הקיץ אמנם תכף מסתיים אך זירת מסעדות החוף בישראל ממשיכה לצמוח, והפעם: פרויקט מרשים במיוחד שנפתח להרצה השבוע בחוף בלו-ביי שבנתניה. המקום נקרא סופלקי (souvlaki) על שם המאכל היווני המוכר, ויציע, בהתאם לשם, תפריט יווני של ארוחות בוקר, צהריים וערב.

על סופלקי אחראים הבעלים של המסעדה הנתנייתית רד בורגר, שחברו לשף אורי ארנון (לשעבר הבעלים והשף של מסעדות הבשר ארנולדס בצפון). ארנון נהג לערוך במסעדותיו אירועי נושא בסגנון יווני, כך שהחיבור שלו לאוכל היווני לא נוצר רק עם סופלקי החדשה אלא הרבה קודם. בנוסף, בדומה למסעדות הבשר שהפעיל בעבר, גם סופלקי תהיה מסעדה כשרה.

כיאה לרוח היוונית בסופלקי יש דק עץ רחב, צבעים בולטים של כחול ולבן ואפילו ויטרינה שתציג מדי יום דגה טרייה לבחירת הסועדים. המקום יכול לארח מאות סועדים, והתכנון הוא להדגיש את אווירת הבילוי והחפלה היוונית (בין היתר באמצעות שני ברים גדולים שמציעים מגוון רחב של משקאות על בסיס אניס), לצד האוכל.

התפריט בסופלקי מציע מבחר סלטים יווניים מוכרים כמו צזיקי (36 שקלים, לא חלבי כמובן); פאבה - ממרח אפונה צהובה מסורתי (39 שקלים); טארמו סלטה - ממרח ביצי דגים (39 שקלים); חורטה - סלט מבושל של עלים ירוקים (34 שקלים); וסלו סלוניקאי של סורימי עם ירקות קצוצים ואיולי (39 שקלים). ישנה גם אפשרות לקבל מגש טעימות שכולל 10 סלטים ב-178 שקלים.

סופלקי (צילום: יחסי ציבור,  יחסי ציבור )
פותחים שולחן מול הים בנתניה. סופלקי | צילום: יחסי ציבור, יחסי ציבור

לצד הסלטים מגישים במקום גם גירוס (42 שקלים); דולמה - עלי גפן ביתיים במילוי של אורז או בשר (42-54 שקלים); קולוקיטוקפדס - לביבות מזוקיני (38 שקלים); בצק פילו במילוי תרד (38 שקלים); דודקה תאי - מאפה פילו עם פטה לא חלבית ודבש (42 שקלים); מוסקה (69 שקלים); נקניקיות ביתיות ברוטב עגבניות וביצים (64 שקלים); וברבוניות מטוגנות בשמן זית ורוזמרין (109 שקלים).

כמחווה למנה שעל שמה נקרא המקום תמצאו בתפריט סוגים רבים ושונים של סופלקי - שיפודי בשר או דגים שמוגשים על פיתה יוונית - בין היתר סופלקי טלה (119 שקלים); סופלקי פילה בקר עם פטריות מלך היער וכבד אווז (179 שקלים); סופלקי אנטרקוט (129 שקלים); וסופלקי פרגית (79 שקלים).

כרגע פתוחה המסעדה במתכונת הרצה בלבד וגם התפריט שמוצע כאן עדיין לא נקבע סופית. המסעדה תיפתח רשמית לאחר החגים ובינתיים היא פעילה מהשעה 12:00 בצהריים ועד שעות הלילה. בהמשך יורחבו שעות הפעילות ויוצעו גם ארוחות בוקר בסגנון יווני אל מול הגלים.

סופלקי. המלכים 35, נתניה. 09-7702080. ראשון עד חמישי 09:00-01:00 | שישי 9:00-18:00 | שבת 20:00 -01:00. כשר