שוק רוטשילד אלנבי ממשיך לתת מאבק לשוקי האוכל המקורים שקדמו לו: אחרי שמסעדת הראמן הקטנה מן טן טן הפכה לחביבת אנשי האוכל בעיר, נפתחה אתמול ממש מולה מסעדת ראק תאי (אהבה תאילנדית בתרגום לעברית). אם הדוכן התאילנדי החדש בשוק הכרמל הרגיש לכם קצת מאולתר מדי, יכול מאוד להיות שראק תאי היא בדיוק בשבילכם.

ראק תאי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
איפשהו בין דוכן למסעדה. ראק תאי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

קצת קשה לקרוא לחלל הקטן של ראק תאי מסעדה, אבל הוא מעוצב ממש כמו מסעדת רחוב בתאילנד, כולל פינת כורסאות זולה רחבות, כמה שרפרפי ישיבה קטנים ועוד מספר קטן של כסאות הפונים אל הבר. מזמינים את האוכל בקופה, משלמים ואז מתיישבים עד שהאוכל מגיע.


כמו שאר המסעדות והדוכנים בשוק, בראק תאי מציעים תפריט עם מחירים נמוכים יחסית למקובל בעיר, ובטח בשאר השווקים המקורים: המנה היקרה ביותר בתפריט עולה 49 שקלים. בניגוד למראה החביב אך המעט מרושל של החלל, תפריטי האוכל והאלכוהול של ראק תאי מושקעים במיוחד.


התפריט כולל אך ורק מנות תאילנדיות אותנטיות, בלי שום תוספות ישראליות או אסייתיות ממדינות אחרות. בגזרת מנות הפתיחה אפשר למצוא פופיה טוד - שתי יחידות של ספרינג רול מטוגן (18 שקלים) וגאי סאטה - ארבעה שיפודי עוף ברוטב בוטנים פיקנטי (32 שקלים). חובבי המרק יוכלו ללגום שלושה סוגי מרקים, כולל כמובן מרק טום יאם (49 שקלים), וגם מרקים פחות מוכרים בישראל כמו גאו לאו נואה - ציר מרק תאילנדי ביתי עם בקר (42 שקלים). פרק הסלטים כולל שתי גרסאות של סלט פפאיה, המסורתית (37 שקלים) ואחת עם פירות ים (44 שקלים), שתי גרסאות של סלט לאב חריף, עם עוף או בקר טחונים (38 שקלים), וגם נאם טוק, סלט חריף עם רצועות בקר (46 שקלים), ופלא טלה - סלט פירות ים (47 שקלים).

לאב גאי, ראק תאי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
לאב גאי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

במנות העיקריות אי אפשר כמובן בלי פאד תאי (45 שקלים) ופאד קה פאו (45 שקלים), יחד עם מנות פחות מוכרות כמו נואה פאד מה קואה יאו, חציל מוקפץ עם בזיליקום ובקר (45 שקלים), או גאנג קיוואן גאי - אטריות תרד ירוקות בקארי ירוק (48 שקלים). אוהבי הקארי ימצאו פה את כל הגרסאות המוכרות כולל קארי אדום, ירוק, מסאמן והפנאנג הפחות נפוץ (48 שקלים כולן).

אטריות תרד, ראק תאי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
אטריות תרד | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

אם נשברו לכם השיניים מכל השמות התאילנדיים בתפריט, כדאי לכם להתעכב במיוחד על תפריט הקוקטיילים הייחודי שמוגש בראק תאי. את הסירופים והתוספות מכין פה בעצמו איש הקוקטיילים של המקום, בוגר בר הקוקטיילים פרנץ' 57, כולל קרם קוקוס שהוא מכין לבד מקוקוס בוגר שמיובש בתנור ונטחן. בראש תפריט הקוקטיילים עומד קוקטייל קבוצתי שמוגש בקערה עצומה ונקרא סקורפיון (135 שקלים) - מיץ ליים, מיץ תפוזים, סירופ סוכר דמררה, ליקר אפרסקים, ג'ין גורדונס ורום הוואנה 3. חוץ ממנו תמצאו כאן גרסה אסייתית במיוחד לבלאדי מרי עם שורש גלנגל, למון גראס, מיץ לימון ופיש סוס עם צ'ילי וליים על בסיס ג'ין (42 שקלים); פיינקילר - מיץ אננס, מיץ תפוזים, קרם קוקוס ביתי ורום קפטן מורגן עם קינמון ואגוז מוסקט (42 שקלים); ועוד כמה יציאות אלכוהוליות מסקרנות במיוחד.

קארי מסאמן, ראק תאי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קארי מסאמן | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

כמעט כל המנות בתפריט מסומנות בדרגות חריפות שנעות בין "מעט חריף" לבין "חריף מאוד!!!" (סימני הקריאה במקור), אבל ניתן לבקש להתאים את מידת החריפות לדרגות סבירות יותר. כל המנות מוגשות בכלי קרטון עמוקים שתופסים קצת יותר מדי מקום על השולחן, אבל אפשר לקפל אותן ברגע אחד לקופסת טייק אווי בצורת פרח לוטוס, כדי לקחת הביתה.

אריזות הטייק אווי, ראק תאי (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
אריזות הטייק אוויי | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

ראק טאי, שוק רוטשילד אלנבי (מחוץ ליציאה מכיוון רחוב יבנה). שעות הפתיחה בזמן ההרצה עדיין לא סופיות. לא כשר.

>> לכל חדשות האוכל