אין תמונה
משאית אוכל או לא, זה נראה שווה

פסטיבלים, חגיגות ופתיחות

טראק דה לוקס, מסעדה חדשה מבית פונדק דה לוקס בכיכר דיזנגוף, תל אביב
סוף סוף נפתחה להרצה המסעדה החדשה מבית פונדק דה לוקס, עליה סיפרנו לכם כאן כבר לפני כמה חודשים. כיאה למקום שמגיש מנות בשר קלאסיות בפרשנות מודרניות, הוא מעוצב בסגנון פוד טראק אמריקאי. את הרטבים מייצרים כאן במקום והבשרים עוברים עישון במעשנת עץ טבעי. בין המנות בתפריט החדש ניתן למצוא קורנדוג פרגית בבלילת קמח תירס עם רוטב סיראצ'ה-מייפל מעושן ביתי; נאגטס מזנב שור מפורק בעישון ממושך; פרייד צ'יקן "קנטאקי סטייל"; המבורגר מבריסקט, צלעות ושומן אווז בלחמניית בריוש תוצרת בית עם בייקון וגבינת צ'דר מותכת; Pork belly בגלייז משמש; פנקייק Pulled Pork מלוח עם קרם פרש וחליפיניו; קומבו דלי עם נקניקים תוצרת בית, פרעצל, וחרדל; ופטה 'ברולה' מכבד עוף ואווז. נשמע לנו כמו להיט.

טראק דה לוקס. כיכר דיזנגוף, בן עמי 13, תל אביב. 03-6296363.

פסטיבל תושבים מבשלים
מ-1 במרץ יתקיים בקריית ים פסטיבל "תושבים מבשלים", במסגרתו מעל 500 תושבים יבשלו מנות ביתיות למכירה, וכן ייערך במקום שוק איכרים וסדנאות בישול. האירועים ימשכו עד 6 במרץ במתחם המדעפארק בקריית ים. הכניסה למקום חופשית אך לסדנאות הבישול יש להירשם מראש.

לכל הפרטים.

עוד אוכל טעים אצלנו בפייסבוק

צ'ימיצ'נגה סביצ'ה לוקוס (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
חוזרת לטופולופומפו | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

צ'ימיצאנגה חוזרת לטופולופומפו, תל אביב
החל מ ה-28 בפברואר ייערכו חגיגות מיוחדות במסעדת טופולופומפו של השף אבי קונפורטי שיחזיר לחיים את מסעדת צ'ימיצ'נגה המיתולוגית. בתפריט: סלט קיסר נוסח קרדיני, קרוטונים מתובלים וגבינת מנצ'גו מיושנת; סביצ'ה לוקוס, עגבניות דבש, ליים פרואני וצ'יפוטלי סגול; טונה טרטר טאקו, קרם טוגרשי ירוק; וטפיוקה רילאנו - כיסוני טפיוקה במילוי פרגית, דלעת, קשיו וצ'ילי אדום.

טופולופומפו. הסוללים 14, תל-אביב.03-6910691.

ערב אירי במסעדת מוסקט, מצפה הימים
השף רועי דקל עורך מחר (חמישי) במסעדת מוסקט ערב אירי שבו יוגשו מבחר בירות בזלת במהלך הארוחה. בתפריט תוכלו למצוא אינטרפרטציות למנות כמו טוסט עם שעועית, פיש אנד צ'יפס ופאי רועים.

מסעדת מוסקט. מצפה הימים. 04-6994523.

ארוחת טעימות דוקטור שקשוקה (צילום: בינו גבסו,  יחסי ציבור )
ארוחת טעימות מיוחדת אצל בינו גבסו | צילום: בינו גבסו, יחסי ציבור

סוף שבוע קולינרי באילת
בין 12 ל-14 במרץ ייערך באילת סוף שבוע קולינרי שבמסגרתו יתקיימו סדנאות עם שפים כמו עומר מילר וסדנת קינוחים עם אורן בקר. בנוסף, יתקיימו טעימות במסעדות שונות בעיר ומפגשים עם עיתונאי יין ומומחי יין.

יינות אילת: 08-6330155.

פסטיבל תושבים מבשלים (צילום: אסנת גואטה,  יחסי ציבור )
פסטיבל תושבים מבשלים | צילום: אסנת גואטה, יחסי ציבור

חורף חם

ארוחת טעימות שווה בדוקטור שקשוקה, יפו
בינו גבסו מגיש במסעדתו דוקטור שקשוקה ארוחת טעימות משתלמת במיוחד שמוצעת עד השעה שש בערב בעלות 85 שקלים לסועד ולאחר השעה שש במחיר 100 שקלים לסועד. בארוחה מקבלים למרכז השולחן 7 סוגים שונים של סלטים, קוסקוס עם ירקות, מפרום, שעועית עם בשר, שווארמה כבש, לימונדה חופשית וקינוח של תה ועוגה. 

דוקטור שקשוקה. בית אשל 3, יפו. 03-6822842.

ארוחות חורף מיוחדות במטבח של רמה, הרי יהודה
המסעדה עורכת ארוחות חורף מיוחדות ב-26 בפברואר וב-3 במרץ. בערב הראשון יבשל השף תומר ניב עם סאלווה עוודאלה ממסעדת הבית של סאלווה מנות כמו צוואר טלה ממולא אורז ובשר או דג ממולא עשבי תיבול ופלפלים, ובערב השני תבשל מיה בן צבי ארוחה טבעונית יצירתית לחג הפורים בה יוגשו מרק שומר ושורש סלרי בלחם שאור; בוריקה עם תפוח אדמה מדורה, גרידת לימון וזיתים שחורים; חציל ממולא ממרח אגוזים; ועלה חוטמית ממולא מג'דרה גלילית וירקות (186 שקלים לארוחה הראשונה ו-18 שקלים למנה בארוחה הטבעונית). 

המטבח של רמה. בכניסה ליישוב נטף, הרי יהודה. 02-5700954.

מבצע סקי בפיאנו פיאנו, יקנעם
המסעדה בכניסה ליקנעם מציעה במהלך סוף השבוע הקרוב מבצע מיוחד לשבים מהחרמון במסגרתו כל סועד שיציג "סקי פס" של החרמון יקבל מרק חם בהזמנת מנה עיקרית. 

פיאנו פיאנו קניון G-6 יקנעם. 04-9121912.

טרטר דג ים רויאל ביץ'  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מנות יפות וכשרות, ווסט סייד | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מה חדש

תפריט חדש וכשר בווסט סייד, תל אביב
המסעדה הכשרה מציעה תפריט חדש ובו מנות כמו פילה בקר עם ריזוטו פטריות וערמונים (55 שקלים), דגים מטוגנים בקמח תירס, טחינה אל ארז וקרם לימון כבוש (52 שקלים), טונה בלו-פין - סאשימי טונה אדומה עם טאבולה עדשים שחורות, קרם חצילים לבן, סלקים מוחמצים וקרם שום ירוק (68 שקלים), מסבחת דגי ים חומוס עם ויניגרט ארטישוק ואורגנו חם, עשבים, טחינה ועגבנייה סחוטה (95 שקלים) ואנטרקוט רמת הגולן עם פירה (125 שקלים).

West Side. מלון רויאל ביץ', הירקון 19, תל אביב. 03-7405054.

סניף לאוסקר ווילד בחולון
הפאב האירי פתח סניף חדש בחולון בו מוגשים מעל 60 סוגי בירה בבקבוק, 24 סוגי בירה מהחבית, 180 סוגי וויסקי וגם מנות מתאימות לאלכוהול כמו קרפצ’יו סינטה בשמן שום קונפי, עגבניות שרי צלויות, ובלסמי (38 שקלים), בייבי המבורגר טלה מבשר בקר עם צ’יפס (46 שקלים), כריך פרגית מרינדה אירית עם בצל מטוגן, פסטו פטרוזיליה (44 שקלים), ונקניקייה אירית עם תפוחי אדמה ובצל מטוגן (28 שקלים).

אוסקר ווילד - פאב אירי. הרוקמים 26 פינת הלהב, מרכז עזריאלי א.ת. חולון. 03-7785550.

חנות בשר חדשה ומיוחדת בעמק חפר
חנות בשר חדשה נפתחה במושב כפר חיים בשם הבשר של ניר. במקום נמכרים נתחים מארגנטינה' אוסטרליה, ברזיל, אירלנד ועוד. החנות מציעה מגוון בשרים מתובלים שהוכנו על פי מתכונים מיוחדים. כמו כן מתקיימות במקום סדנאות בשר לקרניבורים סביב שולחן אבירים מעץ. 

הבשר של ניר. כפר חיים, עמק חפר (ליד מגדל המים הישן). 077-5014104.

אוסקר ווילד חולון (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
אוסקר ווילד. חדש בחולון | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

טבעונות מתחדשת 

תפריט טבעוני בחצי המחיר במשק ברזילי, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט טבעוני בחמישים אחוזי הנחה החל מהשעה חמש אחר הצהריים בכל יום שני.

משק ברזילי. אחד העם 6, תל אביב. 03-5166329.

תפריט עסקיות ערב במסעדת מזה, תל אביב
המסעדה הטבעונית-צמחונית מציעה עסקיות ערב חדשות שכוללות מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין או שתייה קלה או חמה במחיר 85 שקלים. בתפריט: קדירת ירקות שורש ופטריות במרטיני רוסו עם אורז אדום, מג'דרה שחורה עם כרובית צלויה, נענע וטחינת לימון כבוש, מוסקה עם מלית עדשים וירקות ועוד. בנוסף, במקום החלו להגיש כוסות יין קטנות במחיר 14 שקלים בצהריים ו-18 שקלים בערב.

מזה. אחד העם 51, תל אביב. 03-6299753.

>> לכל חדשות האוכל