זירת ארוחות הצהריים בשרונה מרקט בתל אביב היא זירה חסרת רחמים; לא משנה לאן תפנה, תחכה לך דמותו של שף בעל שם. שגב משה וישראל אהרוני היו מחלוצי השוק, ואחריהם הגיעו יונתן רושפלד עם קפטן קארי ורן שמואלי, שפתח ממש לאחרונה את דוכן הרוטיסרי שלו. המצטרף החדש לחגיגה הוא השף אביב משה, שהחליט שגם לו מגיע דוכן אוכל רחוב (ולא, אין שום קשר לדוכן הפיתות שפתח בזמנו השף בצפון תל אביב, שנסגר זמן לא רב לאחר מכן).



שלא כמו עמיתיו, שמתמקדים במנות אקזוטיות (רושפלד) ואסייתיות (אהרוני), משה החליט לשים את הז'יטונים הרבה יותר קרוב - בטורקיה. הדוכן החדש נקרא אילדיז, ומתמקד במנה אחת שאהובה מאוד עלינו הישראלים - הקבב. המנות באילדיז מגיעות בלאפה (בערך 46 שקלים למנה) או בצלחת (כ-50 שקלים למנה), וכוללות אפשרויות כמו "שייח' טורקי" - קבב אנטרקוט עם פיסטוקים, טחינה, אריסה וחציל אורפלי (חציל קלוי עם בצל סגול, מלפפון כבוש, פלפל קלוי ופטרוזיליה); אילדיס קבב - קבב עם תבליני שווארמה, עלי גפן וסלט טורקי; וקוזו קבב, שמוגש עם תפוחי אדמה בתנור אבן, טלה מעושן וטחינה לבנה.

גרסאות מקוריות לקבב הסטנדרטי אפשר למצוא גם במנת הבורקס במילוי תפוחי אדמה ו"בולונז" על בסיס אותו בשר קבב, בלחמג'ון עם אותו בולונז ובחומוס עם גרגירים שמגיע מעוטר בקבב מפורק. בקיצור, אם אתם אנשים של קבבים, הרעיון מאחורי אילדיז כנראה יקסום לכם מאוד. 

אילדיז קבב אביב משה (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הקבב של אילדיז | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

ועכשיו לאוכל עצמו. הגענו לאילדיז בשעות הצהריים, והדבר הראשון שמשך את תשומת ליבנו היו סועדים סקרנים שגדשו את הדוכן הקטן. המקום (כך גילו לנו כשהגענו) קיים כבר שלושה חודשים במין הרצה שקטה, ורק לאחרונה קיבל את התוספת הממותגת בדמות שמו של אביב משה על התפריט והשילוט. זה המקום לציין שהמקום אינו נמצא בבעלותו של משה, אלא רק מתהדר בתפריט מעשה ידיו. בימים שבהם כמעט כל ייעוץ קולינרי מסתכם באכזבה, ההקפדה של השף (וגם של הדוכן עצמו) להגיע ליציבות הרבה לפני הצהרת המיתוג בהחלט ראויה להערכה. בעצת מנהל המקום הזמנתי את מנת השייח' הטורקי (בלאפה), שעלתה לי 41 שקלים. מחיר הוגן למדי.

החשש הגדול לפני הביס הראשון היה מפני הפיסטוקים המשובצים בקבב, אבל החשש הזה התבדה די מהר; הקבב היה נחמד מאוד והפיסטוקים הוסיפו פריכות ועניין. הבשר עצמו היה טוב ובעל טעמים מעודנים, והקבב כולו היה כזה שלא נכנס לז'אנר הקבבים שדואגים להזכיר את עצמם גם אחרי שש שעות. מצד אחד מדובר בבשורות חיוביות לכל מי שרוצה להמשיך את היום בלי יותר מדי "מזכרות", אבל זה גם בדיוק מה שהפריע בכל החוויה במקום. אפשר אולי לקרוא לזה אנמיות - ההרגשה הייתה כאילו במקום לחוות את ידיו של אביב משה (שף מוכשר לכל הדעות) בגרסה טורקית עזת טעמים, חוויתי בסופו של דבר סוג של חיבור נטול תעוזה ואפילו קצת חסר עניין. זה היה עשוי לעבוד במקום שעליו לא חתום אחד השפים המוכרים בישראל - אבל פחות כשעומד אדם כל כך מחייב ומעורר ציפייה מאחורי הדוכן הזה.  

שלא תבינו לא נכון, הקבב היה נחמד, הסלטים והטחינה גם הם, והמנה כולה הייתה לא רעה בכלל, אבל לא ממש מה שמצפים לו כשקוראים את תיאור המנה העשיר והצבעוני, וחבל. אביב משה מסוגל להרבה יותר מזה, והוא הוכיח זאת במסה, שאותה אפשר לאהוב או פחות לאהוב, אבל זו בהחלט מסעדה עם אמירה ועניין.

אביב משה אילדיז (צילום: אדם שרז,  יחסי ציבור )
אביב משה באילדיז | צילום: אדם שרז, יחסי ציבור

בקיצור, בזירה עמוסת תחרות ושפים נוצצים כמו שרונה מרקט, נדרש כאן סיבוב קצר של תוספות ושיפורים לחידוד חוויית הקבב הטורקי של אילדיז - בסלטים, הרטבים, המרקמים וגם הלאפה עצמה, שהייתה טיפה יבשה. המיתוג, החן, השירות וגם השם המפורסם כבר כאן. וזו התחלה מצוינת. 

אילדיז. אלוף קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב יפו. כשר