כשאומרים אוכל באילת, באופן בלתי נמנע חושבים על אותם חשודים מיידיים - בדרך כלל מסעדות דגים ופירות ים שהמוכרות ביניהן הן המפלט האחרון המצויינת או המחבוא של אדי המשובחת. וזה לא שיש לנו בעיה עם הז'אנר בכלל, ועם המוסדות המוכרים בעיר בפרט, אלא שבשנים האחרונות יש באילת עוד הרבה אפשרויות טובות לארוחה, שתייה ובילוי. הנה כמה מהן שאנחנו אוהבים במיוחד. 

אי אפשר לדבר על אהבה בלי להזכיר את הפייסבוק שלנו

יאקימונו

אולי זה רק אנחנו, אבל החום של אילת תמיד עושה לנו חשק לאוכל יפני רענן ונקי, כזה שמסעדת יאקימונו התל אביבית הוותיקה, שפתחה סניף בעיר לפני כמה שנים, יודעת לעשות הכי טוב. בגרסה האילתית והכשרה תמצאו את המיטב שהמוסד הזה יודע לתת: סושי וסשימי, טפניאקי, טמפורה, דים סאם, סלטים אסייתיים ומנות יפניות חמות על בסיס דגים או בשרים. והבונוס: נוף של המרינה.

יאקימונו. מלון רויאל ביץ', אילת. 08-6368989. כשר.

ניגירי יאקימונו (צילום: יאקימונו)
מושלמת למזג האוויר. סושי ביאקימונו | צילום: יאקימונו
יאקימונו סושי  (צילום: אלכסנדר כהן,  יחסי ציבור )
חגיגה של סושי. יאקימונו | צילום: אלכסנדר כהן, יחסי ציבור

המבשלה: מבשלת סוף

מבשלת בירות בוטיק שפועלת באזור התעשייה של אילת אולי לא נשמעת כמו המקום המלהיב בעולם, אבל במקרה של מבשלת סוף (Soof) החדשה באילת - היא דווקא ממש כן: מאז שנפתח המקום הקטן והנהדר הזה אנחנו שומעים עליו רק מילים טובות, והרבה מהן. תמצאו כאן מבחר מצומצם אבל משובח של בירות שמייצרים במקום, מבירה עם פירות יער ועד בירה סטאוט בסגנון גינס, וגם שלל מנות קטנות אבל מעולות באמת שמכינים כאן כמו פיש אנד צ'יפס עם רוטב טרטר או נקניקייה ביתית טעימה.

המבשלה. האורגים 2, אילת. 054-633903. לא כשר.

אילת מבשלת סוף (צילום: ראובן גולדנברג,  יחסי ציבור )
נקניקייה ובירה שעושים במקום. מבשלת סוף | צילום: ראובן גולדנברג, יחסי ציבור

לה קוצ'ינה

אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות ביותר בעיר היא לה קוצ'ינה המשפחתית. מקום לא יומרני שמגיש את הקלאסיקות האיטלקיות: פסטה, פיצה, סלטים איטלקיים מרעננים ומעט מנות בשר ודגים. כל אחד יכול למצוא את עצמו בתפריט של לה קוצ'ינה, ונכון, כנראה שלא יהיו בארוחה הפתעות גדולות, אבל מי צריך הפתעות כשיש אחלה קלאסיקה?

לה קוצ'ינה. טיילת רויאל, החוף הצפוני, אילת. 08-6368932. לא כשר.

עוד באוכל טוב:

לה קוצ'ינה אילת נקניקים (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
ותיקה ומוכרת. לה קוצ'ינה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
לה קוצ'ינה אילת (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
אופציה משפחתית נהדרת. לה קוצ'ינה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

לווייתן

התוספת הנוצצת ביותר למסעדות העילית של אילת בשנה האחרונה. מדובר בגלגול המחודש של מסעדת המסגר 5, תחת אותה בעלות ובמיקום חדש, עם תפריט שמשתנה כל הזמן על פי חומרי הגלם הזמינים וכולל מנות פירות ים, בשר או דגים וקינוחים מעולים ממש.

לווייתן (Whale). טיילת מלון הרודס המזרחית, חוף צפוני, אילת. 08-9209393. לא כשר.

לוויתן אילת במיה (צילום: ליאור רפאל,  יחסי ציבור )
מרעננים את אילת. לווייתן | צילום: ליאור רפאל, יחסי ציבור
לוויתן אילת שרימפבורגר (צילום: ליאור רפאל,  יחסי ציבור )
יש אוכל טוב באילת. שרימפבורגר בלווייתן | צילום: ליאור רפאל, יחסי ציבור

פסטורי

בדיוק כמו לה קוצ'ינה, גם פסטורי היא מסעדה איטלקית קלילה, נעימה וגם ידידותית לילדים. בתפריט תמצאו קלאסיקות כמו פיצה מרגריטה, סלט קפרזה או קלמרי קריספי, וגם יציאות מעניינות יותר כמו פיצה עם בשמל ותרד, אספרגוס, ארטישוק, זיתי קלמטה, מוצרלה ושמן כמהין.

פסטורי. תרשיש 7, אילת. 073-7822969. לא כשר.

פסטורי אילת (צילום: מוטי חזן,  יחסי ציבור )
משהו לכולם. פסטורי | צילום: מוטי חזן, יחסי ציבור
פסטורי אילת פירות ים (צילום: מוטי חזן,  יחסי ציבור )
ויש גם פירות ים, כמובן. פסטורי | צילום: מוטי חזן, יחסי ציבור

ללו

אם לא בא לכם על פנפונים ומסעדות יוקרתיות, אלא על אוכל פשוט וטעים בלי יותר מדי עניינים, מסעדת ללו היא הכתובת. מסעדה ותיקה ומוערכת שמציעה תפריט עשיר שמתבסס על המטבח המרוקאי, עם מנות כמו בשר עם שעועית לבנה, מוח עגל בשום ופפריקה, כרעי עוף בכורכום ועוד המון ספיישלים. רק קחו בחשבון שפתוח רק בצהריים ועד אחר הצהריים המוקדמים.

ללו. החורב 259, אילת. 08-6330578. כשר.