גיליז סטייק (צילום: אוהד קב,  יחסי ציבור )
הוא יהיה שם- הסטייק | צילום: אוהד קב, יחסי ציבור

חובבי בשר ירושלמים רבים זוכרים את המעבר של גילי פפרמן בעליה של מסעדת גיליז המיתולוגית, בשנת 2003, מהבירה לתל אביב. כעת בעוד כשבועיים מבצע פפרמן מהפך נוסף למסעדה ומוביל אותה עמו מנמל תל אביב, בו היא פעלה בשנים האחרונות, למיקום חדש ברחוב החשמונאים בתל אביב.

בואו לפייסבוק שלנו

"החלטתי לעבור מהנמל כי הוא תפס בשנים האחרונות דינמיקה של המוניות שמפריעה לקליינטורה שלנו לבוא לאכול אצלנו", מסביר פפרמן, "אנשים לא רוצים לבוא למקום שאין בו חניה והכול עמוס כל הזמן. נמל תל אביב הפך למקום הכי מתויר בארץ אחרי הכותל וזה מפריע למוסדות כמו שלי להתפרנס".

ולמה לעבור דווקא למרכז תל אביב?
"כי התאהבתי ברחוב החשמונאים מזמן. הוא חמוד, מסחרי ושוקק ונראה לי שביסטרו קטן כמו שלי ברחוב שוקק כזה יעבוד היטב. אני מקווה שאני לא טועה".

עוד באוכל טוב:

פפרמן, אחראי לכמה מהסטייקים הטובים ביותר שנעשו כאן עוד משנת 1989, אז עורר סנסציה בירושלים עם המסעדה שלו. כיום, אחרי עשורים של פעילות גיליז אמנם אינה חדשה בתחומה אך פפרמן הוא עדיין מסוג האנשים שנמצאים במסעדה שלהם מדי יום ועוקבים אחר כל מנה שיוצאת את המטבח, סוד הקסם שהולך ללוות אותו גם במקום החדש.

גיליז פאדג' (צילום: אוהד קב,  יחסי ציבור )
ולסיום פאדג' | צילום: אוהד קב, יחסי ציבור

"המסעדה החדשה תשמור על העקרונות שהיו למקום כל השנים אבל היא תהיה יותר אינטימית, קטנה ולא המונית. שונה מהמסעדה בנמל", הוא אומר, "זה עדיין יהיה מקום נגיש לכולם עם כמה שינויים מינוריים במסגרתם אני אוסיף כאן דברים שלא יכולתי להכין אותם במסעדה הקודמת מפאת גודל המקום וכמות האנשים שהגיעו, כמו למשל שניצלים של עגל חלב ומנות נוספות שהגשתי עוד בתקופת ירושלים".

כל מנות המפתח של פפרמן שמלוות את המסעדה שנים יישארו אף הם בתפריט- מגוון מנות בשר כמו פילה ביין אדום עם ביצה; סטייק פילה בקר; שטובריאן ועוד לצד דגים, המבורגרים ופסטות בשעות הערב וארוחות הבוקר המוכרות שמוגשות במקום וכוללות למשל אומלט עם שרימפס; או פרנץ' טוסט מבריוש עם בייקון לצד המאפים שמכינים בגיליז במקום.

"אנשים מגיעים למסעדה לחפש את האוכל שלי כי הם מכירים אותו או כי הם שמעו עליו והם יקבלו את מה שהם מחפשים", צוחק פפרמן, "אני חייב להם את זה ולכן לא יהיו כאן יותר מדי שינויים בתפריט. חוץ מזה הרוב הגדול של המסעדה יישאר אותו הדבר כמו שעות הפעילות שיהיו דומות לקודם- מהבוקר ועד השעות הקטנות של הלילה, שבעה ימים בשבוע".

בגיליז החדשה שבחשמונאים יהיו חמישים מקומות ישיבה סביב שולחנות ברחבה הפנימית ועוד בר רחב ידיים. באביב, כשתיפתח הרחבה המשופצת שמחברת בין רחוב הארבעה לחשמונאים יפתח פפרמן גם חלק חיצוני למסעדה.

גיליז. החשמונאים 105, תל אביב. ראשון- שבת 09:00-23:00

>> לכל חדשות האוכל