אם אתם מחפשים מקום נעים להעביר בו כמה שעות טעימות עם נופים פסטורליים - סעו לעמק חפר. באזור הזה שבין נתניה לחדרה יש שדות חקלאיים, מסעדות מעולות והוא שופע עגלות קפה מיוחדות. יש גם סיור קולינרי חדש ומעניין בקיבוץ, מאפיות מצוינות ובתי קפה. הדבר היחיד שאין פה זה אזעקות (טפוטפוטפו).

סיור אוכל 

העמק השווה – סיורי אוכל בקיבוץ גבעת חיים איחוד

סיורי "העמק השווה" שיזם גיל דותן התחילו כפיילוט עבור משפחות המפונים שקהילת הקיבוץ קלטה בתחילת המלחמה. לאור הביקוש המיזם התרחב וכעת אחת לשבוע יוצא סיור חדש. הסיור מציג את "הקיבוץ" ואת כל מה שחשבתם שאתם יודעים עליו מזווית חדשה, דרך עיניים של פודי ובמהלכו מכירים אנשים מעניינים ואת המקומות הסודיים של המקומיים. משך הסיור כ-3 שעות ובמהלכו עוברים בין ההיילייטים של הקיבוץ החדש כפי שלא הכרתם: גינה אורגנית קהילתית בה טועמים פיתות מהסאג' עם סלט ממה שגדל במקום ובמחלבה מיוחדת שבה מייצרים גבינות בשיטות איטלקיות עתיקות. לפעמים הוא כולל גם ביקור בפיצרייה מקומית מחתרתית, בחנות אורגנית שבה מכינים סופר שייקים, במעדניית שף "חדרוכל" שפועלת רק פעמיים בשבוע בחדר האוכל הקיבוצי ומגישה כריכים מדהימים וקפה מעולה ואם יתמזל מזלכם גם תבקרו בביתה של בשלנית ארגנטינאית שמכינה אמפנדס מעולים או אצל יצרן דבש מקומי.

אם תרצו תוכלו גם לקחת במהלך הסיור סיבוב בעגלה רתומה על טרקטור או להכיר מיזם מיוחד בשם "הצריף" - מתחם קולינרי נוסטלגי שפועל ביישוב שכן ובו אוסף היסטורי ופרטי וינטג' שמספרים את הסיפור של המטבח הארץ ישראלי.

לעוד פרטים אפשר לפנות לגיל: 052-9593423

View this post on Instagram

A post shared by העמק השווה (@haemekhashave)

מסעדות

נומי

את נומי אין צורך להציג, המסעדה המעולה בכפר מונאש שבה מבשלים שני שפים יוצאי "כתית" של מאיר אדוני. גדי בור ויוני דנון יצרו כאן שפה קולינרית ייחודית, חקלאית, עונתית ומקומית וכל ביקור במקום הוא חוויה גם בזכות המיקום הייחודי וגם בזכות התפריט שתמיד מחדש ומפתיע. לפני שנה בדיוק סיפרנו לכם שנומי נפתחה גם בשעות הבוקר והצהריים כבייקרי משובח עליו הופקדה הקונדיטורית המוכשרת טולי בוגרת קורדון בלו בפריז שהספיקה לעבוד בצרפת ובלא מעט מוסדות בארץ (אורנה ואלה, שילה, טוטו ועוד). בימים אלה נומי פועלת במתכונת המיוחדת בלבד, גם כי חלק גדול מצוות המסעדה מגויס למילואים וגם כי עוד מוקדם מדי עבור צוות המקום לפתוח בשעות הערב.

אחרי שבישלו מאות אלפי מנות לחיילים בעורף בעקבות פניות של חברים וקרובי משפחה ואחרי שעשו שינוע עצמאי לבסיסים בכל רחבי הארץ, הצוות של נומי מגיש ארוחות בוקר וצהריים בקונספט מיוחד, בשירות עצמי וללא תפריט, אבל עם אווירה הכי כפרית ופסטורלית שאפשר לדמיין, במיקום שימלא לכם את הנפש ועם ואוכל מדהים. בתפריט: מאפים מיוחדים שבשבילם שווה לשבור כל דיאטה, עוגות, סלטים, משקאות קרים וחמים וכריכים שכל אחד מהם הוא יצירה קטנה. המבחר כולל עוגת גבינה בסקית, פוקצ'ות רכות עם טופינגס שונים, מאפה בייקון וגבינת גרוייר מבצק עלים שמכינים במקום, דייניש תאנים מבצק מדופדף משוגע, רוגעלך, בראוני עשיר בחמאה ושוקולד מעוטר בפירורי מלח ים אטלנטי, כריך סלט ביצים בתוך לחמניית חלב רכה, קרואסון מבצק קקאו ממולא בג'נדויה, מאפה מבצק קרואסון עם קרם שקדי, מוסלין וניל ופטל טרי, דייניש ריקוטה ושזיפים, בורקס גבינה מלחוה, פרעצל, סינבון טופי מלוח וכריכים בתוך קרואסונים: עם סלמי וגאודה, עם גבינת שמנת וגרבדלקס או עם אבוקדו ובצל. פשוט נכנסים ,לוקחים מגש ובוחרים את מה שהעיניים הכי חושקות בו מתוך מבחר ענק שמוצג במרכז המסעדה, לוקחים סלט ירוק עם סנט מור, מזמינים שתיה ואתם מסודרים.

נומי. בכניסה למושב כפר מונש, צומת רופין, טלפון: 054-5441595, ראשון-שבת 8:00-15:00

נומי בייקרי - פוקצ'ות לחם אש (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נומי בייקרי - פוקצ'ות לחם אש | צילום: לין לוי, mako אוכל
נומי בייקרי - קוגלהוף אישיות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
נומי בייקרי - קוגלהוף אישיות | צילום: לין לוי, mako אוכל


עמק בראסרי

השף עידו פיינר שפתח את עמק בראסרי לפני כשנה, מגויס למילואים מהיום הראשון של המלחמה אבל האימפריה שבונה שכוללת מלבד עמק בראסרי המעולה גם את רוברטה וינצ'י בפרדס חנה ואת רוברטה בורגר בהרצליה, ממשיכה לפעול. מכיוון ש-3 מלצרים ו-3 טבחים של הבראסרי מגויסים יחד איתו, המסעדה נפתחה עם תפריט קצת שונה ומותאם למצב אבל תוך שבוע, מבטיח פיינר, הם יחזרו לבשל את התפריט הרגיל של לפני המלחמה. כמו כולם, אנשי עמק בראסרי בישלו לעורף ואפילו לקחו חלק בפרויקט של אסיף שסיפרו לכם עליו, אבל מתוך צורך ביצירת תזרים ועם אמונה שחייבים להמשיך בחיים כדי לחזור לשגרה בשביל לתמוך בעורף עם רוח גבית, המסעדה נפתחה לקהל.

אז מה בתפריט? הרבה תוצרת חקלאית מהאזור ומנות מיוחדות כמו חסה צלויה עם לאבנה ושקדים (52 שקלים), קרוקט שווארמה מעולה (42 שקלים), קפלטי גבינות (58 שקלים), מרק בשר כפרי עם ירקות שורש (68 שקלים), המבורגר וקרסיפי צ'יקן, ביף בורגיניון, מגוון מנות פסטה ושניצל עגל עם חמאת שום תימין (92 שקלים). התפריט משתנה על בסיס כמעט יומי ויש בו גם מבחר לא קטן של מנות ילדים.

תחנת דלק דור, צומת משמר השרון על כביש 4, 077-9800322, ראשון-שבת 12:00-22:00

פטה, עמק בראסרי (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
פטה, עמק בראסרי | צילום: שני הלוי, יחסי ציבור
קרודו דג ועגבניות, עמק בראסרי (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
קרודו דג ועגבניות, עמק בראסרי | צילום: שני הלוי, יחסי ציבור


גרציא

ביסטרו גרציא שבקיבוץ העוגן פועל כבר מעל עשור והוא מסתתר בין מדשאות מוריקות ועצים תמירים. במשך 3 השבועות הראשונים של המלחמה הכינו כאן מדי יום 1,000 מנות לחיילים בעורף. בעלת המקום מיכל גרציאני לא עצרה בזה וגם תמכה בחקלאות: היא שלחה את הנוער מהקיבוץ לקטיף מלפפונים אצל חקלאי מקומי והכינה מ-300 קילו מלפפונים שקנתה ממנו סלט מלפפונים אסייתי שהוגש כמנה ראשונה לכל שולחן. בימים אלה היא ממשיכה להפעיל את המקום המהמם שלה לאורך כל שעות היום.

יש כאן גינה אידיאלית להעביר בה כמה שעות בסתיו הישראלי הקצר והתפריט מציע מנות ביסטרו כפריות מעולות. את התפריט הזה מיכל (בוגרת לימודי בישול בניו יורק) בנתה יחד עם השפית גילי בר יוסף (שעבדה עם רושפלד ושטרית) ואם תשאלו אותנו - חובה לטעום כאן ביסק סרטנים מושלם עם חצי סרטן, מולים, שרימפס, תרד וברוסקטה (72 שקלים). יש גם פולנטה תירס שמוגשת כשמעליה שרימפס עסיסיים, זוקיני, אפונים ושרי (62 שקלים) וקלמרי באוזו מעל ירוקים מהגינה וקרם חצילים שרופים (68 שקלים). לעיקרית מציעים בגרציא מבחר מנות עם בשר לבן, סטייק, צלע וגם שניצל מילנזה, מנת פסטה מנחמת עם ראגו בקר בבישול ארוך (89 שקלים), פסטה קרבונרה עם קוביות בייקון, תירס גילי, שמנת וחלמון ביצה (89 שקלים) ועכשיו לכבוד ההתקררות נוספו לתפריט גם מרקים ומנות חורפיות יותר עם ירקות שורש עונתיים. האוכל פה ממש טוב, השירות מעולה והחצר עם העץ הענק היא מקום מצוין לקחת בו קצת אוויר לנשימה.

קיבוץ העוגן, 050-6930050, ראשון-חמישי 9:00-22:00, שישי 8:00-15:00

החצר המקסימה של גרציא (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
החצר המקסימה של גרציא | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
גרציא - צלע לבן (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
גרציא - צלע לבן | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור


עגלות קפה

ארטורה

בעמק חפר פועלות עשרות עגלות קפה. בכל מושב יש את העגלה שלה עם המיקום האסטרטגי שלה והחוקים שלה. ארטורה היא העגלה היחידה שבשביל להגיע אליה לא צריך להיכנס למושב, כי היא ממוקמת בתוך מתחם של מכללת רופין. היא גם היחידה שלאור ההצלחה הפכה לבית קפה ממש.

מסביב לעגלה יש אווירה כפרית וציוץ ציפורים. המתחם מגודר וילדים יכולים לשחק כאן חופשי, להתנדנד בנדנדות ולאכול ארוחת ערב של פיצה מעולה (48 שקלים) או מלאווח (30 שקלים) בזמן שהוריהם נהנים מקערת אסאי מהטובות והעשירות שיצא לנו לטעום (40 שקלים) או מאחד הכריכים המעולים שעוברים חימום קל בטוסטר. את המקום פתחה שפית מאיה יוספי שבמשך שנים הפעילה קייטרינג בוטיק והיום היא נותנת דרור לכל האהבות שלה במקום הקסום הזה. יש כאן גם קינוחים מיוחדים ומאפים מדהימים מבצק עלים שמאיה מכינה בעצמה, ביניהם פלוט פרמזן מושלם שנמס בפה (17-28 למאפה). בגזרת המשקאות יש מיצים שנסחטים טריים במקום, בירה קרה, שייקים, קוקטיילים אלכוהוליים וגם מיצים מיוחדים ללא סוכר וחומרים משמרים שנמכרים בבקבוקים סגורים. המלצה שלנו: אל תוותרו על מוס השוקולד המושלם, שהוא גם נטול ביצים וסוכר.

בוויז: קפה ארטורה, ראשון-חמישי 8:00-17:00, שישי-שבת 7:30-14:30

ארטורה קפה - קערת אסאי מעולה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
ארטורה קפה - קערת אסאי מעולה | צילום: לין לוי, mako אוכל
קפה ארטורה - האוכל (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קפה ארטורה - האוכל | צילום: לין לוי, mako אוכל


עגלת קפה אביחיל

העגלה של גילי סירקיס ממושב אביחיל היא המשך ישיר לעסק אירוח ביתי וקייטרינג לאירועים קטנים שהיא הפעילה במשך שנים תחת השם "הרותם 10". העגלה שלה, שנולדה במהלך הקורונה, חונה במיקום מדהים על גבעה עם נוף פסטורלי של העמק, מתחת לעץ שסביבו אזור ישיבה נעים מוקף עציצים ופרחים בכל הצבעים. המיקום מושלם, האווירה קהילתית ותמיד יש בעגלה אנשי צוות אדיבים ונעימים שמכינים קפה מעולה. ליד הקפה אפשר להזמין קרואסון פינוקים ממולא עם קממבר, סלק או סלמון (35-38 שקלים), עוגיות פלודן של סבתא דבורה (שזה בעצם שכבות של וופל במילוי של דבש ואגוזים) או טפיוקה עם פירות. השוס האמיתי מוגש בימי שישי: קובנה זוגית מדהימה לצד 2 ביצים, רסק סחוג וזיתים (52 שקלים). בקצור, אם אתם באזור נתניה או נוסעים על כביש החוף, מדובר בעצירת חובה להנעים את הדרך.

מושב אביחיל, ראשון-שישי 7:30-13:00, 054-4304175

עגלת קפה באביחיל (צילום: גילי סירקיס, יחסי ציבור)
עגלת קפה באביחיל | צילום: גילי סירקיס, יחסי ציבור
עגלת קפה באביחיל - סירים ממכרים (צילום: גילי סירקיס, יחסי ציבור)
עגלת קפה באביחיל - סירים ממכרים | צילום: גילי סירקיס, יחסי ציבור


אוכל רחוב

לאקי צ'יקן

על לאקי צ'יקן בטוח כבר שמעתם. מאז שהמקום נפתח הוא השתתף בכל סיקור של אוכל רחוב הכי טוב בארץ שערכנו. במקום הזה מגישים את אחת ממנות הקריספי צ'י'קן השוות והמיוחדות בארץ. הבעלים של המקום הזה, שלו נחמן ורז רוזלס מגויסים מהיום הראשון של המלחמה ואת העסק מפעילים כרגע בני המשפחה והעובדים.

ההזמנות כאן הן בשירות עצמי ויש בתפריט עוף מטוגן שמוגש בכל וריאציה אפשרית: יש עוף מטוגן בתוך לחמניית חלב רכה, יש חלקי עוף שונים שמגיעים בדליים בגדלים שונים, יש כנפיים בהוט סוס תאילנדי שהם חובה למי שאוהב כנפיים חריפות ממש ויש גם שוקיים וגם פרגית בציפוי קראנצ'י ממכר. השוס האמיתי הם הרטבים המיוחדים לצד העוף למשל רוטב חמאת בוטנים, רוטב קרוליינה, רוטב גבינת צ'דר או רוטב גוצ'וג'נג קוריאני. טווח המחירים של המנות: 32-72 שקלים (והבמיה המטוגנת שמוגשת כאן היא משהו שחובה להכיר).

מתחם ביתנ'ס, מחלף ביתן אהרון על כביש החוף, לא כשר

לאקי צ'יקן - חדש (צילום: אסף קרלה)
לאקי צ'יקן - חדש | צילום: אסף קרלה
קריספי צ'יקן לאקי צ'יקן (צילום: גיל אבירם)
קריספי צ'יקן לאקי צ'יקן | צילום: גיל אבירם