לביבות ענק (צילום: אורן שלו, יחסי ציבור)
לביבות הענק של הרוטיסרי. העוף הצלוי כבר בפנים (בדרכו) | צילום: אורן שלו, יחסי ציבור


לביבות ענק לכבוד החנוכה ברוטיסרי צ'יקן קלאב בשוק צפון, תל אביב ובקניון דרורים בבני דרור
רוטיסרי צ'יקן קלאב משיק לכבוד חג האורות לביבות ענק היישר מתנור הרוטיסרי. הלביבות החדשות עשויות מתפוחי אדמה והן נצלות בתנור כאשר העוף הנצלה מטפטף עליהן מלמעלה ומעניק להן ניחוח עוף צלוי עמוק. המחיר למנה של שתי לביבות ענקיות - 23 שקלים. 

שוק צפון, ראול ולנברג 20, תל אביב; קניון דרורים, בני דרור

פופ אפ צרפתי עם יונתן רושפלד במלון NIX TLV, תל אביב
במלון NYX TLV תיפתח למשך שישה ימים בלבד מסעדת פופ אפ צרפתית בשם Tour De France. בין התאריכים 17.12-22.12 תוצע במסעדה ארוחה של השף יונתן רושפלד, עם 12 מנות צרפתיות. בנוסף, יוגש במסעדה אלכוהול צרפתי מבר ה-Jasper Johns ותתנגן מוזיקה של די.ג'יי אלעד רון. בין המנות בתפריט:  מרק הדגים של הדייג ז'אק מאנטיב מוגש עם רטב "חלוד" (88 שקלים); קרפצ'ו טלה בפחם זיתים שחורים וסלט תפוחי אדמה של ז'אנט (75 שקלים); "טרין" של המון פטריות וברווזים בשום צלוי (89 שקלים); צלע טלה עם עוגת פטרוזיליה ושומים חמה (68 שקלים); בריוש עם שרימפס וביצים כתומות "מקושקשות בחמאה" (150 שקלים);  ופורל מאודה עם עדשים וארטישוק ירושלמי (75 שקלים). הארוחות יתקיימו בשני סבבים, בשעה 19:30 ובשעה 21:30.

מלון NYX TLV, הרכבת 29, תל אביב. 050-5936847

קמפיין הד סטארט לפתיחת טאקרייה מקסיקנית בירושלים
אחרי פופ אפ מקסיקני מוצלח בשנה שעברה, האחיות יטי ולאה רוצות לפתוח מסעדה מקסיקנית קבועה בירושלים, שתתבסס על טורטיות שייוצרו במקום מתירס שייטחן במטחנה מיוחדת, משקאות עונתיים, טאמאלס ובשרים בבישול ארוך. לצורך ההקמה מגייסות השתיים כסף דרך קמפיין הד סטארט ומזמינות אתכם לתרום להקמת העסק תמורת ארוחות במסעדה שתיפתח ותשורות טעימות נוספות.

לפרטים נוספים

תפריט שף חורפי חדש במתחמי ה-VIP של יס פלאנט
יס פלאנט משיקה תפריט שף חדש במתחמי ה-VIP בראשון לציון, חיפה, זיכרון יעקב ובאר שבע. התפריט מציע מנות ראשונות כמו מרק בצל צרפתי, לחמניות ביס דגנים ומגוון סלטים צבעוניים; מנות עיקריות כמו גראטן תפוחי אדמה בבשמל שמנת ופטריות, אטריות אסייתיות בקרם קוקוס וקארי אדום ופסטה איטלקית עם מגוון רטבים; וקינוחים כמו טירמיסו עם גבינת מסקרפונה ואספרסו ומוס לוטוס וגבינת שמנת. מתחם ה-VIP נפתח לאורחי הקולנוע כ-30 דקות לפני תחילת הסרט ומציע אירוח בסגנון בופה ומזנון קולנוע מלא הכולל פופקורן, נאצ'וס, גלידות, שתייה חמה וקרה והכל חופשי וללא הגבלה. מחירים: ראשון לציון - 139 שקלים (מחיר בקופה), חיפה, ראשון לציון, באר שבע וזיכרון יעקב - 130 שקלים (מחיר בקופה).

לפרטים נוספים

תפריט שף ביס פלאנט (צילום: יס פלאנט, יחסי ציבור)
תפריט שף ביס פלאנט. מי צריך את הסרט | צילום: יס פלאנט, יחסי ציבור

מקסיקנו - בר אוכל מקסיקני חדש בכפר סבא
בשוק האוכל אושימרקט שבכפר סבא נפתח בר אוכל מקסיקני מהיר בשם מקסיקנו. בין המנות בתפריט: נאצ'וס צ'ילי קון קרנה עם צ'דר מוצרלה, גוואקמולי, חלפיניו כבוש ושמנת חמוצה (35 שקלים); בוריטו פויו עם אורז קוקוס ליים, פריחולס, גוואקמולי, פיקו דה גאיו, חלפיניו כבוש ושמנת חמוצה (35 שקלים); בוריטו קריספי פולנטה עם אורז קוקוס ליים, פריחולס, גוואקמולי, פיקו דה גאיו, חלפיניו כבוש ושמנת חמוצה (35 שקלים); וקאסדייה פולו צ'יפוטלה עם פלפלים ובצלים צלויים ואורגנו (34 שקלים). לקינוח מגישים כאן צ'ורוס עם מבחר מטבלים - שוקולד, חלב מרוכז או נענע ודבש.

מקסיקנו. שוק האוכל מתחם אושילנד, עתיר ידע 2, כפר סבא

מור קאפקייקס - חנות קאפקייקס חדשה בשרונה מרקט, תל אביב
בחנות הקאפקייקס החדשה של מור, שכבר נודדת לא מעט זמן ברחבי הארץ עם דוכן קאפקייקס נייד, אפשר יהיה למצוא מקרונים בטעמים ייחודיים כמו פררו רושה, רד ולווט ואוריאו, קרמבואים מסוג תותים שמנת, מילקי, פיסטוק ופירות יער, וגולת הכותרת - סדרת מיני קאפקייקס (המוצעת גם בגרסה טבעונית) במבחר רחב של טעמים: בייליס, לוטוס פירות יער, פיסטוק דובדבן, רוקי רוד ועוד. המחירים: 7 שקלים ליחידה, 35 למארז של שישה קינוחים, 60 למארז של 12 ו-100 למארז של 24 קינוחים.

מור קאפקייקס. שרונה מרקט, תל אביב

מור קאפקייקס (צילום: דנה תמרי, יחסי ציבור)
מור קאפקייקס. עוגנת בשרונה מרקט | צילום: דנה תמרי, יחסי ציבור

בובה - בר מסעדה חדש בתל אביב
יוני דוקלסקי, הבעלים של קפה ביאליק, אברקסס, הבוטלג וסוס עץ, פותח יחד עם ההייטקיסט איתן כהן בר מסעדה חדשה בשם BUBA. בין המנות בתפריט: סביצ'ה קאריבי - דג היום עם קריספי פלנטין, מוגש על קרפצ'יו מנגו לצד קרם אבוקדו (62 שקלים); שרימפ בורגר - זוג קציצות שרימפס בלחמניות חלה עם דיפ יוזו ותפוח אדמה קדאיף (62 שקלים); על הפולנטה - שרימפס/פילה דג/צמחוני על פולנטה ביתית בחמאה, עם פטריות מלך היער ופטריות אויסטר (52/74/68 שקלים); ופיצ'י ים - פסטה מעשה ידיו של השף קרלוס עם פירות ים וחמאת סרטנים (85 שקלים).

בובה. בן יהודה 108. תל אביב

מסעדת בובה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
בובה. שיהיה בהצלחה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

פסטיבל טבעוני בקניון עזריאלי בחיפה
היום בערב יתקיים יריד טבעוני בקניון עזריאלי בחיפה, עם מאכלים טבעוניים כמו המבורגרים, נקניקיות, תבשילים של דגנים קטניות וירקות, קציצות, לביבות, ממולאים, מרקים, פשטידות וגם קינוחים טבעוניים מסוגים שונים. בנוסף יהיו דוכנים של אמנים ויוצרים, וגם סדנת סופגניות טבעוניות לילדים בשעות 17:00-18:30 וסדנה דומה למבוגרים ב-19:00. 

לודנס אקספרס - מסעדה טבעונית חדשה בחיפה
בעיר התחתית בחיפה נפתחת בימים אלה לודנס אקספרס, סניף שני למסעדת לודנס מרעננה. האוכל במסעדה טבעוני כולו, עם מנות כמו בוריטו שווארמה, נקניקייה מחלבון אפונה וקציצת פלאפל המגיעות בטורטייה, בלחמנייה מחיטה מלאה או בלחמנייה ללא גלוטן, וכן תוספות כמו אורז, פוטטו, מרקים ועוד. מחיר מנה עיקרית: 25 שקלים. עיקרית ותוספת: 36 שקלים.

לודנס אקספרס. נתנזון 22, חיפה

מתכונים ללביבות 

מתכונים לסופגניות

כל המתכונים לחנוכה

מסעדת אנג'ליקה חוגגת עשור עם תפריט חדש, ירושלים
מסעדת אנג'ליקה הכשרה חוגגת 10 שנים, לא עניין של מה בכך בתחום המסעדות, ומתחדשת בתפריט של השף יהונתן שרביט, שהגיע למסעדה לפני כמה חודשים. בין המנות: באן סצ'ואן ממולא בברווז (52 שקלים), פאני פורי במילוי טרטר סלמון (52 שקלים), סלט קיסר (54 שקלים), קובה נייה ים (58 שקלים), פילה דג ים מוגש עם טורטליני פטריות (134 שקלים), תבשיל צוואר טלה (152 שקלים), טאלי צ'אפטי (118 שקלים) ומגנום פיסטוק ואמרנה (42 שקלים).

אנג'ליקה. וושינגטון 4, ירושלים. 02-6230056

מגנום, אנג'ליקה (צילום: דור כהן, יחסי ציבור)
מהמנות החדשות באנג'ליקה | צילום: דור כהן, יחסי ציבור

ימי ראשון הודיים במשק ברזילי, תל אביב
בימי ראשון בשעה 19:00 תהפוך משק ברזילי לדאבה הודית, עם ארוחה שתעלה 100 שקלים לסועד ותכלול: מגוון לחמים הודיים, שלושה סוגי צ'אטני וטאלי, הכולל דאל עדשים שחורות, אלו גובי (תבשיל של כרובית, תפוחי אדמה ואפונה), פלאק פאניר (תבשיל תרד עם גבינת פאניר טבעונית) ועוד. לקינוח יוגש גולאב ג'מון - כדורי בצק ממולאים גבינה טבעונית בסירופ מי ורדים. הארוחה מלווה בצ'אי הודי על בסיס חלב שקדים.

משק ברזילי. אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב. 03-5166329

שלישי צמחוני במסעדת יאסו, תל אביב
מסעדת יאסו תל אביב של השף אביב משה מציעה בימי שלישי תפריט צמחוני חדש. התפריט, שיוצע בימי שלישי במקביל לתפריט הקבוע, יכלול מנה ראשונה ועיקרית לבחירה ב-98 שקלים בנוסף לפרנה זוגית. מנה ראשונה לבחירה: סגאנקי של גבינת פטה, צלוי בדבש ושומשום, חמאת הדרים, מאפי פילו וקולי אגסים. קרפצ'יו חציל, טחינה גולמית, סילאן, תערובת אגוזים, תאנים מיובשות, גבינת לאבנה ואבקת לימון פרסי. מוזלי של עדשים שחורות, פלפל אדום קלוי, כרוב סגול, רוקט, פטרוזיליה, כוסברה, גרירת לימון, יוגורט צאן וחמוציות. מנה עיקריות לבחירה: ריזוטו אפונה ונענע, שברי גבינת פטה, צימוקי עגבניית שרי, קרוטונים ועלי זעתר קריספיים.  קישואים ממולאים בטאבולה קוסקוס וחמוציות, יוגורט תבלינים "חמים", עגבניות מיובשות , צנוברים וריבת לימון כבוש. חריימה של חציל מדורה, פלפלים, כוסברה, פפריקה, צנוברים וחצי פרנה

יאסו תל אביב. הירקון 105, תל אביב. 03-6031719

מנות צמחוניות, יאסו תל אביב (צילום: עמית זאנטקרן, יחסי ציבור)
מנות צמחוניות, יאסו תל אביב | צילום: עמית זאנטקרן, יחסי ציבור

תפריט חדש ועסקיות ערב ב-206 דגים, תל אביב
מסעדת 206 דגים הוותיקה מוסיפה מנות חדשות לתפריט, ביניהן קינואה שחורה וראשי קלמרי פריכים (62 שקלים), סלט טונה נא (68 שקלים), קרודו מוסר ים (65 שקלים), רביולי סלק (68 שקלים), סלמון סיזר וצלפים בגריל (99 שקלים) ומוסר ים אפוי עם קרם צ'יז ופלפלים קלויים (149 שקלים). בנוסף משיקה המסעדה תפריט עסקיות ערב הכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח ב-159 שקלים ומוגש בימים ראשון עד חמישי ובמוצאי שבת מהשעה 17:00.

206 דגים. משה סנה 54, תל אביב. 03-6483030