פופ אפ איטלקייה בפשפשים בביר בזאר, תל אביב

מסעדת איטלקייה בפשפשים תתארח בביר בזאר לאורך כל החורף, כל ערב מ-17:00 ובימי שישי מ-11:00 ועד כניסת השבת. תמורת 48 שקלים אפשר יהיה לאכול פיצות ללא הפסקה, שיצאו לאורך כל הזמן מהתנורים. בין הפיצות: פיצה פונגי עם קרם טרטופו, פטריות שמפיניון ופורטובלו, מוצרלה וארוגולה ופיצה פרסקה עם עגבניות מרוסקות, מוצרלה, עלים ירוקים ופרמזן.

ביר בזאר. זבולון 13, תל אביב. 03-9174590

האפי אוור חדש בלייבררי בר, תל אביב

בר הלייבררי פותח במסורת חדשה של האפי אוור בימים ראשון עד חמישי בשעות 18:00-20:00. בזמן הזה כל הקוקטיילים יימכרו ב-1+1, ויוגשו מנות קטנות כמו סלט קינואה שחורה ובורגול עם אדממה, שקדים, פקאן ונענע (48 שקלים); טוסט מוצרלה וכמהין (52 שקלים); נורמן בורגר - אנטרקוט טחון גס ולחמניית בריוש (68 שקלים); ופריטו מיסטו של קלמרי ושרימפס עם אנשובי בעלי מרווה (86 שקלים).

לייבררי בר. נחמני 25, תל אביב. 03-5435400

תפריט חורף חדש במסעדת קלמטה

מסעדת קלמטה היפואית משיקה תפריט חדש לקראת החורף, עם מנות כמו סלט תמנון, תבשיל עגבניות פיקנטי, סליקורניה, תפוח אדמה ולימון כבוש (62 שקלים); קבב דג ים בפטריית פורטובלו עם חציל צרוב, גרגירי חומוס וצזיקי (74 שקלים); ותבשיל כתף טלה על קוסקוס עם ירקות (75 שקלים).

קלמטה. ככר קדומים 10, תל אביב. 03-6819998

תפריט חורף, קלמטה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
תפריט חורף, קלמטה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מסעדת אברטו מתחילה לפעול גם בצהריים, גדרה

מסעדת אברטו של השף אסף שטרן תתחיל לפעול גם בשעות הצהריים עם תפריט עסקיות בימים ראשון עד חמישי בשעות 12:00-16:00. התפריט כולל מנת לחם מחמצת, סלט מעלי חסה, מלפפון, שאלוט, פרי העונה ובלסמי לבן, מנה עיקרית לבחירה וכוס שתייה לבחירה. בין העיקריות: פפרדלה בסגול - פסטה פפרדלה, סלק מסולסל, בצל סגול, מרווה, בזיליקום, קרם סלק וגבינת סטרטצ'לה (73 שקלים); קרואסון צלי כתף - קרואסון חמאה שבתוכו כתף עגל בבישול ארוך ותבלינים חמים, עם איולי שום דבש, ארוגולה וסלט ירוק בצד (80 שקלים); וכבד עוף בפורט - כבדי עוף מוקפצים על מחבת עם בצל סגול, פרי עונתי, קרם פולנטה ורוטב יין פורט (83 שקלים).

אברטו. שכביץ 5, גדרה. 08-6680066

תפריט ערב חדש במסעדת תשבי, זכרון יעקב

מסעדת תשבי במדרחוב זכרון יעקב משיקה תפריט ערב חדש עם מנות כמו מאפה בירה וקממבר - מאפה בירה, גבינת קממבר וריבת יין (42 שקלים); פפרדלה נפוליטנה עם רוטב עגבניות, בזיליקום ופרמזן (60 שקלים); רדיאטורה סלקים - עם סלקים, שמנת, גבינת עיזים ופטרוזיליה (68 שקלים); ופיצאמאציה - פיצה עם אננס, אנשובי, גבינת פקורינו ועלי רוקט (64 שקלים).

תשבי. המייסדים 23, זכרון יעקב. 04-6290280

ארוחת צהרי שבת חדשה באלנה, תל אביב

מסעדת אלנה והשף ברק אהרוני יגישו מדי שבת בשעות 12:30-15:00 ארוחת שבת שתכלול מנות ראשונות למרכז השולחן ומנה עיקרית לבחירה במחיר 145-155 שקלים. בין הראשונות: קישואים צלויים ויוגורט נענע - קישואים קטנים צלויים בגריל עם יוגורט מתובל בנענע ופטרוזיליה; חצילים שרופים ביוגורטחינה - חצילים שרופים עם יוגורט בקר וטחינה עם עשבי תבלין וגרגירי חומוס; וחומוס ירושלמי - חומוס עם גרגירים חמים, מעט שמן צ'ילי ושמן זית. בין העיקריות: תבשיל לחי עם פלפל שושקה וגרגירי חומוס - בשר בקר בבישול ארוך עם ציר בקר, פפריקה מרוקאית וכוסברה עם גרגירי חומוס; תבשיל גונדי מאיספהאן - כדורי פרגית וחומוס עם בצל וכורכום בתבשיל ירקות ולימון פרסי.

אלנה. נחמני 25, תל אביב. 03-5435400

שבוע ניו זילנד בביסטרו גרינברג, תל אביב

למשך שבוע אחד, בין 18 ל-22 בחודש, יגישו בביסטרו גרינברג תפריט שכולו מנות מהמטבח הניו זילנדי. בין המנות: צ'אודר ניוזלנדי של מולים, דגים, סקלופס, שרימפס, סרטנים, ירקות ושמנת (58 שקלים); חצי לובסטר בגריל עם חזרת, צ'ילי וחמאת ליים (298 שקלים); פאי תבשיל טלה - תבשיל טלה בבישול איטי עטוף בבצק פריך מלוח (78 שקלים); וצדפות סכין בציר עשבי תיבול, שום, חמאה ובייקון (118 שקלים).

ביסטרו גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, אזורי ח"ן, תל אביב

שבוע ניו זילנד, ביסטרו גרינברג (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
שבוע ניו זילנד, ביסטרו גרינברג | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפריט עסקיות סופשבוע חדש ב-TYO, תל אביב

המסעדה היפנית TYO מציעה תפריט צהריים חדש בימי שישי בשעות 12:00-16:00 ובימי שבת ב-12:00-17:00, הכולל מנה ראשונה ועיקרית לבחירה ב-90 שקלים. בין הראשונות: סלט אצות ים - אצות ים, תרד חלוט, פטריות שיטאקה, אבוקדו, מלפפונים פריכים וויניגרט מיסו; ואגדשי טופו קלאסי - טופו טמפורה בציר דאשי, פטריות נמקו, בצל ירוק וג'ינג'ר. בין העיקריות: קומבינציית סלמון - 4 יחידות סלמון לימון, 4 סלמון שרימפס, 4 מאקי סלמון סקין, 2 נגירי סלמון; ופילה סלמון בקארשי ולימון עם תירס מהגריל ופירה בטטה.

TYO. מונטיפיורי 7, תל אביב. 03-9300333

כריך ציידים חדש במתחם הברביקיו של יקב תשבי

מתחם הברביקיו של יקב תשבי משיק כריך חדש: סנדוויץ' ציידים שהוא למעשה חלה שלמה או חצי חלה ממולאת ב-250 או 500 גרם של בשר מהמעשנה עם רטבים, ירקות וחמוצים. המחיר: 75 או 150 שקלים.

יקב תשבי. מתחם תשבי כביש 652, בין זיכרון יעקב לבנימינה. 04-6288195

ארוחת חג ההודיה במלון ענבל, ירושלים

ביום חמישי 22 בחודש יחגגו במלון ענבל הירושלמי את חג ההודיה עם ארוחה מסורתית במחיר 260 שקלים לאדם. הארוחה תכלול הודו שלם בחיתוך לצד רוטב פירות יער, פאי בטטה, מרק דלעת עם כרישה מטוגנת וגרעיני דלעת, שלל סלטים, ירקות צלויים במרינדה, בשרים צלויים ומעושנים, בטטה בקייג'ן ומייפל ועוד.

מלון ענבל. זאב ז'בוטינסקי 3, ירושלים. 02-6756692

שתי מסעדות איטלקיות חדשות של רשת לה פרינה, נתב"ג

רשת לה פרינה פותחת שתי מסעדות חדשות בנתב"ג - אחת באולם שחקים החיצוני ואחת בדיוטי פרי. המסעדות יציעו תפריט איטלקי הכולל פיצות, כריכים, פסטות, לזניה ומרקים. אפשר יהיה גם לארוז את המנות ולקחת אותן למטוס.

בר הדיוק חוגגת יום הולדת, חיפה

בר הדיוק חוגג יום הולדת 15 ביום שלישי, 20 בחודש, עם שלל הנחות: בשעות 12:00-17:00 - 35 אחוז הנחה על כל התפריט; בשעות 17:00-20:00 - 20 אחוז הנחה על כל התפריט. החלק השני של הערב יחל בשעה 22:00 עם קוקטייל פארטי בסגנון טיסת לילה, עם די.ג'יי אורח, צלמי מגנטים ועוד הפתעות.

דיוק. שדרות מוריה 107, חיפה

בלאק פריידי במסעדת גורדוס, חולון

במהלך 23 בחודש, בלאק פריידי, בשעות 12:00-16:00 כל התפריט יוגש ללא מע"מ, כלומר בהנחה של 17 אחוז.

גורדוס. פארק פרס, חולון

יום הקוסקוס באבו גוש

ביום שישי23 בחודש יציינו באבו גוש את יום הקוסקוס הבינלאומי. מסעדות העיר יכינו מנות קוסקוס בין השעות 12:00-19:00 ואפשר יהיה לבקר בהן ולטעום מנות שונות.

תפריט חורף חדש במסעדת סיטארה, תל אביב

מסעדת סיטארה מחדשת את התפריט לקראת החורף עם מנות כמו קוביות לוקוס - לוקוס אדום בציפוי פריך, איולי צ'ילי, קרם לימון כבוש ואריסה (75 שקלים); סיגר שרימפס עם מטבוחה של חצילים וטחינה לבנה (78 שקלים); ניוקי תפוחי אדמה עם עלי תרד בר, אספרגוס, פרחי ברוקולי, שום קונפי, צימוקי עגבניות שרי, יין לבן ושמן זית (82 שקלים); ופילה דניס בפלאנצ'ה עם קרם אפונה ירוקה, אספרגוס בחמאה לימונית ופרחי כרובית (129 שקלים).

סיטארה. רוזנבלום הרצל 8, סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633

חגיגות כריסמס בסניפי סאלח דאבח ובניו

סניפי רשת השיווק הצפונית סאלח דבאח ובניו (סניפים במגדל, חיפה עין המפרץ ודיר אל אסד) התקשטו לקראת חג המולד עם מאות מוצרים ברוח כריסמס, עמדה של סנטה קלאוס, מכונת שלג ומוזיקת חג.