אם לפני חמש שנים היינו אומרים לכם שיונתן רושפלד יפתח מסעדה כשרה לא רחוק מהר החרמון, הייתם חושבים שהשתגענו. למעשה, כנראה שגם רושפלד עצמו לא היה מאמין שדבר כזה יכול להתרחש, אבל השנים שחולפות והנסיבות שמשתנות, משנות לעתים גם את הפרספקטיבה - ומה שנראה בעבר לא אפשרי - הופך למציאות.

זה בהחלט מה שקרה עם מסעדת רושפלד החדשה (שכמו מסעדותיו האיקוניות בעבר, רושפלד ויונתן רושפלד בתל אביב), שנושאת את שמו של השף. המסעדה ממוקמת בתוך מלון פנדה בנווה אטי"ב והיא עתידה, על פי ההצהרות, להתעמק בחומרי גלם מהאזור: מפורל מהדן דרך טלה מרמת הגולן ועד פירות וירקות שגדלים בסביבה. הכל בנגיעה אישית של אחד מהשפים המוכשרים ביותר במדינה, וגם מהסוערים שבהם. 

מסעדה חדשה יונתן רושפלד  (צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור)
אוכל שמחובר לטבע | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
מסעדה חדשה רושפלד  (צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור)
במסעדה החדשה | צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור

מי שמכיר את ההיסטוריה של רושפלד זוכר מיזמים קולינריים רבים בראשם עמד השף בשנים האחרונות: מהובלת מסעדה גרינברג בזמנו של המסעדן צביקי עשת; הפעלת מסעדה משלו בתל אביב בשם ארוחת ערב שנסגרה זמן לא רב אחרי פתיחתה; הובלת הקו הקולינרי של מתחם האירועים ריי ועוד ועוד. במהלך הקורונה כמעט ולא שמענו על עיסוקיו, או לפחות לא כאלה שכללו אפשרות של ממש לאכול מידיו שלא במסגרת ארוחה פרטית יוקרתית. אנחנו בהחלט מקווים ששיתוף הפעולה החדש בצפון יביא את השף לידי ביטוי לתקופה ארוכה יותר מאלה שהתרגלנו אליהן ממיזמיו בשנים האחרונות. מה שכן, אין ספק שכשרושפלד עומד בראש מקום, מחויב לו, ונמצא במטבח באופן שוטף, האוכל שיוצא תחת ידיו הוא מהטובים שאפשר למצוא בארץ.

לפחות בינתיים, רושפלד מגדיר את שיתוף הפעולה בנווה אטיב כסוג של חלוםשל כל שף: האפשרות לצאת מהעיר העמוסה ולבשל אוכל שיותר מחובר לטבע, היד החופשית, וגם המחויבות של סועדים שמגיעים למסעדה מרוחקת ללא הסחות דעת. רושפלד החדשה כוללת 90 מקומות ישיבה, והיא לא ההתנסות הראשונה של השף בהובלת מסעדה כשרה, הוא עשה זאת בעבר בהצלחה בהרברט סמואל הכשרה בהרצליה.

בינתיים אפשר למצוא כאן בתפריט רביולי דלעת; כבד אווז בפחמים עם תפוח פינק ליידי; פורל מהדן עם לזניה ועדשים שחורות; חזה ברווז עם קפה שחור והל בעישון תפוח; סטייק פלאט איירון עם חומוס ירוק מתרד וקליפות לימון; צלעות טלה מרמת הגולן שנעשות באש פתוחה ושמן זית סורי וקינוח של לינזר חם עם שזיפים ותבלינים מתוקים או קינוח פיסטוק, שוקולד מריר ועלה שקדים פריך.

המחירים בהחלט אינם נמוכים ונעים סביב 150-280 שקלים למנה עיקרית (כשמנות הבשרים הן היקרות ביותר), וסביב 60 שקלים למנה ראשונה או קינוח. בנוסף, מציעים במסעדה ארוחת טעימות בת 8 מנות ב-450 שקלים לאדם. סקרנים? גם אנחנו.  

רושפלד. כפר הנופש פנדה, מושב נווה אטי"ב. צפון הגולן, נווה אטי''ב, טלפון: 0525707601. שעות פעילות: ראשון-חמישי 18:00-22:30. כשר