אוכל הודי הוא עניין מורכב. אנחנו חיים במדינה שחלק מהמטען התרבותי שלה כולל או כלל בעבר טיולים אחרי צבא, גואה, לונגים על הקיר ואת חבל הארץ "פלורנטין", ובאופן טבעי היינו מצפים למספר לא מבוטל של מסעדות הודיות. ויש כמה, אבל בהשוואה לכל אוכל אסייתי אחר כל העסק לא ממש תפס. אם תרצו להזמין הביתה אוכל הודי יהיו לכם הרבה פחות אופציות מאשר, נגיד, תאילנדי או סושי. ואז יש את טנדורי. היא קיימת כבר מאה שנה עם אותו תפריט פחות או יותר, ועדיין מצליחה להיות הדבר הראשון שעולה בראש כשאנחנו נתקפים במצב הרוח ההרפתקני הכולל חשק לאוכל הודי.

יש לנו פייסבוק, ונורא כיף לברוח אליו

צ'יקן טיקה, טנדורי (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
צ'יקן טיקה בטנדורי. מנה משתלמת לאללה | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

כצפוי, האתר של טנדורי נראה כמו מצגת פאוור פוינט שהבן של רינה פושקרנה שלח לחברים שלו לפני עשר שנים עם שורת הנושא "מדהים! רמקולים חובה!". אבל הוא מאוד מאוד נוח, מפורט, ידידותי, מושקע וענק, מה שגם הופך אותו לקצת מבלבל, לפחות עבור מי שלא ממש שולט בז'רגון. כמקובל באוכל הודי, גם הטבעונו-צמחוני שאתם בדיוק מארחים ימצא לא מעט אופציות מאוד מוצלחות. יתרון נוסף הוא שאפשר להזמין עסקית שמאפשרת לטעום לא מעט במחיר סביר לארוחת צהריים משרדית. כלומר, קצת לא מתחשב להזמין למשרד אוכל הודי, כי מדובר בריחות די חריפים שיפריעו לפחות לאדם אחד באופן ספייס, אבל בהנחה שאתם סוציופתים, עובדים בחברת תתרנים או לוקחים את האוכל החוצה – מדובר באחלה אופציה.

חונק או מפנק?

הלכנו על הזמנה קלאסית. סמוסה כבש, שכוללת בצק ממולא בבשר טחון, אגוזי קשיו, אפונה ועשבי תיבול הודיים (33 שקלים), עסקית צ'יקן טיקה אדום (40 שקל), שכוללת נתחי עוף צלויים ומבושלים ברטבים הודיים שמגיעים עם אורז, תבשיל עדשים ונאן (פיתה הודית טעימה). בנוסף לקחנו מנת מלאי קופטה (55 שקל) – כופתאות מגבינת קוטג' ביתית, פירות יבשים ותפוחי אדמה שמבושלות ברוטב סמיך. לכל העסק הוספנו נאן שום (15 שקל). באתר הבטיחו עד שעה, ואחרי 50 דקות נחתה על מפתננו אסופת שקיות שמנונית עם חשבונית של "התפנוקייה", מערכת משלוחים אייטיזית מצחיקה שהיינו בטוחים שכבר לא קיימת.

עוד באוכל טוב:

 

מלאי קופטה, טנדורי (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
די נו, אל תסתכלו בקנקן. מלאי קופטה | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

האוכל אמנם לא הגיע עם סכו"ם, מפיות, מגבונים ושאר פסיליטיס, אבל הגיע חם ועם המון רטבים כמו עמבה משונה, צ'אטני ירוק ומטבל תמרים מתקתק, כולם היו עזי טעם ושנויים במחלוקת. הצ'אטני הירוק היה המוצלח משלושתם. הסמוסות היו שלוש כופתאות מקמח חומוס, מטוגנות וגדולות בצבע סגול, שהיו פריכות וכיפיות ולא הרגישו שומניות. המילוי הבשרי היה - בניגוד לטעמים ההודיים השגורים - עדין ולא אגרסיבי, לח וטעים מאוד. עסקית הצ'יקן טיקה הייתה משתלמת מאוד, וכללה חמגשית עם עוף (בכמות של שיפוד ממוצע) שהיה מושלם ועסיסי, תוצאה של הצלייה בתנור שהם מכנים "טנדור" והתיבול המעולה. לצדו הגיע אורז בשלושה צבעים שהיה נחמד וקצת אנמי, ותבשיל עדשים מעולה וחורפי (הדלקנו מזגן). עם כל זה הגיע גם נאן טעים, כך שאפשר לומר שגודלה של המנה יכול לסגור בכיף לאנץ' משרדי לשני אנשים (או.קיי, שני אנשים לא מורעבים מאוד).

המלאי קופטה התברר כבר כמנה מאתגרת קצת יותר. כופתאות גדולות ומתוקות ששוחות בתוך המון רוטב, מתקתק גם הוא, שאותו אפשר לנגב עם הנאן. מנה עם טעמים דומיננטיים שנועדה להשביע והתחושה האופפת אותה היא של סמיכות כבדה וממלאת ומתוקה יתר על המידה. כזאת שחובבי האוכל ההודי עפים עליה, אבל עשויה להיות קצת אדג'ית מדי לכל שמזמינים פעם בשנה בגלל חשק לנאן.

בסופו של דבר ההזמנה מטנדורי מאוד מוצלחת. ואמנם מלבד העסקיות היא לא ממש זולה, אבל מדובר בכמות יפה של אוכל. סביר להניח שאם עד היום אוכל הודי לא נכנס לסבב ההזמנות שלכם, זאת לא תהיה ההזמנה שתשנה את זה. אבל בשביל לרענן מדי פעם את סבב המשלוחים האיטלקי/אסייתי/המבורגר פה ושם, טוב לדעת שיש מקום עקבי, יציב ומוצלח שיספק לכם את הקרייבינג לקארי.

טנדורי, לאתר המסעדה.

הזמנה: דרך האתר של טנדורי. נוח, חווייתי ומלא בתמונות.
זמן הגעה: הבטיחו עד שעה והגיעו אחרי 50 דקות.
אריזה: שקיות נייר שמנוניות, היעדר סכו"ם ומפיות, וייב של פעם.
מחיר: 143 ועוד 12 שקלים דמי משלוח.
בקשות מיוחדות: אין, אנחנו אנשים נוחים.
>> בפעם שעברה נתנו צ'אנס למשלוח של ריבר