אחרי שכבשה את לונדון עם פאלומר והברברי, שתי מסעדות שלא מפסיקות לככב ברשימת המקומות הכי טרנדיים בלונדון, קבוצת מחניודה של השף אסף גרניט משיקה את הפרויקט הבא שלה: מסעדת בלגן (Balagan), שנפתחה לאחרונה במלון היוקרה Renaissance Paris Vendome בפריז, ברובע הראשון והיוקרתי של העיר - ממש ליד גני טילרי - ברחוב בעל השם הכל כך ישראלי Rue do Mont Thabor (דרך הר תבור).

על המטבח במסעדה החדשה הופקדו שניים - השף אורי נבון (שותפו של גרניט בקבוצה) והשף הצעיר דן יושע (ברנז'ה לשעבר), שמוכר לרובנו מהתכנית "משחקי השף". המסעדה החדשה, כמו שאר מסעדות הקבוצה (כולל אלו שבחו"ל), תגיש את אותו אוכל ירושלמי אופייני, אבל עם טוויסט אישי משלה ועם שמות בעברית שימשיכו לבלבל את האירופים. עוד יתאפיין המקום באותה אווירה שמחה שהפכה את המסעדות בלונדון לחביבות כל כך על הקהל המקומי. "זו הגרסה האירופית לאוכל השמח שלנו", מסר לנו אורי נבון בתגובה.

A post shared by danyosha (@danyosha) on


נכון לימים אלה מוגשות במסעדה רק ארוחות בוקר בסגנון בופה גדול שזכו לשם "ארוחת בלגן", הכוללות מבחר מאפים, וכמובן גם פיתות ביתיות שנאפות במקום, לצד סלטים ים תיכוניים, פירות טריים, דגני בוקר, גבינות, מיצים טבעיים ומשקה חם, ממש כמו שאנחנו מכירים מבתי המלון בישראל, רק במחיר מאוד פריזאי של 30 יורו.

A post shared by Efrat Enzel (@efrat_enzel) on


חוץ מהבופה ניתן יהיה להזמין מנות בנפרד כמו שקשוקה, גרבלקס סלמון ומנה של דג מקרל כבוש בסגנון רוסי (מקרוסקה). כרגע המסעדה מגישה רק ארוחות בוקר - ארוחות הצהריים והערב יהיו זמינות לקהל הרחב רק לקראת סוף חודש יוני, אז תיפתח בלגן גם בשאר שעות היום. 

ואם נדמה לכם שמסעדה חדשה בפריז זה מספיק, הקבוצה פתוחת ממש בימים אלה בר חדש, בסמוך למסעדת האם מחניודה בירושלים שיהפוך לבר הסודי של העיר, ושכניסה אליו תתאפשר רק בעזרת כרטיס מיוחד.

Balagan, מלון רנסנס פריז ורדום, Rue do Mont Thabor 4, פריז

לחם בעג'ין, מסעדת סנטה קתרינה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מגיעים להולנד. סנטה קתרינה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

בסבוסה עם גלידת מסטיקה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
תבואי גם? הבסבוסה המיתולוגית | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

הבסבוסה מגיעה להולנד

אחרי שסיפרנו לכם כאן אתמול על סניף נוסף של המזנון של אייל שני במלבורן אוסטרליה, הנה חדשות נוספות על התפתחותו של האוכל הישראלי בעולם: תומר אגאי, השף של מסעדת סנטה קתרינה המצליחה בתל אביב, יפתח בחודש ספטמבר הקרוב מסעדת ענק על הגג של מלון וון באמסטרדם שכולל לא פחות מ-21 קומות, 430 חדרים ואת בית הקזינו הגדול ביותר בהולנד. שם עדיין אין למקום החדש, אך אגאי מוסר לנו שגם בו יוגש מטבח לבנטיני שנוגע באזורים כמו סוריה, מצרים, דרום איטליה וצפון אפריקה, עם שימוש ניכר באש גלויה, גריל פחמים וג'וספר. הולנד אינה הצעד האחרון עבור אגאי, והמסעדה החדשה היא למעשה פיילוט להמשך התרחבות עם אותה קבוצת מלונות ברחבי אירופה. בעתיד מתוכננים להיפתח עוד חמישה בתי מלון ברחבי היבשת שיכללו מסעדות.

הילדים של נור עם אורח שקפץ לאכול נור ניויורק Nur's children with a guest who jumped to eat NUR NYC @gordongram

A post shared by meir adoni (@chef_meir_adoni) on


השפים כאן למעלה מצטרפים לשפים ישראלים נוספים שפועלים בחו"ל בהצלחה בשנה האחרונה, כמו השף מאיר אדוני, שראיינו כאן בשבוע שעבר אחרי שפתח את מסעדת נור הישראלית בניו יורק, שממש השבוע זכתה לביקור של לא אחר מאשר השף-סלב גורדון רמזי.

התכנית "חדשות האוכל של ישראל" משודרת בימים א'-ג' בשעה 15:45.