סטפני ביטון, הבעלים של בית המאפה וארוחות הבוקר החדש למדי מאדאם בריוש בצפון הארץ, הגשימה את החלום ועברה מלעסוק בעסקי האופנה בצרפת לעבודה בתחום הפטיסרי בישראל. ביטון, שמפעילה את בית הקפה מתוך השטח של הנחלה שלה ושל בעלה במושב יערה, היא קונדיטורית מוכשרת, ואם כל המאפים שהיא מגישה במקום שלה לא מספיקים לכם, היא ובעלה משלבים במקום גם שלל מנות עם אבוקדו מהמטעים שלהם.

עד לפני כמה חודשים סטפני בעיקר סיפקה ארוחות בוקר לצימרים באזור שלה. לאחרונה החליטה שהגיע הזמן להתרחב עם מקום של ממש שאפשר להגיע במיוחד אליו. כשמגיעים לכאן אפשר לשבת בבית הקפה עצמו בפנים או על הדק אם מזג האוויר מאפשר, או בגינה רחבת הידיים כדי להרגיש קצת יותר את האווירה של הצפון. גולת הכותרת במקום היא המאפים של סטפני, וכיאה לשם - הבריושים החמאתיים.

מאדאם בריוש מושב יערה שקשוקה (צילום: נועה בן מויאל, יחסי ציבור)
ארוחת בוקר של שקשוקה בסגנון פרובאנס | צילום: נועה בן מויאל, יחסי ציבור
מאדאם בריוש מושב יערה (צילום: נועה בן מויאל, יחסי ציבור)
מאפה אחד מרבים במדאם בריוש | צילום: נועה בן מויאל, יחסי ציבור

אפשר למצוא במקום ארוחות בוקר כמו שקשוקה בסגנון פרובאנס לצד לחמניות בריוש או ארוחת בוקר קלאסית עם ביצים לבחירה וסלטים, וכן מבחר כריכי קרואסון עם מילויים כמו בוראטה ועגבניות שרי, חביתה או סלמון; כריכי בריוש במילויים כמו סלק וגבינה, אנטיפסטי או פטה; ובריוש מתוק במילוי קרם פטיסייר ולוז.

בין מאפי הבוקר המצוינים שמוגשים במקום: קרואסון פטיסייר פיסטוק; קרואסון עם קרם יוזו ופירות; קרואסון שחור במילוי קרם לימון; קרואסון עם קרם פטיסייר ופירות; קרואסון שוקולד עם פרלינה לוז; קרואסון שקדים; ומאפה מגולגל פטל עם קרם דובדבנים.

מאדאם בריוש. מושב יערה. ראשון-שישי 8:30-14:30. שבת סגור. טלפון: 058-4696001. כשר