הקוג'י בורגר של טאיזו טאון – עכשיו גם במשלוח, תל אביב

טאיזו טאון, המזללה האסייתית של יובל בן נריה, מציעה מנות ממגוון מטבחי אסיה, אבל אותנו (ועוד רבים אחרים) מה שתפס זה הקוג'י בורגר – נתחי בשר מפורק שנצלים על שיפוד שווארמה גדול, המנה שכיכבה בפופ אפ שבו המקום התחיל את דרכו. ממש בימים אלה התווסף הקוג'י בורגר לתפריט הערב של המקום, ומעכשיו יהיה זמין גם במשלוח (דרך וולט). מה שכן, בפופ אפ בשישי הקוג'י לא יוגש.

בנוסף, בטאיזו טאון משיקים הפי-אוור חדש: בימים ראשון עד חמישי בשעות 16:00-19:00 יימכר כל התפריט ב-30 אחוזי הנחה בישיבה במקום ובאיסוף עצמי.

טאיזו טאון. גבעון 12, תל אביב

בריוש סלמון צרוב. ג'הג'ה (צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור)
בריוש סלמון צרוב. ג'הג'ה | צילום: ספיר קוסא, יחסי ציבור

פיצות וארוחות בוקר חדשות בג'הג'ה, ראשון לציון

הפיציולו גלעד סלומון יצר פיצות חדשות לקראת הקיץ, וביניהן פיצה שיפקה עם פטרוזיליה, שום, קרם פרש, בצל סגול, קונפי שום ומריחה של צזיקי (68 שקלים); מרגריטה ארטישוק ירושלמי עם ברוקולי ובצל סגול (66); ופיצה חציל בלאדי עם ארבע גבינות, עגבניות שרי צלויות, ארוגולה, פרמזן, שמן זית וביצת חופש (66).

בנוסף הושק במקום לראשונה תפריט ארוחות בוקר, בדגש על מאפים. בין המנות: קיאק תרד עם בולגרית ומנצ'גו (61 שקלים); בריוש סלמון צרוב - לחמניית בריוש צרובה עם סלמון מעושן, גבינת שמנת ועירית וביצת עין (56); ומאנורי – מאפה עגול שבמרכזו גבינת מאנורי, עשבי תיבול, בזיליקום, שום, שמן זית, צ'ילי חריף ודבש (44). כל המנות מגיעות עם סלט קטן. בנוסף יש אפשרות לארוחת בוקר קלאסית, עם שתי ביצים לבחירה, סלט ירקות גס, פלטת מטבלים (בולגרית, חציל מטוגן, לאבנה, גבינת שמנת, סלט טונה, מטבוחה ביתית, ריבה וחמאה), פוקצ'ה ושתייה חמה או קרה (75 שקלים). תפריט הבוקר מוגש בימי חול מ-10.00 עד 13.00 ובשישי ב-9.00-13.00.

ג'הג'ה. רוטשילד 86, ראשון לציון, 077-9386330

ארוחה מעמק יזרעאל במסעדת אלנה, תל אביב

ב-25.7 יתקיים באלנה ערב חד פעמי שיוקדש לחומרי גלם מעמק יזרעאל, המקום שבו גדלו השפים של המקום עומר שדמי ודניאל צור. התפריט יספר את הסיפור הקולינרי של העמק, על המושבים, הקיבוצים, השדות החקלאיים והכפרים הבדואים שבו, ויכלול בין השאר קרפצ'יו סברס עם גבינת קאפרה של משק ברקנית; במיה ממולאת ג'יבנה; ושיפוד טלה ושומן טלה עם דלעת קומזיץ. מחיר הארוחה – 290 שקלים לאדם, לא כולל שתייה. יש להזמין מקומות מראש.

אלנה. נחמני 23, תל אביב

אוקינאווה, תל אביב (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
אוקינאווה, תל אביב | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

עסקיות צהריים חדשות באוקינאווה, תל אביב

כחלק מניסיון להילחם ביוקר המחיה משיקה הסושייה בשני סניפיה שלוש אופציות של עסקית צהריים, שיוגשו בימים ראשון עד חמישי בין 12:00 ל-16:00 ויכללו מנה ראשונה ומנה עיקרית לבחירה. העסקית הזולה ביותר תעלה 74 שקלים והיקרה 98. באותן שעות תוכלו להזמין בסניף נווה צדק כוס יין ב-20 שקלים ובסניף לבונטין כוס מבעבע ב-15 שקלים.

אוקינאווה. גן החשמל, לבונטין 11, 03-5101099 שלוחה 4; נווה צדק, שבזי 46, 03-5101099 שלוחה 2, תל אביב

ארוחות בוקר בבית הקפה הדו ממדי סקאץ', חיפה

בית הקפה הדו ממדי הראשון בישראל נפתח לפני כשנה ועכשיו משיק תפריט ארוחת בוקר. בין המנות: ארוחת בוקר ישראלית, שקשוקה בבצק, סלטי בריאות, כריכים, מיצים סחוטים במקום, וגם ופל בלגי, קרפ, יוגורט עם תוספות וגלידת ג'לאטו שנעשית במקום. ארוחות הבוקר מוגשות בכל יום עד השעה 13:00 לצד התפריט הרגיל.

סקאץ'. אצטדיון סמי עופר, פנחס ואברהם רוטנברג 2, חיפה (ברחבה החיצונית העליונה בצד של הים)

ארוחות בוקר. סקאץ' (צילום: מיכה בריקמן, יחסי ציבור)
ארוחות בוקר. סקאץ' | צילום: מיכה בריקמן, יחסי ציבור

ברז השוקו ביטבתה נפתח

ב-31.7 יפתחו ביטבתה זו השנה החמישית את ברז השוקו לציבור לשימוש חופשי, והוא יישאר פתוח עד סוף אוגוסט (בשעות 8:00-16:00 בלבד). עוד יוכלו המבקרים ליהנות ממתחם פעילות חווייתי הכולל עמדות צילום, מתקנים והפעלות.

Apero בקפה פופולר, תל אביב

במהלך הקיץ ייפתח קפה פופולר של אבי ביטון בכל יום ב-17:00-19:00 לשעתיים של Apero - האפרטיבו של הצרפתים. במהלך אותן שעתיים יוגש תפריט קיצי של מנות קלילות באוריינטציה צרפתית עם טאץ' לבנטיני במחיר 28-38 שקלים. בין המנות: רטטוי עם בגט וחמאת פורצ'ני וגם שמן זית ותימין; מולים כבושים (בלי חמאה) שמוגשים על בריוש קלוי ושמן זית; וגבינת בושה עם רוקט, פקאן קלוי, ריבת נקטרינות ומשמש. בגזרת האלכוהול יוגשו יינות בטווח מחירים של 90-130 שקלים לבקבוק.

קפה פופולר. דיזנגוף 197, תל אביב