משהו טוב קורה בחיפה. אם רק לפני שנה היה קשה למצוא בעיר ארוחת בוקר מחוץ לרשתות של בתי קפה, על בראנצ'ים בסגנון תל אביבי יכולנו רק לחלום. ובכן, הרי בשורה משמחת: הבראנצ'ים של סוף השבוע הגיעו גם לחיפה וגם טרנד ברי היין. חצי שנה אחרי פתיחת בר חמרמורת, צץ לו בין הבסטות של שוק פשפשים ביסטרו יין חדש ומסקרן מאוד, שכנראה גם מבשר על התעוררות של שוק שעדיין לא הגיע לכותרות בדומה לשוק תלפיות. גם בשוק תלפיות, שכבר מזמן הפך לאחד מאזורי הבילוי המדליקים בעיר, נפתחו שני מקומות חדשים, שמוקדשים איך לא, ליין. מצאנו גם ארוחת בראנץ' שמחה במיוחד בין הבסטות של השוק ובראנץ' חדש בבר אוכל מוערך בעיר התחתית. כל הפרטים על המשך ההתעוררות הקולינרית של חיפה:

פשפש (צילום: עדיה פרג')
צילום: עדיה פרג'

פשפש

פשפש הוא ביסטרו (שימו לב, לא בר!) יין שפתחה עדיה פרג', שגדלה והתחנכה ב מסעדת תלפיות. אל פרג', בוגרת לימודי אופנה שניהלה את המסעדה של אילן פרון במשך שנה וחצי הצטרף השף ניב ארגמן שבדיוק חזר מעבודה בצרפת, ובנה תפריט מיוחד עם מנות שלא פגשנו בשום מקום אחר (עדיין). התפריט של פשפש מנסה לשלב בין צרפת למזרח התיכון עם מנות כמו קוסקוס, מפרום לוקוס ושומן טלה עם ביסק דגים, לימון כבוש ואריסה (82 שקלים); כרישה קונפי על שמנת מרווה עם מרווה קריספית וגבינה כחולה (46 שקלים); ניוקי נחשים בסגנון פסטה פיצ'י עם ריג'לה, בייבי תרד ואבן יוגורט (73 שקלים); סשימי דג מעל סלט פפאיה ומנגו בוסר על ויניגרט סום טאם (48 שקלים) ומנת ביסטרו קלאסית של פרגית צרובה מעושנת על קרם תפוחי אדמה, שאלוט מקורמל, תפוח אדמה קונפי וברוקולי על ציר חמין (72 שקלים). להבדיל ממה שנהוג היום, המנות בפשפש גדולות ובתפריט היינות תמיד תמצאו 20 בקבוקים בלבד שמחירם נע בין 100-220 שקלים. מדי יום נפתחים לכוסות שני יינות לבנים, שני רוזה ושני אדומים שונים. המקום עצמו קטן, רק 30 מקומות ישיבה ותצטרכו לחפש אותו בין הגרוטאות של השוק, אבל אם תמצאו תגלו שהוא פתוח גם בשישי בצהריים והחל מ-18:30 מוגש בו תפריט אפריטיבו עם דרינקים ונשנושים כמו צ'יפס עלי סלרי בטמפורה, צ'יפס ארטישוק ירושלמי וטוסט פרמזן

פשפש. אל הילאל 2, חיפה. ראשון, שלישי-חמישי 18:30-22:30, שישי שבת 13:30-22:30

View this post on Instagram

A post shared by Come Sip With Us (@pishpeshwinebistro)


פיקואל (צילום: אילן פרון)
צילום: אילן פרון

Piquette וחדר יין מבית חמארה

אילן פרון הבעלים של מסעדת תלפיות שהעירה את השוק לחיים לפני 7 שנים, ממשיך להרחיב את האימפריה ולתפוס עוד ועוד נכסים בשוק. Piquette שהוא פתח יחד עם דדי צורף (אחד השותפים ברשת ויוינו) היא חנות יין ותקליטים מלאת סטייל, עם מדפים עמוסים ביינות ותקליטים. בין החנות לבין תלפיות נפתח גם חלל פרטי לאירוח ארוחות וטעימות יין שבמרכזו שולחן אבירים עתיק באווירה שמזכירה את יועזר בר יין.

Piquette. סירקין 28-32 שוק תלפיות חיפה
חדר היין החדש  (צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור)
חדר היין החדש | צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור

בראנץ' שיכורים בחמרמורת

על פתיחת חמרמורת בישרנו לכם בסוף הקיץ שעבר. מדובר בבר סקסי עם מוזיקת ג'אז, טאפאס של השף שאדי איסאווי וקוקטיילים קלאסיים. הוא ממוקם מול מסעדת תלפיות ומעכשיו מוגש בו גם בראנץ' שיכורים. הבראנץ' מוגש בימי שבת בשעות 12:30-14:00 וכולל נשנושים כמו אוייסטרים (36 שקלים ליחידה); פרשוטו סן דניאל (42 שקלים); דג כבוש עם חמציץ וזרעי עגבנייה (43 שקלים); שרימפס כבוש עם שמן שרימפס וקולרבי מותסס (45 שקלים); וקרוקט שרימפס לצד חזרת כבושה (42 שקלים). יש גם מנות יותר רציניות להספיג בהן את האלכוהול כמו בצל ממולא בורגול וצנוברים (42 שקלים); פרפר טרחון בגריל (52 שקלים); ברוסקטה מדהימה עם דג קונפי (42 שקלים) ומאפה סגנאקי יווני – פטה עיזים וכבשים עטופה בפילו עם קונפיטורת עגבניות שרי והל (46 שקלים).

חמרמורת. סירקין 27, חיפה (שוק תלפיות)
חמרמורת חיפה (צילום: אילן פרון, יחסי ציבור)
חמרמורת חיפה | צילום: אילן פרון, יחסי ציבור

בראנץ' שישי שמח בבעתו

בעתו הוא בר אוכל שמתחבא בין הדוכנים של שוק תלפיות. הוא נפתח בסוף הקיץ שעבר על ידי השף גיא רוזמרין ויש בו אווירה של מסעדת שוק שמחה ותפריט שמשתנה מדי יום ומורכב ממה שנמכר בדוכני השוק שמקיפים אותו. בימי שישי בשעות 12:00-15:30 יש במקום אווירה טובה במיוחד עם מנות שישי מנחמות שמוגשות לצד המנות המתחלפות והמנות הקבועות שהולכות עם גיא לכל מקום. נסו כאן את קבב דג וליה עם ירקות חרוכים בסמנה (72 שקלים); פילה דג על הפלנצ'ה עם תבשיל במיה, טבחה עגבניות, ציר דגים וחמאת ערק (96 שקלים); ברוסקטת ירוקים מושלמת מלחם קלוי בחמאה (36 שקלים) ואת טרטר הבקר המיוחד של גיא עם חציל שרוף, איולי שיפקה ושומשום (62 שקלים).

בעתו. סירקין ,34 חיפה
בעתו. ברוסקטה מעולה (צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור)
בעתו. ברוסקטה מעולה | צילום: אלון ויינשטיין, יחסי ציבור

בראנץ' שבת חדש בבר ים

בר ים נפתחה באותה תקופה שבה נכנסו לחיינו בעתו וחמרמורת, והיום גם במסעדה הזו יוצאים בבראנץ' חדש שמוגש בימי שישי ושבת החל משעות הצהריים המוקדמות. בין המנות שמכין השף יהל אברהמס: בצק חלה מגולגל, מרמלדה ביתית וחמאה (24 שקלים); צלחת קרם פרש, זרעי עגבנייה וזעתר (14 שקלים); שלוש ביצים רכות, פלפל שחור ומלח אטלנטי (16 שקלים); בושה מטוגנת (24 שקלים), דג ים מומלח, ירוקים קצוצים וזרעי עגבנייה(67 שקלים), אנשובי אורטיז, שמן זית ומלפפון (37 שקלים); שלישיית גבינות, מרמלדה וקרקר שקדים (59 שקלים) ועוד.

בר ים. הנמל 21, חיפה
בר ים. בראנץ' שבת חדש (צילום: דריה גוזמן, יחסי ציבור)
בר ים. בראנץ' שבת חדש | צילום: דריה גוזמן, יחסי ציבור