אכול כפי יכולתך במסעדת אמריקה, תל אביב
מסעדת אמריקה במתחם בית ציוני אמריקה מציעה תפריט אכול כפי יכולתך בכל ימי ראשון בערב בין השעות 16:00-24:00. תמורת 100 שקלים לאדם תוכלו לאכול כמה שתרצו מתוך מגוון גדול של מנות הכולל: כריך קובני של חלת בריוש; נקניק צוואר לבן; נקניק חזה בקר; מוחו ורדה וצ'דר המוגש עם ביצה קשה; נקניקיית עגל אמריקאית במילוי אמנטל עם כרוב כבוש, בצל וצ'ילי מטוגנים, חרדל ואיולי ציפוטלה שמוגשת עם צ‘יפס; צ‘יזבורגר סליידר עם בצל מקורמל, צ‘דר ורוטב אמריקה; עוף מטוגן שמוגש על וופל אמריקאי עם סירופ מייפל, בצל ירוק ורוטב סרצה וליים; ודלי כנפיים עם רוטב BBQ ,רוטב גבינה כחולה וחרדל טרגון. התנאי היחיד? ההזמנה נעשית בשלבים וניתן להזמין מנה חדשה רק אחרי שמסיימים את הקודמת.

אמריקה. אבן גבירול 26, תל אביב. 03-6884884

פרויקט "מסעדות טועמות" יוצא לדרך
"מסעדות טועמות" הוא פרויקט קולינארי המפגיש בין מטבחי שף מערים שונות בארץ, במטרה לחשוף את הסועדים המקומיים לטעמים חדשים. שתי המסעדות שיפתחו את הפרויקט הן המסעדות סבסטיאן מהרצליה שתארח את מסעדת אדום הירושלמית. בימים שלישי ורביעי (28-29.3) לקוחות מסעדת סבסטיאן יוכלו ליהנות מתפריט מנות מיוחד שהורכב על ידי שני השפים של שתי המסעדות; אלרן בוזגלו ממסעדת אדום ומאיר קלדרון ממסעדת סבסטיאן. המנות שיוגשו מבוססות על המנות שמוגשות במסעדת אדום כמו סביח מפורק - חציל, טחינה, בצל, לימון כבוש ,ביצה עלומה, פטרוזילה וצ'ילי; מסבחה  דג - קוביות מוסר על הפלנצ'ה עם לימון כבוש, גרגירי חומוס, כוסברה ויוגורט מתובל; מחבת מולים - מולים טריים עם חמאה, בצל, חזה אווז מעושן, עגבניות קונפי, פטרוזליה, שמנת וגלידת טחינה. את תפריט האוכל ילווה גם תפריט יין של יקב הרי גליל, אשר יאפשר לסועדים ליהנות מכוס טעימות של כל היינות בתפריט הספיישלים במחיר 88 שקלים. בקבוקי יין יוצעו במחיר אטרקטיבי במסגרת ערבי הפעילות ולסועדים יימזגו יינות מיוחדים ממרתף היקב בהפתעה במהלך הארוחה.

סבסטיאן. משכית 33, הרצליה. 09-9513939

יום הולדת 7 למסעדת סושיאל קלאב, תל אביב
מסעדת סושיאל קלאב חוגגת 7 שנים ומארחת לכבוד את החגיגות את מסעדת מחניודה הירושלמית בשני ערבים חגיגיים. המסעדה תעוצב בסגנון מסעדת השוק הירושלמית ולאורך כל הערב יוגשו מנות קלאסיות של הסושיאל קלאב לצד ספיישלים של מחנה יהודה כמו שיקשוקית, פולנטה עם ראגו פטריות ועוד.

סושיאל קלאב. שדרות רוטשילד 45, תל אביב. 03-5601114

אנטואנט קרפרי. דוכן קרפים חדש בשוק צפון, תל אביב.
השבוע נפתח בשוק צפון דוכן קרפים חדש (במקום דוכן השוקולד של איקה שנסגר). דן דייוויס ואורן דגן כפיר, טבחים ואנשי אוכל, חברו לקבוצת בר דגים ויצרו תפריט קרפים מתוקים ומלוחים שמשלב בין התרבות הצרפתית והישראלית. השילוב בין השניים יצר קרפים לא שגרתיים כמו קרפ סביח עם חציל מטוגן, בצל בסומק, טחינה, ביצה, עמבה ואריסה; קרפ רוסטביף עם נתחי בשר, איולי קורנישונים, עגבניות, בצל, חרדל ובצל קונפי. בצד המתוק תוכלו למצוא קרפ כנאפה עם קרם ריקוטה, סירופ דבש מבושם במי ורדים, פיסטוק קצוץ ואטריות קדאיף פריכות ומקורמלות או קרפ מילקי עם גנאש נוטלה, קצפת טרייה ושבבי שוקולד מריר (29-39 שקלים לקרפ). חוץ מהקרפים תמצאו כאן גם טוסטים בחלה אישית כמו טוסט צ'דר חריף עם פלפל חלפיניו כבוש וסלסת עגבניות חרפרפה או טוסט אמריקאי עם רוטב הברביקיו הסודי של דן ואורן בתוספת סלסלת אננס צלוי, נקניק פפרוני וגבינת מוצרלה. 

אנטואנט קרפרי. שוק צפון, ראול ולנברג 20, רמת החייל, תל אביב.

קרפ מסאלה, אנטואנט (צילום: אורשת כרמלי)
פיוז'ן של קרפים, אנטואנט | צילום: אורשת כרמלי

מאסטר ברביקיו אמריקאי מתארח ביקב תשבי, זכרון יעקב
בתאריכים 29-31.3 יתארח במתחם יקב תשבי השף וה-Pit Master פיל ווינגו (Phil Wingo), אחת הדמויות המובילות בתחום מטבח הברביקיו העולמי. התוצרים המעושנים של עבודתם של ווינגו וגולן תשבי יוגשו במהלך שלושת הימים ממשאית ה-BBQ GARAGE - בכריך או בצלחת לצד צ'יפס. כמו כן תוצע האפשרות לקחת את מטב התוצרת המקום הביתה לפי משקל (סנדוויץ: 40 שקלים; בריסקט: 210 שקלים לק"ג; עוף שלם: 90 שקלים לק"ג). בין היתר יוגשו במקום בריסקט, טלה ועופות שונים הנמשחים ברטבים עוקצניים ומתובלים בתבלינים ייחודיים מארה"ב.

מתחם יקב תשבי. כביש 652, בין זכרון לבנימינה. 04-6380434 


סניף חדש לרשת B-FRESH בקניון עזריאלי, תל אביב
רשת משקאות הבריאות והטפיוקה B-FRESH משיקה סניף בקניון עזריאלי תל-אביב' בו תציע לראשונה את קולקציית חטיפי הבריאות החדשה, שלאחר מכן תוצע גם ביתר הסניפים ברחבי הארץ. בין החטיפים: ספירולינה - אצת ספירולינה, אגוזים, שקדים, חמוציות, אוכמניות, גרנולה וצימוקים; מורינגה - עלי מורינגה, תמר, אגוזי לוז, בוטנים וקוקוס קלוי; טרופי - אננס, חמוציות, אוכמניות, קוקוס ותמר; ושוקולד חרוב - שוקולד חרוב, תמר, אבקת חרובים, פולי קקאו, פולי קפה וקוקוס. כל חטיפי הבריאות יוצעו בכל סניפי הרשת במחיר של 9 שקלים ליחידה.

B-Fresh. קניון עזריאלי תל אביב. 03-5665181

תפריט בורקסים חדש באונזה, תל אביב
בימים אלו משיקה מסעדת אונזה תפריט ייחודי של מנות בורקס טורקיות בהשראת השווקים של איסטנבול. בין הבורקסים בתפריט: בורקס חלאבי - ירקות קלויים, גבינת פטה, ביצה והולנדז פיסטוק (38 שקלים); בורקס פנימיים - שקדי טלה וכבד טלה אשר מוגש עם סלט עלי טעם (46 שקלים); בורקס פירות ים - קרם אפונה, שרימפס, קלמרי, בייקון טלה, ויניגרט עגבניות ולימון כבוש (48 שקלים); ובורקס מתוק - פטיסייר דבש ומי זהר, פירות יבשים ואגסים בזעפרן (38 שקלים). אל מנות הבורקס משדכים את משקה האיירן הטורקי המסורתי. 

אונזה. רבי חנינא 3, תל-אביב. 03-6486060

שבוע ליקוט במסעדת דלידה, תל אביב
השף של מסעדת דלידה, דן זוארץ, החליט לאסוף מספר מלקטים מאזור מטע, הרי ירושלים ורמת הגולן. את תפריט הליקוט יגיש זוארץ במסעדת דלידה בין התאריכים ה-25 ל-29 במרץ. בתפריט תוכלו למצוא מנות כמו סלט בר - סלט חסות מהיער, בייבי שקדים ירוקים ופירות יבשים (42 שקלים); סשימי דג - קרם עולש בר, גבעול גדילן, שמן סרפדים, אספרגוס בר ופרחי שום (54 שקלים); פיצה חוביזה - טונה מעושנת, חלומי, עגבניות לחות ועלי חרדל (48 שקלים); ראגו קלמארי - קרם תירס, פסטו חרדל, שורש גדילן ובריוש מקורמל (44 שקלים); ומרוות ירושלים ממולאת בייקון וחיטה, צ'אטני אפרסמונים ויוגורט (52 שקלים).

דלידה. זבולון 7, תל-אביב. 03-5369627 

מתנת הצטרפות מיוחדת למצטרפים חדשים למועדון BBB
אם אתם מאלה שמכורים לרטבים של רשת BBB, החודש יש לכם הזדמנות לקנות אותם הביתה. הרשת תעניק לחברי המועדון החדשים שלה כמתנת הצטרפות מארז הכולל 2 רטבים – איולי שום ומתבל עגבניות חריף. חברי מועדון ותיקים אשר יהיו מעוניינים לרכוש את המארז יוכלו לעשות זאת תמורת 29 שקלים. 

תפריט משלוחים חדש במסעדת ריץ', קרית ביאליק
מסעדת ריץ' החדשה בקרית ביאליק משיקה תפריט משלוחים חדש. תפריט המשלוחים יציע מגוון מנות ראשונות, סלטים, ופסטות. בין המנות בתפריט המשלוחים: ארנצ'יני - כדורי פינג פונג של ריזוטו במילוי מוצרלה וקרם בטטה, ובזיגוג קרם פלפל ורוטב בשמל (32 שקלים); פסטה נוצ'י - פסטה רדיאטורי בחמאת מרווה ושמנת, אגוזי מלך, יין לבן, טימין, בזיליקום ונגיעות שמן כמהין (58 שקלים); וטורטליני ערמונים ואספרגוס - טורטליני גבינות ברוטב שמנת ערמונים, אספרגוס, יין לבן וטימין (56 שקלים).

ריץ'. קרן היסוד 19, קרית ביאליק. 04-6827704

טורטליני, מסעדת ריץ' (צילום: אפיק גבאי,  יחסי ציבור )
אם אתם גרים בקריות, הטורטליני האלה יגיעו אליכם עד הבית | צילום: אפיק גבאי, יחסי ציבור

שפים מבשלים ארוחה שכולה תרומה לעמותת "לשובע", תל אביב
השפים המובילים שגב משה (שגב, שגב אקספרס), ניר צוק (מאפו), יורם ניצן (בינדלה), אייל לביא (רוקח ים), השף קונידטור נעמה אהרון (הטרקלין) ואחרים, יבשלו ארוחת גורמה משותפת בחסות יקב אמפורה, אשר כל הכנסותיה יועברו לעמותת "לשובע". האירוע יתקיים במסעדת הטרקלין בנווה צדק השייכת לסומלייה יוסי בן אודיס. הילדים ממגמת בישול של אורט גאולה (נוער בסיכון) יעזרו ויעבדו עם השפים הכוכבים לערב אחד ויתנסו בסרוויס מרובה משתתפים. במהלך הארוחה יוגשו 7 מנות לכל זוג סועדים בליווי יינות יקב אמפורה. האירוע יתקיים ביום ראשון (2/4) החל מהשעה 19:00 ולאורך כל הערב ובמהלך כל השבוע יקבלו בטרקלין תרומות של מצרכי מזון למשפחות נזקקות אותם יעבירו עד החג לבתים השונים. המחיר לאורח הוא 300 שקלים אשר יועברו במלואם לעמותה.

להזמנת מקום לארוחה ותיאום תרומות: יוסי בן אודיס - 054-4552748

תפריט אביב חדש במסעדת מודרן, ירושלים
השף אבי פרץ מציג תפריט אביבי וחדש למסעדת מודרן. בין המנות: מגש הטאפאס הירושלמי המסורתי של מודרן - חומוס מודרן עם גרגרים ושמן זית, חציל על האש עם בצל וסומק על פיתה גריל, טאבולה עדשים ותבלינים ירוקים, פלאפל מצרי ירוק וחם, עלי גפן ממולאים שמכינים כל יום, עגבניות קצוצות, שום ופלפל חריף, ושומר טרי עם לימון (110 שקלים); עגבניות ואנשובי מהשוק של ברוייגל (49 שקלים); טרטר אינטיאס חציל וטחינה (55 שקלים); קרפצ'יו ים תיכוני פיקנטי (55 שקלים) חריימה פילה בורי וחלה לניגוב (95 שקלים); וכיסוני פסטה ממולאים בתבשיל בקר (72 שקלים).

מודרן. מוזיאון ישראל, ירושלים. 02-6480862

>> לכל חדשות האוכל