מסעדת פוזיטנו נפתחת, תל אביב

אחרי סגירת מסעדת וייס בחודש מרץ האחרון, מסעדה חדשה החלה לפעול באותו חלל היסטורי בבית וייס התל אביבי. הפעם מדובר במסעדת שף חלבית כשרה, בהובלת שף איגור קלטניוק (רנדוו, פרנצ'יפסה, לה סנטרל), שיגיש מנות כמו ארנצ'יני דלעת (59 שקלים), קרפצ'יו מוסר ים (74 שקלים), קפרזה (69 שקלים), מגוון פיצות (טווח מחירים:  69-86 שקלים), פסטות (טווח מחירים: 68-89 שקלים), לברק שלם (158 שקלים) ועוד.

פופ אפ מגנום וספייסהאוס, תל אביב

מותג הגלידות חבר לבר הקוקטיילים לכבוד השקת מגנום DAY & NIGHT (עליו ועל עוד מוצרים חדשים כאן). בפופ אפ, שמתקיים בספייסהאוס מ-18:00 ועד אחרון האורחים ויסתיים בסוף השבוע (24.6), יוגש תפריט קוקטיילים על טהרת המגנומים ויוגשו מנות מיוחדות.

תפריט חדש בג'סיקה, באר שבע

בין המנות החדשות: סלט ירוקים - בייבי מלפפון, קישוא בלאדי, מנצ'גו, סויה, ויניגרט, זעתר ודבש (58 שקלים); ברוסקטה ספייסי טונה - בצל ירוק, צ'ילי חריף, פילה הדרים, איולי הדרים (62); ולינגוויני ודניס - נתח פילה דניס חרוך בחמאת תבלינים, פסטה לינגוויני טרייה, חמאה, מרווה וברוקולי (92). בנוסף משיקים במסעדה תפריט יין חברתי של יינות במחיר של 18-22 שקל לכוס ו-76-80 לבקבוק.

תפריט חדש במסעדת ג'סיקה, באר שבע (צילום: בן גבאי, יחסי ציבור)
תפריט חדש במסעדת ג'סיקה, באר שבע | צילום: בן גבאי, יחסי ציבור

בר חדש לליאור אוחיון, תל אביב

ליאור אוחיון, בוגרת "מאסטר שף", חוזרת עם מקום חדש בהובלתה - בר הקיץ ה-Contento במלון קרלטון על קו המים של תל אביב. בין המנות: טרטר טונה בקולרבי מוחמץ (56 שקלים); צ'יפס פולנטה ודוקסל פטריות (44); ומיני פיתה שווארמה דג (62).

אנימאר מארחת שף איטלקי, תל אביב

השף הלל תווקולי יארח את השף האיטלקי יאקופו טיצ'י מטרטוריה דה לוצ'יו לשני ערבים, ב-3 וב-4 ביולי. הסועדים יוכלו לבחור בין תפריט פתוח (אה לה קארט) ובין תפריט טעימות בן 10 מנות. בין המנות שיוגשו: פארידה ואצות ים, מי עגבניית לב השור, שרימפס ומלח אטלנטי; פרח קישוא במילוי ריקוטה, שרימפס נא, פלפל איזוט, ויניגרט לימון שחור; וקריספי אורז חום בגריל, שרימפס נא, קלמרי, תרד, בויאבז. מחיר הארוחה: 450 שקלים לסועד.

בראנץ' גיאורגי חדש, תל אביב

ללה, החמארה הגיאורגית של לילי בן שלום, משיקה ארוחת ארוחת בוקר/בראנץ' באווירת משתה בוקר גיאורגי. התפריט כלול מאפה לבחירה מתוך שורת מאפים גיאורגיים, מגוון מטבלים וסלטים, קינוח ושתייה חמה. מחיר: 85 שקלים לסועד או 140 שקלים לזוג. שעות פעילות: ראשון-חמישי 09:00-14:00.

בראנץ' גיאורגי (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
בראנץ' גיאורגי | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור

מסעדת ערמונים נפתחה מחדש

המסעדה, הנמצאת בריזורט דרים איילנד בשפלת יואב, נפתחה מחדש אחרי שהייתה סגורה לרגל שיפוצים. בין המנות בתפריט: קציפת כבד אווז לצד אגס מקורמל וטוויל קרמל (57 שקלים); סשימי דג מקוביות טונה אדומה, מוסר ים בכבישה עדינה, סלקים צבעוניים, סלט קליל עם ציר פונזו (76); ונתחי פילה בקר מובחר על מצע קרם כמהין, פירות יער וציר של יין מצומצם (175).

יום הולדת שנה למלצר, ראשון לציון

ברביעי הקרוב ועד שישי (28-30.6), ייערכו במלצר חגיגות מיוחדות ברחבת הביר גרדן בהשראת תערוכות בירה בינלאומיות: בירות מיוחדות, טעימות, הדרכות, מרצ'נדייז, מוזיקה והצגת בירות חדשות בייבוא אישי מסקוטלנד, דנמרק, יפן, נורבגיה, אנגליה ועוד. בזמן ההפנינג ניתן יהיה להתארח כרגיל בחלל הפנימי של מלצר, וניתן יהיה להזמין מנות אוכל מהבר בטייק אווי.

מלצר (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
מלצר | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מתכונים עתיקים בתערוכת המשתה, מוזיאון ירושלים

בתערוכה החדשה באגף הארכיאולוגי במוזיאון ישראל, שעוסקת במשתאות מהמאה ה-9 לפנה"ס ועד היום, אשת הקולינריה אפרת ליכטנשטט נתנה חיים למתכונים עתיקים כמו מרק סלק וניזד טלה.

חודש רמת הנגב בקלארו, תל אביב

שף רן שמואלי והשף בפועל של קלארו, טל פייגנבאום, יגישו במסעדה החל מיום שני הקרוב (26.2) ולמשך חודש תפריט שלם בהשראת המחוז הדרומי של ישראל: גבינות, אגוזים טריים, יינות ועוד: "ירדנו דרומה  כדי לגלות מה התחולל ברמת הנגב בשנים האחרונות, גילינו גידולים מטורפים שלא האמנו שקיימים בארץ, חקלאים שעושים עבודת קודש בתוחם של עוטף עזה, מצפה רמון ושדה בוקר, תחת בקרה מטורפת ובתנאים מאוד לא אידיאליים. הביקורים בדרום שנגמרו בדמעות של התרגשות הובילו אותנו למטבח עם אנרגיות ותשוקה מטורפת של יצירה", מספר שמואלי על היוזמה.  בין המנות החדשות בתפריט: סלט ירוקים (58 שקלים), ברוסקטה ספייסי טונה (62 שקלים), לינגוויני ודניס (92 שקלים ועוד. 

חודש רמת הנגב בקלארו (צילום: שני בריל, יחסי ציבור)
חודש רמת הנגב בקלארו | צילום: שני בריל, יחסי ציבור

יריד אוטו-אוכל חוזר, ירושלים 

ב-28.8-4.7 יתקיים זו הפעם השישית יריד הקיץ הקולינרי של השפים הירושלמים. השפים יבשלו במשאיות אוכל בגיא בן הינום ויתקיימו הופעות חיות של הרכבים מוזיקליים ודי.ג'ייז. היריד מתקיים בימים שלישי-חמישי ב-18:00-23:00.

פרטים

יום הולדת שנה לווינונה פוראבר, תל אביב

בר היין התל אביבי בהובלת השף אביתר מלכה חוגג שנה, ומשתף פעולה עם יקבים ישראלים. במשך 3 שבועות יוגש במקום תפריט יינות מיוחד, שבו כל הבקבוקים ייפתחו למזיגה לכוסות ובימי שלישי יגיע יינן מהיקב שימזוג ויספר על הבקבוקים: ב-27.6 יגיע גל יניב מפלטר, שגם ישיק יין טבעי ראשון של היקב מענבי סמיון שנבצרו בבציר ידני מכרם עסניה ברמת הגולן, שיימכר בלעדית בווינונה. ב-4.7 יתארח גיא אשל מיקב דלתון עם יינות מסדרת אסופה, עם תוויות בעיצוב אמנים ישראלים. אשל גם ישיק לראשונה יין כתום חדש של היקב. ב-18.7 יתארח אבי פלדשטיין מיקב פלדשטיין עם יינות ים תיכוניים עכשוויים וגם כמה הפתעות. בגזרת האוכל יוגשו מנות מיוחדות על בסיס היינות המתארחים.

ווינונה פוראבר חוגגת שנה עם מלא יין מיוחד (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
ווינונה פוראבר חוגגת שנה עם מלא יין מיוחד | צילום: רן בירן, יחסי ציבור

תפריט קיץ חדש בשיינע, תל אביב

שף אסף גבאי משיק את תפריט הקיץ שלו, הכולל מנות קיימות בגרסאות קלילות וגם מנות חדשות. בין המנות: קריספי פיש בלחמנייה; שיפוד שרימפס, שהוא ורסיה קיצית וקלילה למנת מחבת השרימפס קריסטל; ומנות ביס של דגים נאים. 

פסטיבל טאבון בחצר, ירושלים

בחצר הפנימית של מלון ענבל הירושלמי יוצעו מדי ערב ארוחות בהובלת שף כפיר חדד (ראשון-חמישי בשעות 18:00-21:30) הכוללות מגוון מאפים מהטאבון, בליווי סלטים  טריים, מטבלים ותוספות ללא הגבלה. מחיר סעודה: 127 שקלים לאדם.

פסטיבל הטאבון בחצר מלון ענבל (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
פסטיבל הטאבון בחצר מלון ענבל | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור

מקום בלב מתחדש, רעננה

המוסד המוכר מתחדש ומתרענן תחת שיתוף פעולה עם קבוצת המסעדנות מי קאסה עם שף חדש, תפריט חדש ומתחם וולנס. במהלך הבוקר המקום יתפקד כבית קפה, כשצמוד אליו יתקיימו מגוון סדנאות יוגה ופילאטיס. תפריט הבוקר של המסעדה בהובלת שף קובי כץ (רוקה, טורקיז) כולל ארוחת בוקר זוגית (179 שקלים), אגז בנדיקט (76 שקלים) או אפשרויות למנות קטנות יותר כמו קערת אסאי (39 שקלים) או כריכים שונים (42-46 שקלים). שאר התפריט כולל מגוון מנות ירקות, סלטים, שיפודי עוף, בשר ודגים (טווח מחירים: 42-98 שקלים) וקינוחים קלאסיים כגון מלביף קרם ברולה ועוד (טווח מחירים: 36-54 שקלים).

מקום בלב, רעננה (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
מקום בלב, רעננה | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

מסעדה ליום, שוק באר שבע

המסעדן יקיר מסרטי מארח בחומוס בר שלו בשוק העירוני בבאר שבע שפים צעירים, כשכל אחד מהם אחראי על תפריט שלו, שמתבסס על חומרי גלם מהשוק. מסרטי מלווה את השפים בתהליך ומספק להם התנסות ראשונית בזירת המסעדנות.

פיצה שחורה בהפתעה

שירות משלוחים חדש מציע פיצה בהפתעה: פיצה שחורה מעושנת בתוספת רוקט, עגבניות שרי ושום קונפי, בתוספת מטבל מסקרפונה לטבילת קצוות הפיצה. זהות השולחים סודית: הפיצה מגיעה בקרטון עטופה בסרט עם ברכה אישית בעילום שם.

להזמנות

פיצה שחורה בהפתעה (צילום: נופר לפיד, יחסי ציבור)
פיצה שחורה בהפתעה | צילום: נופר לפיד, יחסי ציבור