בשנתיים האחרונות מעדניות חדשות צצות ברחבי הארץ כמו פטריות אחרי הגשם. הן מציעות לנו עולם תוכן קולינרי עם תמהיל שכולל בדרך כלל דליקטסים ויין, ולרוב אפשר לאכול בהן כריך טוב וגם לקנות אוכל מוכן לשישי-שבת. מאחורי כל מעדנייה סיפור אישי על חלום והגשמה, ואג׳נדה קולינרית שכנראה תישאר כאן עוד הרבה זמן וקוראים לה ״גם וגם״. המעדניות של היום הן גם בתי אוכל מקומיים שבהם אוכלים ופוגשים חברים על כוס יין וכריך מושקע, ומתפקדות גם כחנויות קטנות ומדליקות עם מוצרי בוטיק שיגרמו לפודיז הרבה עונג. רק לפני שבועיים סיפרנו לכם על מעדנייה מפתיעה שפועלת בחדר אוכל של קיבוץ גבעת חיים איחוד והנה מצאנו עוד אחת.

 

דלי אלהמברה ממוקם בלב שדרות ירושלים. על המדרכה בכניסה מפוזרים כמה שולחנות וכיסאות. כשנכנסים פנימה מגלים מקפיא עם גלידות טבעוניות של המותג ״יוכטי״ וקיר יין מפואר שמספר את הסיפור של ישראל דרך הטרואר הארץ ישראלי - מיינות מדבריים במדפים התחתונים ועד יינות מרמת הגולן במדפים העליונים.

דלי אלהמברה (צילום: אריאלה אפללו)
דלי אלהמברה | צילום: אריאלה אפללו

במקרר הגבינות שליד נחות יצירות קטנות של יצרנים קטנים ומסקרנים: גבינה צ׳רקסית ממחלבת אלברוס בכפר כמא, גבינות עטורות שבחים של מחלבת שירת רועים מהגליל העליון, גבינות מחלב בופאלו מהשפלה וגבינות מיוחדות של חוות רום בהר כמון. אפשר לקנות במקום גם זעתר בלאדי, חרדל בר ממעלה צבי, שמני זית המיוחדים מריש לקיש, סילאן מקיבוץ סמר דואה מצרית ולחמי מחמצת של אביגיל הנאפים במאפיה ביתית קטנה ביפו מקמחים מיוחדים כמו אינקורן ודורום. בימי שישי מופיעות במקום גם חלות.

 

לאורך השבוע מוגשים במקום כריכים חלביים מושקעים שמוגשים לצד ירקות (41 שקלים), ארוחות בוקר פשוטות שמורכבות מגבינות, מטבלים סלט עלים וביצים לבחירה (68 שקלים), ובערבים אפשר לשבת כאן על כוס יין לצד טאפאס שההיצע שלהם משתנה מדי יום ומורכב מכל מיני מעדנים טריים ומיוצרים במקום. בשישי יש חגיגה ואת הכריכים מחליפות ״הקציצות של אלבז״ - קציצות דגים בעלות מרקם אלוהי ברוטב מרוקאי עם מלא ירקות (72 שקלים) ו״חומוס שיפקה״ חם (39 שקלים) שמוגש עם מלא ירקות וביצה קשה אותו תוכלו לנגב לצלילי מואזין עם פיתות של חאסן השכן.

חומוס שמוגש עם מלא ירקות וביצה קשה (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
חומוס שמוגש עם מלא ירקות וביצה קשה | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

מאחורי המקום הקסום הזה עומדים שני חברים שחולקים את האמונה בכוחנו להציל את החקלאות הישראלית בעזרת תיירות ומכירה ישירה של תוצרת מקומית. אביאל אלבז (29) - בוגר תואר בשיווק שעבד במסעדת שילה ויקיר קנפו (33) - בוגר לימודי תיירות שעבד מסעדת 1910. הראשון מיישם את החיבור בין השיווק לקולינריה והשני משלים עם יצירת החיבור בין תיירות חקלאית לאוכל. יחד הם יצרו מיזם שמביא את היצרנים הקטנים מרחבי הארץ ואת התיירות החקלאית שהם מאמינים בה אל לב השדרה שמתאוששת מהשיפוצים ומתכוננת בציפייה לנובמבר הקרוב כדי לעשות היסטוריה עם הקו הראשון של הרכבת הקלה שייסע בה.

 

קציצות דגים אלוהיות (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
קציצות דגים אלוהיות | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

לפני מספר שבועות, צמוד למעדניה השניים פתחו חלל עבודה משותף בשם ״DELY וורק״. יש בו מקרר עם ירקות ופירות שנקנים ישירות מהחקלאים והמקום מאובזר בשולחנות גבוהים וארוכים שיהיה לכם כיף לתפוס בהם מקום עם לפטופ. בשעות הערב המקום הזה הופך לחלל שבו מתקיימות סדנאות יין שמעביר יקיר, סדנאות בישול שמעביר אביאל ולפעמים יש גם ערבי פיצה, סדנאות אפיה והרצאות אורח בנושאי קיימות.

 

דלי אלהמברה. מנות דגים וירקות טריים (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
דלי אלהמברה. מנות דגים וירקות טריים | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

מגוון כריכים לבחירה (צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako)
מגוון כריכים לבחירה | צילום: לין לוי, אוכל טוב, mako

עד שהרכבת המיוחלת תתחיל את הפעילות והחיים יחזרו אל סדרם על השדרה שרוב העסקים נסגרו בה במהלך בניית המסילה, תוכלו ליהנות כאן משקט שלא אופייני לעיר. הסיפור החקלאי שזועק מהמדפים ומהתפריט יגרום לכם לשכוח לרגע שאתם בלב יפו והמואזין יוסיף לאווירה מסתורין פיקנטי. אז מהרו לפני שהרכבת תשנה את השדרה לתמיד.

דלי אלהמברה. שדרות ירושלים 30, תל אביב. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 09:00-00:00, שישי 09:00-15:00, שבת 20:00-00:00. טלפון: 077-7242033