שריפה פרצה לפני שעה קלה במסעדת קלארו של השף רן שמואלי במתחם שרונה בתל אביב. טרם הוגש דוח מפורט על האירועים, אך נכון לרגע זה ידוע שהמצב תחת שליטה ושהאש כובתה על ידי צוות מכבי האש שהוזעק למקום. על פי נוכחים במקום עדיין מיתמר עשן מגג המסעדה, אבל למרבה השמחה אין נפגעים באירוע.

קלארו היא מסעדה גדולה ומושקעת במיוחד, הממוקמת במבנה טמפלרי משוחזר בן 1,100 מטר רבוע, וכוללת שלושה מפלסים - מרתף שמהווה חלל לאירועים, קומת המסעדה עצמה וקומת אירועים נוספת מעל המסעדה. מגורמים במסעדה נמסר כי הדליקה פרצה עקב התלקחות שומן באזור המנדף (מתקן האוורור), ולמטבח המסעדה נגרם נזק שטחי בלבד, שלא הגיע לחלל האירוח. אנשי המסעדה מקווים להפעיל אותה מחדש כבר בימים הקרובים, בכפוף כמובן לדרישות הבירוקרטיות.

אירועים כמו שריפות או דליפות עשן מתרחשים במסעדות באופן תדיר למדי. לפני כשנה וחצי הוקפצו כוחות כיבוי אש רבים למסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן בעקבות דליפת עשן במקום, שלא גרמה לשום נזק. לשף שגב משה, לעומת זאת, לא היה מזל דומה, ושתי מסעדות שלו נקלעו לדליקות הרסניות למדי: ביוני 2016 נשרפה מסעדת השף שלו בהרצליה והוא נאלץ לסגור אותה לשיפוצים מאסיביים עד לפתיחה מחודשת תחת השם שגב ארט, ואוגוסט באותה השנה פרצה דליקה במסעדת שגב אקספרס הפופולרית שלו ברמת החייל. שתי המסעדות של שגב חזרו לפעול אחרי שיפוץ, בעוד מסעדות כמו מול ים, שנשרפה כליל בשנת 2015, נסגרו לצמיתות אחרי אירוע דליקה שכילה אותן.

שריפה קלארו צוות (צילום: mako אוכל)
צוות המסעדה ממתין מחוץ למקום | צילום: mako אוכל
שריפה קלארו כיבוי אש (צילום: mako אוכל)
הדליקה תחת שליטה. צוותי כיבוי אש במקום | צילום: mako אוכל
שריפה קלארו (צילום: mako אוכל)
מקווים לשוב לפעילות סדירה בקרוב. קלארו | צילום: mako אוכל