אלפאכר כנאפה (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
כנאפה ומלבי באלפאכר | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

חדש ומעניין

אלפאכר - מסעדה ערבית אותנטית חדשה ברהט
מסעדות שנפתחות בדרום אינן עניין רווח. בייחוד ברהט, נקודה קולינרית שוממת למדי. כעת, נפתחה במקום מסעדה ערבית אותנטית חדשה בשם אלפאכר, אותה מפעיל השף עלי חאג' שעבד תקופה במסעדות עילית בגרמניה. בין המנות במקום ניתן למצוא צוואר כבש זוגי (220 שקלים), כתף טלה ממולאת ל-4 סועדים (440 שקלים) וכן מנות גריל הכוללות דגים, פירות ים טריים, צלעות טלה, אנטרקוט ופילה בקר, לצד מגוון סלטים ערביים. מלבד מנות מזרחיות קלאסיות ניתן למצוא כאן גם נגיעות מהמטבח הצרפתי כגון טורנדו רוסיני עם פילה בקר בתוספת כבד אווז או שרימפס, ברוטב חמאה שום ולימון. בין הקינוחים במקום ניתן למצוא קרם מלבי בזיגוג פירות יבשים.

אלפאכר. צאלח אל דין, רהט. 08-9109199. ראשון-שבת 11:00-22:00. לא כשר.

מופת נפתחו לפעילות, הוד השרון
בר המסעדה מופת שכבר סיפרנו לכם עליו, נפתח לפעילות באופן רשמי. בין המנות בתפריט: סלט סלקים, גבינת המאירי, שעועית ירוקה ובלסמי מצומצם (35 שקלים), ברזאולה בכבישה ביתית עם ארוגולה ושום קונפי (38 שקלים), סלט עשבי תיבול ותמנון בתוספת אגוזי קשיו ויוגורט עזים (48 שקלים), שקדי עגל וארטישוק רומאי על קרם שום (46 שקלים), סינייה טבעונית עם  עגבניות, פטריות וכרוביות צלויות בטחינה (60 שקלים), חריימה טריפוליטאי של דג ים מקומי ושרימפס (96 שקלים), ופילה סלמון על טאבולה כרובית ועשבי תיבול (86 שקלים). כרגע פתוח המקום רק בשעות הערב אך שעות הפתיחה יתרחבו בקרוב.

מופת בר בראסרי. בן גמלא 26 הוד השרון. 09-8664333.

חומוס  (צילום: חיים יוסף,  יחסי ציבור )
חומוס השעה. חדש בכפר סבא | צילום: חיים יוסף, יחסי ציבור

חומוס השעה, חומוסיה חדשה בכפר סבא
חומוס השעה הוא חומוס חדש שעל התפריט בו אחראי השף אבי שטייניץ. על המתכון של החומוס במקום אחראי נאדל קעדאן מחומוס אבו אחסאן מבאקה אל גרביה. החומוס במקום נעשה כל חצי שעה ומוגש עם שילובים כמו חציל קלוי, נתחי עוף, טלה טחון, חמשוקה (חומוס עם שקשוקה) ועוד. בנוסף, יש כאן מגוון מנות בשריות שמוגשות החל מהשעה חמש בערב.

חומוס השעה. קניון ג'י, כפר סבא. 09-8331675. ראשון-חמישי 10:00-21:00, שישי 9:00-16:00. כשר.

תפריט חדש ומשתלם בפיקוק, תל אביב
השף ערן שרויטמן יצר לפיקוק תפריט חדש עם מנות כמו דניס בנייר, צזיקי פירות ים, פירוגי פורציני, סביצ'ה אינטיאס, חצ׳פורי ארטישוק, גבינת עזים וכמהין, פטוצ׳יני ים וברוסקטה רוסטביף. המנות החדשות מוצעות במחירים שבין 28-72 שקלים.

 פיקוק. מרמורק 14, תל אביב. 03-6868259.

בראנץ' חדש בברד סטורי, תל אביב
ברד סטורי מאפייה ומטבח לחם יציעו בראנצ'ים חדשים שיוגשו כל יום בין השעות 10:00-14:00. בתפריט: סנדוויץ' קרואסון עם אווז, גאודה וביצת עין (38 שקלים), אינגליש קון קארנה - אינגליש מאפין עם צ'ילי קון קארנה וביצה עלומה (54 שקלים), וסמבוסק תרד ממולא בביצה קשה, עלי תרד חלוטים, פטה עזים ומוצרלה (48 שקלים).

ברד סטורי. דיזינגוף 88, תל אביב. 03-5283888.

מופת מסעדה הוד השרון (צילום: תומר אבנון,  יחסי ציבור )
חריימה דג ים במופת- הוד השרון משתדרגת | צילום: תומר אבנון, יחסי ציבור

קינוחים צרפתיים-ירושלמים חדשים בטרטוריה חבה, ירושלים
טרטוריה חבה מציעה קינוחים חדשים שמעניקים פרשנות מקומית לפטיסרי הצרפתי. בתפריט: אקלר בזיגוג מי ורדים, במילוי מלבי ופיסטוקים מקורמלים (22 שקלים), טארטלט במילוי שוקולד קפה והל (32 שקלים), ברולה פיסטוק ופטל (32 שקלים), בריוש של חלבה עם צנוברים קלויים (15 שקלים), קערת קדאיף במילוי פיצוחי שוק מקורמלים וזביון ערק (31 שקלים) ומילפיי של טוויל שומשום עם גאנאש קפה והל (28 שקלים).

חבה. יפו 119, ירושלים. 02-6233379. כשר.

תפריט חדש בלחם ארז
הרשת מציעה תפריט חדש בשיתוף משק צוריאל. בהתאם לכך בסניפי הרשת ניתן יהיה למצוא, לצד התפריט הרגיל, מנות כמו ביצים עלומות על לחם פאן-דה-מי קלוי, עם ממרח זעתר ושמן זית, גבינת פטה של משק צוריאל, לבנה גלילית ותערובת זיתים, לצד סלט עלים; שקשוקה אדומה עם ביצי שוק בתוך לחמון עם גבינת שמנת גלילית, ממרח צ'ילי, ממרח פסטו, בצל קצוץ, מלפפונים חמוצים וסלט ישראלי; ופולנטה בתיבול גבינת פטה של משק צוריאל, עשבי שוק, קרם חציל שחור, ביצי עין, גבינת קשקבל, עם סלט שעועית שחורה ועשבי תיבול.

לכל הפרטים.

ברד סטורי בראנץ' קרואסון (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
בראנץ' יומי בברד סטורי | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

תפריט קיץ חדש בציונה, נס ציונה
מסעדת ציונה מציעה תפריט קיץ חדש ובו מנות כמו רביולי פתוח ממולא דלעת מקורמלת וסלמון ביין לבן, חמאה ומרווה (68 שקלים) וקבב דגים ועשבי תיבול עם סלט מלפפונים, טחינה ושקדים (88 שקלים).

ציונה. ויצמן 18, נס ציונה. 08-8586565.

תפריט חדש בפסטה פקטורי, חיפה
פסטה פקטורי מציעה תפריט חדש של השף מנה שטרום עם מבחר פסטות, פיצות ופוקאצ'ות. בנוסף, מציעים במקום ארוחה משפחתית ובה 3 מנות ראשונות, מנת פסטה, פיצה, סלט משפחתי ושתייה קלה בעלות 199 שקלים.

פסטה פקטורי. קדושי יאסי 1, חיפה. 04-8501150.

 

טרטוריה חבה (צילום: אסף קרלה,  יחסי ציבור )
חבה עושים ירושלמי | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

אירועים וחגיגות

חגיגות מעבר למסעדת השקד, תל אביב
מסעדת הדגים הוותיקה עוברת מקום מרחוב החשמונאים ועורכת חגיגות שיחלו מהשבוע הבא ועד סוף חודש מאי. המסעדה תציע ארוחת דגים זוגית בחמישים אחוזי הנחה לסועד השני. המבצע יתקיים בכל ערב החל מהשעה שש בערב.

מסעדת השקד. חשמונאים 90, תל אביב. 03-561054.

קפה קדוש מגיע לתל אביב ולקוצ'ינה תמר
היום ומחר יתארחו בעלי קפה קדוש במסעדת קוצ'ינה תמר ויגישו במקום מבחר קינוחים איטלקיים כמו פחזנייה איטלקית במילוי פיסטוק; מגה מקרון ממולא קרם לימון, קרם מסקרפונה תותים ומרמלדות פרי; וקנולי ממולא ריקוטה ושוקולד. 

קוצ'ינה תמר. הצפירה 10, תל-אביב. 03-6390407.

מסיבת קיץ בג'ויה, תל אביב
המסעדה עורכת ביום שישי הקרוב ברמת החייל מסיבה לקראת תחילת הקיץ. במקום יוגש יין חופשי וטאפאסים איטלקיים כמו פנצנלה, ארנצ'יני, קרודו דג ים, ספייסי סאמר פסטה, ריזוטו קינואה וסלקים, ושיפוד טלה על קרם אפונה בעלות 100 שקלים למשתתף. האירוע יתקיים בין השעות 12:30-16:00 ובהמשך חודש יוני יוגש במקום גם תפריט מיוחד של יינות בכוסות מבית יקבי בנימינה.

ג'ויה. הברזל 4, רמת החייל, תל אביב. 03-6447031.

אין תמונה
קינוחים של קדוש בקוצ'ינה תמר

אירועי הונגריה בישראל, תל אביב
שגרירות הונגריה עורכת בין ה-15 ל-16 במאי אירוע הונגרי במתחם התחנה בתל אביב בו יוצעו מנות כמו קיורטוש, גולאש הונגרי, לאנגוס, פלצ'ינטה ועוד, לצד טעימות יינות הונגריים. האירועים יתקיימו החל מהשעה 11:00 ועד 16:00.

חגיגות שנתיים לבליסימו, פרדסיה
המסעדה האיטלקית הכשרה בפרדסיה חוגגת שנתיים עם מסלול שתייה חופשית של יין הבית אדום או לבן ללא תחתית בעלות 35 שקלים לאדם. בין המנות המוצעות לצד היין במסעדה: ארנצ'יני פומודורו (27 שקלים), ניוקי ריקוטה עם קונפי שרי ותרד (54 שקלים), וטליאטלה ברוקולי עם גבינות ואגוזים (55 שקלים).

בליסימו. הארז 29, פרדסיה. 077-2042205.

מבשלים הזדמנויות 2015, ארוחת צדקה למען בני נוער בסיכון
ביום שני ה-18 במאי תתקיים ארוחת צדקה מיוחדת שכל הכנסותיה יועברו לתרומה. עלות ההשתתפות באירוע היא 280 שקלים לאדם, וישתתפו בו שפים כמו אביבית פריאל, רן שמואלי, אייל לביא, יוגב ירוס, יואב בר ועוד.

מבשלים הזדמנויות. בן אביגדור 22, תל אביב.  03-5265820, 03-5265833.

אלפאכר שרימפס (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
מנת שרימפס באלפאכר. ערבי לצד אקלקטי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
 

בואו נשתה משהו

בירה בחצי מחיר כל הקיץ במטבחון, תל אביב
במטבחון מציעים לכל אורך הקיץ מבצעי אלכוהול בימים ראשון-חמישי בין השעות 16:00-20:00. במסגרת המבצעים תימכר בירה גולדסטאר במחיר 12 שקלים לשליש ו-14 שקלים לחצי ובירת האני דיו במחיר 14 שקלים לשליש ו-17 שקלים לחצי.

המטבחון. רבי עקיבא 18, כרם התימנים, תל אביב, 03-5163689.

פסטיבל יין לבן במרינה הרצליה
לקראת חג השבועות ייערך במרינה בהרצליה פסטיבל יין לבן עם יקבי כרמל, יקב דומיין נטופה, יקב טפרברג 1870, יקב עמק האלה, יקב שורק ועוד. האירועים יתקיימו בין ה-20-21 במאי החל מהשעה שש בערב ועלותם 69 שקלים למשתתף כולל כוס יין וטעימות.

לכל הפרטים.

פסטיבל יין Salute 2015, תל אביב
בין ה-13-14 במאי ייערך פסטיבל יין במתחם התחנה. עלות הכניסה למתחם היא 75 שקלים (50 שקלים לתושבי תל אביב), שבעבורם ניתן לטעום מכ-120 סוגי יינות שיוצגו במקום. בנוסף, יימכרו במקום גם שמנים, דים סאם, שוקולד ומאפים.  

>> לכל חדשות האוכל