים (38 שקלים) או את מה שכץ מגדיר כמנת הדגל של המסעדה: תלת'ה מיני פיתה - 3 פיתות במילוי טחינה, יוגורט לימון, בצל בסומק, כוסברה ועריסה, עם אפשרות לבחור מבין מילויים כמו מעורב דגים, מעורב פירות ים או שווארמה (46 שקלים).

כרובית פריכה, תלת'ה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
כי חייבים כרובית פריכה בתפריט | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל
הדגים של צרפתי, תלת'ה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
הדגים של צרפתי, ספק הדגים של יפו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

תפריט האלכוהול במקום, כראוי למקום שהוא גם בר ולא רק מסעדה, רחב גם הוא: יין בכוס יעלה לכם כ-24 שקלים, מגוון הבירות מהחבית כולל מותגים כמו טובורג, סטלה, ויינשטפן וגינס, וישנם גם חמישה קוקטיילים שהרכיבה קופיטובסקי ומסודרים בתפריט מן הקל אל הכבד: תלת'ה מרענן - אוזו, רוזטה, ג'ין על בסיס מלפפון, נענע ולימון; תלת'ה מרגריטה - מרגריטה על בסיס טקילה בתוספת אפרול ונגיעות אפרסק; ותלת'ה קשוח שמכיל רום קפטן מורגן, אייריס מיסט, מחית תות, דבש ולימון (42 שקלים לכל קוקטייל).

כץ מבטיח שהאווירה במקום תהפוך לסקסית יותר ככל שהערב יתקדם, עם מוזיקה שהוא מכנה "שילוב של ערבית לייט עם מוזיקה יוונית וספרדית". הוא היה שמח לראות אנשים שיגיעו לכל סוגי הבילוי, "מארוחה טעימה וקלילה ועד ריקודים על הבר בשעות הקטנות של הלילה". בקרוב תיפתח המסעדה גם בשעות הצהריים עם ארוחה עסקית שתכלול שילוב של כמה מנות מהתפריט במחיר קבוע.

תלת'ה. בת עמי 3, מתחם נגה, תל אביב יפו. 03-9162621. ראשון-חמישי 19:00-אחרון הסועדים, שישי-שבת: 12:00 עד אחרון הסועדים. לא כשר

>> לכל חדשות האוכל