שחף אברהם ותומר סוויסה הם שני חברים צעירים בני 27 שפתחו את תושה - בית קפה וקונדיטוריה בראש הנקרה. אברהם, תושב נהריה,הוא חלק מתחום המסעדנות מאז נעוריו, וכבר בגיל 23 הפך לזכיין של רשת לנדוור בנהריה ופתח סניף בעיר שעובד עד היום. במהלך העבודה בלנדוור פגש את סוויסה (גם הוא בן 27),תושב שומרה וקונדיטור שלמד בבישולים, באסטלה ואצל הנס ברטלה, לפני שנסע לעשות סטאג' בפריז וחזר לארץ. השניים החליטו לפתוח יחד בית קפה וקונדיטוריה, ומהרעיון נולדה תושה, הלחמה של תחילת שני השמות הפרטיים שלהם; תומר ושחף.

השניים החליטו  במכוון לפתוח את המקום בלב קיבוץ ראש הנקרה ולא בנהריה עצמה, והם מסבירים למה: "יש בנהריה את רחוב הגעתון, הרחוב המרכזי", מספר אברהם. "הכי ברור יהיה לפתוח שם מקום. אבל אנחנו רצינו להתרחק מזה ולהיות מקום שונה ובמיקום שונה". תושה הוא מקום קטן, עם כ-25 מקומות ישיבה, ממש בלב הצמחייה והלב הירוק של הקיבוץ, והוא מעוצב באקלקטיות צעירה ולא מתאמצת, כולל בר קטן שעשוי מאופניים ששני החברים פירקו והרכיבו מחדש.

תושה בייקרי (צילום: שחף אברהם)
הוויטרינה של תושה | צילום: שחף אברהם

סוויסה מכין את כל המרכיבים לעוגות בעצמו, כולל אפילו את קרם הפרלינה שמוכן במקום מאגוזי לוז. בתפריט העוגות אפשר למצוא עוגות בחושות לא שגרתיות כמו עוגת דלעת ותבלינים, בטטה ופקאן או גזר וחמוציות (35 שקלים). עוגות שמרים כמו שמרים שוקולד (39 שקלים) וכמובן גם קרואסון ומאפי שמרים אישיים. בוויטרינת הקינוחים האישיים (שעולים כולם 28 שקלים) אפשר למצוא דברים מיוחדים לא פחות כמו למשל טארט איטאקוג'ה שמבוסס על שוקולד איטקוג'ה של חברת וולרונה, בטעם פסיפלורה עם קרם שוקולד, קרם פסיפלורה ושכבת ספוג הדרים על תחתית של בצק עלים, עוגת שקד עם מוס שוקולד לבן וקרמל, קרם תות, דיסקית ביסקוויט שקדים וגנאש שוקולד חלב עם שקדים קלויים, ועוגת פיסטוקפה עם קרם דיפלומט פיסטוק בתוך מוס קפה על בסיס סבלה פיסטוק. את כל קינוחי הוויטרינה אפשר גם להשיג בגרסאות משפחתיות.


בצד המלוח תמצאו מבחר גדול של קישים (3.5 שקלים לקיש ביס, 8-9 שקלים לקיש אישי ו-55 שקלים לקיש גדול) במילוי בטטה, כרישה ובצל, ראגו פטריות, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות או תרד וגבינת קשקבל. כל המאפים מוגשים לצד קפה של חברת Vero.

עוגת שקד, תושה בייקרי (צילום: שחף אברהם)
עוגת שקד, תושה בייקרי | צילום: שחף אברהם

בקרוב ירחיבו השניים את המקום והתפריט, ולמסעדה תתווסף מרפסת בגינה לקראת הקיץ. חוץ מזה מתכוונים השניים להוסיף לתפריט גם באגטים, בורקסים בייצור ביתי ועוד מאפים. "אנחנו לא רוצים עוד ארוחות שגרתיות של ביצים וסלט", מסכם אברהם, "אלא רק דברים שאנחנו מכינים לבד והם מעניינים או מקוריים". אחרי כמה נסיונות קטנים ומוצלחים יתחילו לארגן במקום גם סדנאות אפייה לכל מי שרוצה ללמוד קצת את נפלאות הפטיסרי הצרפתי. איך שלא יהיה, נראה לנו שמצאנו את נקודת העצירה שלכם בנסיעה הבאה לצפון.

תושה בייקרי. קיבוץ ראש הנקרה. ראשון עד חמישי: 7:00-19:00 | שישי: 7:00-15:30. 04-9857544. כשר חלבי