מסעדת המוציא, אבי לוי (צילום: כפיר חרבי, mako אוכל)
נשאר בתמונה עם המוציא וצ'יריפום. אבי לוי | צילום: כפיר חרבי, mako אוכל

בשורות מעניינות, אולי מטרידות, לירושלמים חובבי האוכל: אחת המסעדות האהובות עלינו בבירה, בית הכוון, עתידה לעבור שינוי בשבועות הקרובים, וזאת לאור סיום השותפות בין השף אבי לוי ליהב רימון (מקפה רימון בירושלים). לוי ורימון היו שותפים במשך שנים ארוכות, עוד מאז זכה לוי ב"מאסטר שף". יחד הם פתחו את מסעדת המוציא ליד שוק מחנה יהודה, ולאחר מכן גם את אחותה קטנה והלא מחייבת בית הכוון.

רוצים עוד? בואו אלינו לפייסבוק

לאחר פירוק השותפות יישאר לוי הבעלים הבלעדי של מסעדת המוציא, ואילו בצ'יריפום הוא יחבור לשותף חדש, איש עסקים מתחום הנדל"ן. "אני כבר לא נמצא במסעדת בית הכוון, משום שהפרויקט בתל אביב מצריך ממני הרבה יותר זמן והשקעה", סיפר לנו לוי. "אני צריך להיות כאן בעיר ולדאוג להמון דברים, לכן החלטתי להתמקד במסעדת המוציא ובצ'יריפום כרגע".

עוד באוכל טוב

 

צ'יפס עמבה, בית הכוון (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
להתראות צ'יפס עמבה, אהבנו אותך כאח | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

על פי ההסכם בין רימון ללוי, בעוד חודש יפסיקו המנות של לוי להיות מוגשות בבית הכוון. בינתיים מתכנן רימון את השינויים במקום ומחפש שף חדש שייקח את המושכות. "אבי ואני נפרדנו כידידים, ולאור מספר סוגיות עסקיות החלטנו לצאת לדרכים נפרדות", אומר לנו רימון. "בנושא בית הכוון אני כרגע במשא ומתן עם מספר שפים ואיני מעוניין להרחיב בנושא".

בינתיים ממשיך לוי בשיפוצים המתקדמים של צ'יריפום התל אביבית (בפינת הרחובות יבנה אחד העם), שפתיחתה נדחתה לחודש יוני. על אף הפרידה של השותפים, הקונספט הקולינרי של המוציא וצ'יריפום יישאר ללא שינוי.

>> כל חדשות האוכל