בר הקוקטיילים אימפריאל זכה מאז פתיחתו לאינספור סופרלטיבים, רובם ככולם מוצדקים, והציב רף חדש וגבוה לברים בישראל בכלל ולקוקטיילים בפרט. כעת יוצאים הקוקטיילים אל מחוץ לכוך המוקפד שבמלון אימפריאל, כשקבוצת השותפים שמאחורי הבר החליטה לגלוש לתחום האירועים ולהשיק מוצר חדש תחת השם - Imperial Bottle Service. מדובר בבקבוקים קטנים ומעוצבים, עם הלוגו והמיתוג של אימפריאל, בהם מגוון קוקטיילים מובחרים שהוכחו כעמידים בצורת ההגשה של ישר-מהבקבוק, בלי טקס הניעור המרשים של הברמנים.

אימפריאל קוקטיילים מבוקבקים (צילום: ג'רמי יפה,  יחסי ציבור )
ככה זה נראה: קוקטיילים מבוקבקים של האימפריאל | צילום: ג'רמי יפה, יחסי ציבור

>> בואו לפייסבוק שלנו

מה הסיפור?

המוצר החדש בא לפתור כמה בעיות בבקבוקון אחד: המורכבות של הכנת קוקטייל טוב דורשת זמן ומייצרת תורים ועומס באירוע, מה שמבאס את האורחים, מייקר את התוצר הסופי ושלא נדבר על כך שברמנים צעירים באולמות אירועים לרוב לא באמת יודעים להכין קוקטייל כמו שצריך.

מבחינת העלויות – קוקטיילים בברים ומסעדות מתומחרים בצורה גבוהה של 40-50 שקלים לקוקטייל בממוצע. הקוקטיילים בבקבוק, לעומת זאת, נמכרים לאירועים במחיר שנע סביב ה-20 שקלים לבקבוקון של 100 מיליליטר (תלוי בכמות המוזמנת ובסוג הקוקטייל), מה שמוזיל גם את מחיר הקוקטייל לאורחים. 

באימפריאל מתחייבים שהכנת המשקאות ומותגי האלכוהול האיכותיים עמם עובדים דרך קבע בבר, זהים לאלה שבבקבוקונים. הקוקטיילים מוכנים בסמיכות לאירוע ומכילים רכיבים טריים, כך שהם לא נשמרים לאורך זמן, כמה ימים מקסימום.

קוקטיילים מבוקבקים אימפריאל (צילום: רוסקו רז,  יחסי ציבור )
אריזה מגניבה, אבל אין מה להשוות לכוס מסוגננת | צילום: רוסקו רז, יחסי ציבור

מה חשבנו?

למערכת הגיעו שני סוגים של קוקטיילים מבוקבקים: Mamasita Caliente ובו טקילה רפוסדו, שרטרז צהוב, ליים, סירופ תות וצ'ילי; ו-Don’s Daiquiri ובו רום בהיר ורום כהה, פסיפלורה, דבש ומיץ ליים. כל רכיבי הקוקטייל כתובים על הבקבוקון, צעד מבורך אם לוקחים בחשבון שרבים מאתנו מתביישים לשאול מה מכיל הקוקטייל כשאנחנו מזמינים אותו

באופן כללי, הבקבוקונים של האימפריאל אסתטיים מאוד ובהחלט מגניבים. עם זאת, הם כמובן לא יכולים להחליף את אפקט ה"וואו" של קוקטייל מושקע שמכינים במקום. אין מה לעשות, חלק מהאווירה סביב קוקטיילים, והסיבה שאנחנו מוכנים לשלם עליהם כל כך הרבה, נובעת מכל ההצגה מסביב - מהשקשוקים, הניעורים וגינוני הטקס של הברמן ועד לכוס המעוצבת. אפשר להגדיר זאת כך - הקוקטיילים המבוקבקים הם גרסה לא מעונבת למשקה שהוא בעיקר טקס.

עוד באוכל טוב:

ואז שתינו. על דבר אחד הסכימו כל חמשת הטועמים: שני הקוקטיילים היו מתוקים מאוד. על אף שמדובר בעניין של טעם, במקרה הזה הם פשוט היו מתוקים מדי. אחרי שהתרגלנו לקבל מהאימפריאל טעמים עמוקים ומורכבים - כשהטעם הדומיננטי ביותר בקוקטייל הוא מתיקות שטוחה זה קצת מבאס.

Mamasita Caliente היה ללא ספק הקוקטייל החביב עלינו מהשניים. לצד המתיקות הייתה גם חמצמצות נעימה וכשהוספנו קרח קיבלנו תוצאה רעננה וקיצית. עם זאת, לא הורגש בקוקטייל כל רמז לצ'ילי שהופיע ברשימת המרכיבים ועשוי היה להוסיף ניצוץ מגניב לכל העניין.

ב-Don’s Daiquiri המתיקות עלתה רמה. אחרי ששתינו נשארנו בעיקר עם טעמי דבש ולימון, וגם עם שוגר ראש עצבני.

בשורה החתונה

משתלם, מגניב, רק תנו לנו בבקבוקים את אותו תחכום של טעמים כמו שאתם יודעים לעשות בבר - וזה יהיה מושלם.

לפרטים: Imperialcocktails@gmail.com ,054-3070355