אנשי בנימינה והסביבה מכירים היטב מאפיית לחם בורקין הוותיקה אשר מוכרת לחמים ומאפים כבר למעלה משני עשורים. אז מה חדש תחת השמש בבנימינה? טוב ששאלתם: מתברר שממש השבוע פתח ערן בורקין (מבעלי המאפייה) את פספרטו - גלידרייה חדשה שממוקמת באופן מפתיע ממש מול המאפייה הוותיקה.

את פספרטו מפעיל בורקין יחד עם בנו רועי, וממש כמו הקונדיטורייה, מדובר בעסק שמרגיש משפחתי מרגע הכניסה ועד היציאה. "לפני 20 שנה התלבטנו אם לפתוח מאפייה או גלידרייה, ובסוף פתחנו את המאפייה. עכשיו, אחרי 20 שנה, הגיעה גם הגלידה", מספר בורקין בחיוך. את הגלידות מכינים בני המשפחה בכמויות קטנות בכל יום כדי לשמור על טריות מקסימלית, ואפשר לראות גם את המיכלים הקטנים בהם מוחזקת הגלידה בתצוגה. את הפירות הם טוחנים בעצמם, ובטח תתפלאו לשמוע, אבל הם מוסיפים פחות סוכר מהמקובל בתחום.

פספרטו, בנימינה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
ערן ורועי בורקין בפספרטו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

עוד לפני שתדרכו בפספרטו תבחינו בכיתוב מחוץ למקום שמבשר על "גלידה טרייה לילדים", ואכן, הגלידרייה הקטנה מיד תזכיר לכם חדר ילדים מושקע במיוחד; זה מתחיל בצבעוניות השמחה של המקום, אבל מתרכז בעיקר בכפתור קטן בצורת פרפר, שעובדי המקום יאיצו בכם ללחוץ עליו. לחיצה על הכפתור תפעיל את הרכבת שעוברת סביב כל תקרת הגלידריhה תוך כדי שריקות קטר' דרך תפאורות צבעוניות, כולן עשויות מפחי שימורים גדולים, חתוכים וצבועים. כשבני המשפחה חשבו על רעיון לעיצוב הגלידריה הם הגיעו לרעיון של "מסביב לעולם ב-80 יום", ועם הרעיון גם הגיע הרכבת שמקיפה את העולם. בעקבות הרכבת מוכרים בפספרטו גם צעצועים שונים שכולם קשורים לתחבורה.

פספרטו, בנימינה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
הרכבת של פספרטו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אבל באנו לדבר על גלידה; הטעמים בתצוגת הגלידות משתנים מדי יום, וכשנגמר טעם אחד, יגיע אחד אחר במקומו מהמקפיא. בין הטעמים שפגשנו שם היו הווניל, השוקולד והפיסטוק המתבקשים, אבל גם טעמים מיוחדים יותר כמו גלידת צ'אי מלאת תבלינים, גלידת פרג, עוגת גבינה או גלידת ריבת חלב. השיחוק הגדול הוא דווקא בריבוי טעמי הסורבה הטבעיים (כולם מתאימים לטבעונים): אננס, תפוח, תות, אבטיח, לימון, פסיפלורה ומנגו היו בין הטעמים שהצלחנו למצוא שם, כמו גם סורבה שוקולד מרוכז וטעים וסורבה תפוז-גזר מקורי וטעים.

פספרטו, בנימינה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
גלידה טרייה בכמויות קטנות | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אמרנו גלידרייה לילדים? השוס הגדול באמת מגיע אחרי שתבחרו את הטעמים שלכם; ממש לצד הגלידות מחכים לכם המוני מיכלים של סירופים שונים שכל אחד יכול להוסיף לעצמו על הגלידה. חלקם בטעמים שגרתיים כמו דובדבן, תות או וניל, וחלקם מיוחדים יותר כמו סירופ סיגליות, אגוזי לוז, שקדים, מנטה ואפילו סירופ בטעם פופקורן. אם כל הסירופים האלה לא מספיקים לכם, תוכלו להוסיף מעל הגלידות גם פירות טריים חתוכים או תוספות מתוקות במיוחד כמו וופלים, גליליות, פניני שוקולד, עוגיות סנדוויץ' או קוביות שוקולד.

פספרטו, בנימינה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
איזה סירופ בא לכם היום? | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

מחירי הגלידות הם 11 שקלים לכדור אחד, 15 שקלים לשני כדורים, 18 שקלים לשלושה כדורים ו-21 שקלים ל-4 כדורים. תוספת של פירות טריים, עוגיה או וופל יעלו לכם 3 שקלים. בקרוב גם אפשר יהיה לקחת גלידה הביתה במארזים משפחתיים.

פספרטו. הטחנה 42, בנימינה. 04-6332228. ראשון עד חמישי: 10:00-19:00 וביום שישי מ-10:00 עד 14:00.