אין תמונה
ליליות בייקרי. מאפייה מצוינת מעבר לכביש

תופעה חדשה יחסית, ההולכת ונרקמת לכדי טרנד ממשי בתל-אביב, היא הפיכתו של האזור שמול בתי המשפט בעיר לאזור מסעדנות משגשג בדגש על מקומות כשרים ומצוינים. אין לדעת באם מדובר בתופעה מכוונת ומתוכננת בראי אופי הקהל הפוקד את המקום, או בתופעת "עדר" ישראלית מצויה, אבל עובדתית, נפתחו בבית אסיה ובבית אמות משפט מסעדות ובתי קפה, כולן כשרות. "ליליות" הכשרה, "ליליות" המאפייה המצוינת, "מיתוס" הבשרית ולאחרונה הצטרפה המסעדה החלבית איטלקית Uno, בניצוחו של השף ניצן רז ממסעדת "סושי-סמבה" שברמת החייל.

היתרון של מסעדת Uno כמסעדה כשרה נובע מהעובדה שקל להרכיב תפריט איטלקי-חלבי, ללא הדעות הקדומות הנלוות למסעדה כשרה. יחד עם זאת, מעניין לציין את פיצול האישיות התל-אביבי, כשמדובר במסעדות כשרות. מצד אחד, יש הצדקה עסקית לפתיחתן, ומצד שני העובדה ש"אונו" היא כשרה מוצנעת כמו מלבושיה של בת טובים מבני ברק. עובדה היא כששאלנו אם המסעדה כשרה, מיהרו להסס ב"כן" "אבל"... מה אבל? על מה בדיוק ההתנצלות? שלא יבוא קהל מספיק "קולי" אם תכריזו במלוא הפה על כשרות. ובאמת, התנצלותנו הכנה על ה"אאוטינג" שכפינו על המסעדה, והבה נתמקד באוכל ובאווירה של "אונו", שניהם מוקפדים ומקצועיים לעילא.

אין תמונה
אונו. צאו מזה, כשרות היא לא דבר להתבייש בו

האווירה בהחלט עסקית נעימה המציעה חוויית הסעדה נינוחה בחלל מואר ורחב ידיים. השולחנות מופרדים במרחב אינטימיות מספק זה מזה, ברמה שמאפשרת לשופט בדימוס פלוני, ללהג אודות משפטו המתוקשר של אלמוני. בגזרת האוכל נרשמה רמה גבוהה ובוטחת של מקצוענות, הבאה לידי ביטוי במנות טובות מסוגן של פסטות תוצרת בית, דגים, פיצות דקיקות עם "טופינג" משובח, ומחלקה חדשנית ונפלאה במיוחד של מנות Krudo (דגים נאים) כמו נתחים עסיסיים של סלמון בפסטו, סיבס עם עגבניות לחות, בייבי-מוצרלה וזיתי טאטוס ועוד כמה מנות רעננות שכאלה, שהולמות את האקלים הישראלי. יופי של מקום כשר, ולא לפחד כלל.

Uno - ויצמן 2 (בית אמות השקעות), תל-אביב. טל' 03-6932005. כשר חלבי. מחירים: 18-54 שקל לראשונות ולמנות ביניים, 48-96 שקל לעיקריות.

>> בואו לאכול ב-Uno ב-50 אחוז הנחה!
>> אוכל כשר וטעים - איך עושים את זה?
>> ואם מדברים על מסעדות, את סלט העגבניות של הרברט סמואל טעמתם?