אזור הכנרת, כיאה ליעד תיירותי, שופע מסעדות. מלבד סטייקיות דרכים ותיקות, פועלות ברדיוס של חצי שעה נסיעה מהימה מוסדות מוערכים דוגמת 1910 בדגניה, רוטנברג בגשר הישנה, מגדלנה, פיצה פרסקה, מרינדו, מושבוץ ולוטה של אסף גרניט בטבריה. פתיחות חדשות ומרעישות לא היו זמן רב באזור הזה ומקומות טרנדיים שמתכתבים עם מה שקורה בתל אביב פחות נפוצים פה וקצב ההתחדשות כאן איטי מאוד, ולכן 3 המקומות החדשים שנפתחו בחודש האחרון תפסו אותנו לא מוכנים.

מאחורי אותן הפתיחות לא עומדת קבוצת מסעדנים, אלא צמד אחים: נדב ונאור דיין, בני 36 ו-31 ממנחמיה שרוצים להיות קבוצת קפה נואר של אזור הכנרת. לצורך פתיחת המקומות החדשים הם גייסו לצוות את האח הצעיר שמנהל את אחת המסעדות ואת השף מתן בל שהוא גם שף וגם שותף במסעדה יפנית שיש לנו הרגשה שגם תל אביבים ירצו להגיע אליה.

מיזומי

מיזומי היא מסעדה יפנית חדשה בהובלת השף מתן בל, בוגר "בישולים" שגם למד ביפן והתמחה במסעדה עם כוכב מישלן באוסקה, וב-12 השנים האחרונות עשה בעיקר אירועים פרטיים. האחים דיין צירפו את מתן לצוות על מנת להביא לאזור הכנרת בשורה קולינרית. במיזומי הוא משתמש בידע העצום שצבר על המטבח היפני ומציע אוכל יפני מותאם לחך הישראלי והתפריט שהוא הרכיב כאן יוצא מגדר הרגיל, בעל טעמים בועטים וטאץ' אישי שמוסיף לכל מנה חותמת משלו.

מיזומי. יפנית בכנרת (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מיזומי. יפנית בכנרת | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

בין המנות בתפריט שישיטו צלוי מושרה בפונזו וואסאבי, מלח מעושן ושבבי בוניטו (54 שקלים); חציל ברוטב מיסו, סאקה ומירין (54 שקלים); אורז סושי צרוב עטוף בפניני אורז עם טרטר טונה (65 שקלים) וטרטר ספייסי טונה עלי וואסאבי בטמפורה עם חלפיניו כבוש איולי, וואסאבי יוזו וסויה לבנה (54 שקלים). בל מכין כאן טנטנמן ראמן מעולה בעל טעמים עמוקים על בסיס ציר עוף, עם בשר בקר טחון, אטריות שמכינים במקום, מחית צ'ילי קוריאני, ביצה רכה, בצל ירוק, ושערות טוגראשי (75 שקלים). יש בתפריט גם גיוזות מבצק דק ועדין ממולא בפטריות. הן צרובות קלות ומוגשות מעל קרם תירס יפני עם שמן שומשום ושמן עלי וואסאבי (52 שקלים), מבחר מנות ניגירי, הוסומאקי (רול סושי – 38-48 שקלים) וסשימי מדהים שמוגש מעל קרח (48-78 שקלים), טמאקי (קונוס) ומבחר רולים מיוחדים (55-88 שקלים לרול). אל תפספסו את סלט האוממי יוצא הדופן עם עלי חסה פריכים שלמים, רוטב ויניגרט וואסאבי, אצות נורי, פרמזן ותערובת גרעינים (58 שקלים).

שף מתן בלחסן (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
שף מתן בל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
מסעדת מיזומי (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
מסעדת מיזומי | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מתן עובד עם חומרי גלם יפניים, מכין בעצמו את הוואסאבי, מחמיץ ג'ינג'ר ועובד עם דגי ים בלבד כפי שנהוג במטבח יפני, למרות הקרבה לשפע של דגי המים המתוקים שנשלפים מהכנרת למרגלות המסעדה. בקרוב יתווספו לתפריט גם מנות בשר ואגיו מקומי שמתן מתכנן להכין בתנור ג'וספר. מיזומי התמקמה בחלל שבו פעלה מסעדת אלטה של האחים דיין, אותה פתחו לפני שנתיים בחוף שלדג. יש בר, ספות ו-3 כיווני אוויר של חלונות הפונים לכינרת. התחושה כאן היא כאילו אתם יושבים על המים ואפשר לתצפת על סירות דייגים בפעולה.

חוף שלדג, מושבת כנרת. שעות פעילות: שלישי-רביעי, שישי, שבת 18:00-23:00, חמישי 18:00-00:00  

על הנהר

על הנהר הוא מותג מוכר באזור שהאחים דיין הקימו לפני עשור במתחם ירדנית. על הנהר החדשה, שנפתחה עכשיו בכניסה לקיבוץ כנרת היא משהו שטרם ראו באזור. מדובר במתחם המתפרס על פני דונם וחצי ובו חלל מסעדה שנפרס על פני 1,000 מטרים עם רחבה חיצונית מרוצפת מעל נהר הירדן. על הנהר כוללת 380 מקומות ישיבה סביב שולחנות נמוכים וגבוהים, עגולים ומלבניים, בר פנימי ענק ובר חיצוני.

על הנהר (צילום: הראל גלבוע, יחסי ציבור)
על הנהר | צילום: הראל גלבוע, יחסי ציבור
על הנהר החדשה (צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור)
על הנהר החדשה | צילום: גיל אבירם, יחסי ציבור
על הנהר במתחם הירדנית (צילום: הראל גלבוע, יחסי ציבור)
על הנהר במתחם הירדנית | צילום: הראל גלבוע, יחסי ציבור

בשעות הערב המאוחרות יותר עוצמת הווליום עולה, עוצמת האור יורדת והמקום הופך לבר אוכל שמתכתב עם כל מה שטרנדי בתל אביב ויש גם עמדת די ג'יי במרכז החלל. התפריט מציע קלאסיקות כמו קרפצ'יו דג עם אגוזי לוז (77 שקלים), סביצ'ה דג עם סלט עגבניות וכוסברה המוגש מעל קרם חציל ולאבנה חריפה מתובלת בירוקים (68 שקלים), ניוקי פטריות וערמונים (86 שקלים), לחמניות באן עם בשר מפורק (58 שקלים) וקבב טלה (88 שקלים). מבחר העיקריות כולל שיפוד פילה בקר במשקל רבע קילו (250 שקלים) ומנה נפלאה של שרימפס בשום חמאה ויין לבן עם תרד בר, אספרגוס, בק צ'וי, ערמונים ופטריות (109 שקלים). ויש גם כריך סינטה (66 שקלים), ביף בורגר (82 שקלים), קלמרי מטוגן (76 שקלים) ופלטת בשרים מפוארת (435 שקלים).

על הנהר בכניסה לקיבוץ כנרת. טלפון: 077-9386283. שעות פעילות: ראשון-שבת 18:00-2:00

קפה ריבר

ובאותו המתחם שבו נפתחה "על הנהר" החדשה, ממוקם גם הבייקרי החדש שפועל משעות הבוקר ומתכתב עם כל מה שהכי טרנדי עכשיו. יש בו ויטרינה עם מאפים, כריכים וסלטים. מזמינים קפה, שולפים בקבוק עם מיץ מהמקרר, מקבלים את הכול על מגשי נירוסטה קטנים ויוצאים החוצה אל הרחבה מעל נחל הירדן. את ייעוץ ההקמה סיפק לנדב וניב לא אחר מאשר עדי פרץ מ"מטרלו, ככה שאפשר בהחלט לצפות לבצק מדופף, קליל ואוורירי שמתפצח בכל ביס.

קפה ריבר ליד הכנרת (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
קפה ריבר ליד הכנרת | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

עמדת השיש הפתוחה מכילה מבחר לא גדול של מאפים שמתחדש עם מאפים טריים. בוויטרינת הזכוכית הסגורה יש כריכים, קישים, עוגות וקינוחי פטיסרי מפונפנים כמו טארט קרמל ושוקולד מריר, טארט פיסטוק ופטל, טארט לימון ובזיליקום ועוגת גבינה באסקית (18-34 שקלים).

קפה ריבר. ויטרינת מאפים מרשימה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
קפה ריבר. ויטרינת מאפים מרשימה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

מבחר המלוחים כולל מאפה עם רוטב בשמל, פטריות, רוקט, קונפי שום וארטישוק (32 שקלים), מאפה תפוחי אדמה, ארטישוק ועגבניות מיובשות (28 שקלים) ומאפה תרד וגבינות (28 שקלים). בגזרה המתוקה טעמנו קרואסון קרם לימון אוורירי ממולא בקרם חמצמץ וקרמי, ויש כאן גם קרואסון עם קרם פטיסייר ותותים (36 שקלים) ומבחר כריכים בלחמים, בבייגלה או בג'בטה ביניהם בייגל סלמון עם גבינת שמנת (32 שקלים) וכריך בלקני עם טחינה ירוקה ירקות קלויים וחציל (24 שקלים). טעמנו כריך נפלא עם מקושקשת, גבינת שמנת ופרמזן ב לחמניית פרעצל ארוכה (32 שקלים ו סלט סלק עם גבינת בושה עלי אנדיב, תפוח עץ ושקדים קלויים שהיה מדהים לא פחות מהמאפים (52 שקלים).

יש כאן כמה שולחנות קטנים ליד הוויטרינה, אבל השוס הוא ללא ספק באזור הישיבה החיצוני. אפשר לתפוס מקום על עמדת בר גבוהה, ממש מול הנהר או להתמקם באחד השולחנות. המקום כל כך גדול וכל כך יפה, שגם כשהוא מלא באנשים, מרגישים את החיבור הנעים לטבע.

קפה ריבר בכניסה לקיבוץ כנרת. (בוויז: קפה ריבר). שעות פעילות: ראשון-שבת 8:00-16:00