אחרי יותר משבועיים מותחים במיוחד, תחרות הסביח של המדינה מגיעה לקו הגמר! בסוף השבוע יעלה ב-mako ובאתר T5 מתחם מיוחד ובו 50 הרשימות של בתי האוכל הטובים בישראל, שאת אחת מהן – הסביח הטוב בארץ – בחרתם אתם, הצופים והגולשים, מתוך רשימה עמוסה. אבל מנצח, כידוע, יכול להיות רק אחד.

סביח אריכא ירושלים (צילום: באדיבות המקום,  יחסי ציבור )
הגיעו גבוה. סביח אריכא | צילום: באדיבות המקום, יחסי ציבור

לפני שנכריז על המקום הראשון שלכם, בואו ניתן כבוד לחמישייה הראשונה שנבחרה: למקום החמישי הגיעו סביח פרישמן, שאמנם לא ממש רצו להשתתף בפרויקט אבל כמו תמיד זוכים לאהבה גדולה מהקהל; במקום הרביעי סביח אריכא מרחוב אגריפס בשוק בירושלים; במקום השלישי סביח השרון מהוד השרון, שכבר מחזיק בכמה וכמה סניפים; ובמקום השני בית הפול בבאר שבע, שהגיע קרוב, ממש קרוב לפסגה.

סביח פרישמן, תל אביב (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
במקום החמישי והמכובד: סביח פרישמן | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

אז מי הזוכה הגדול? מי שטבע כמה מונחים חשובים בשפה הישראלית, עובד מהסביח של עובד בגבעתיים, שהתרגש מאוד מהזכייה המוחצת (ובצדק: כמעט רבע מהמצביעים הצביעו לעובד).

ומי מהמצביעים זכה בתחרות שלנו בתווי קניה בסך 500 שקלים ברשת שופרסל? ובכן, שני הסיפורים שנגעו ללבנו במיוחד היו זה של אליה רום, ששיתפה בסיפור רומנטי להפליא שנשאיר שמור במערכת, וראומה גוטמן, שהגדילה לעשות וחיברה פזמון לסביח האהוב עליה – אותו הקראנו כמה וכמה פעמים במערכת מרוב התרגשות.

"עובד הוא סביחאי מוסמך
סביחאות זה לא עניין של מה בכך
איחוד נדיר של חציל וביצה
בשילוב מופע שכמותו לא נראה
שהרי הדרך ללבו של אדם היא דרך קיבתו.
וזו שלי כבר מזמן נשבתה בסביחו!"

כתבת הרשימות המלאה - בסוף השבוע הקרוב במגזין mako.

>> כל חדשות האוכל

>> וכל המתכונים לפסח