איטס קפיטריה (EATS)

למה חם? לא מעט קפיטריות ומעדניות חדשות נפתחו בחודשים האחרונים והפכו ללהיט, אבל נראה שהקפיטריה הזו של יוצאת "מאסטר שף" וכדורסלנית העבר מיכל אפשטיין היא זו שהצליחה להכות הכי הרבה גלים. זה קורה בעזרת כריכים שווים במיוחד, מאפים בסגנון אמריקאי ותפריט שמשתנה לגמרי בין הבוקר, לצהריים והערב. איך שלא יהיה, בכל שעה שתגיעו לפה תגלו משהו אחר וטעים.

איטס קפיטריה. אדם הכהן 1, תל אביב. 03-6027888. לא כשר

איטס קפיטריה (צילום: מתן כץ,  יחסי ציבור )
איטס קפיטריה | צילום: מתן כץ, יחסי ציבור

אוטלו

למה חם? בקיץ עמוס בגלידריות חדשות, אוטלו, הגלידריה החדשה ברחוב דיזינגוף בתל אביב מצליחה לבדל את עצמה עם קונספט שלוקח השראה מגלידריה דומה באיטליה. אל תוך גביע השוקולד נשפך באיטיות (ובעזרת מכונה) שוקולד חם (חלב או לבן), ועל כל הטוב הזה מסדרים לכם את הגלידה האלסטית שזורמת לתוך הגביע ממש כמו גלידה אמריקאית. מתוק? בטח. מצטלם מעולה לאינסטגרם? ברור.

אוטלו. דיזינגוף 165. תל אביב. 03-6889890. לא כשר

אוטלו גלידה  (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
אוטלו גלידה | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל


 גסטון

למה חם? לא בכל יום נפתחת מסעדה חדשה ומסקרנת במודיעין, ובטח לא סטייק האוס משוכלל שלוקח השראה ממקומות דומים בארה"ב. עם תפריט שמשלב מנות ביסטרו קלאסיות וסטייקים בגדלים משתנים (כולל תוספות אמריקאית במיוחד כמו מק אנד צ'יז, טבעות בצל או תרד מוקרם), זה בדיוק המקדש החדש לקרניבורים של איזור ירושלים, וככל הנראה גם למי שלא ממש גר בסביבה.

גסטון. הדרים 22, פארק המים, רעות. 08-9265775. לא כשר

סטייק, מסעדת גסטון (צילום: באדיבות המסעדה,  יחסי ציבור )
גסטון | צילום: באדיבות המסעדה, יחסי ציבור

אילדיס

למה חם? אחרי כמה חודשים שעבד בשקט יחסי, דוכן הקבבים התורכי החדש בשרונה מרקט קיבל חיזוק משמעותי בדמותו של השף אביב משה (מסה, קוואטרו). אפשר להזמין קבבים בצלחת או בלאפה, עם תוספות וטעמים שונים, כולל כמה וכמה סוגי סלטים וממרחים. יש גם לחמג'ון ואפילו בורקס במילוי תערובת בשרים, כך שכל מי שחובב אוכל תורכי או קבבים חייב לעצמו ביקור במקום.

אילדיס. אלוף קלמן מגן 3, שרונה מרקט, תל אביב. כשר

אביב משה אילדיז קבב (צילום: אדם שרז,  יחסי ציבור )
אביב משה אילדיז קבב | צילום: אדם שרז, יחסי ציבור

 אורבאן שאמאן

למה חם? טרנד הבריאות הלוהט שמסרב לדעוך פוגש את טרנד קערות ה"בודהה" שמצטלמות כל כך יפה. תמצאו במקום עמדת מיצים מלאה בחומרים כמו ספירולינה, אבקת פחם, ג'ינג'ר ועוד מיני תבלינים, ותפריט קטן של קערות בריאות עם אסאי, צ'יה וחטיפי כוסמת, כריכים מלחמים ללא גלוטן וחומוס מקטניות מונבטות. מדובר במקום שגם מצטלם נהדר וגם יעזור לכם להיראות נהדר. מושלם לא? תמצאו כאן גם תפריט מיצים שנבנה לצריכה במשך כמה ימים שאפשר לרכוש הביתה, אווירה רגועה במיוחד, ובאופן כללי וויב שיזכיר לכם שעוד לא עשיתם יוגה השבוע.

אורבן שאמאן. נחלת בנימין 48, תל אביב. 03-7531102. לא כשר

אורבן שאמאן (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
אורבן שאמאן | צילום: רחלי קרוט, mako אוכל


טאיזו

 

למה חם? בדרך כלל מעטרות את הרשימה מסעדות חדשות יחסית, אך הפעם לא הצלחנו להתעלם מכך שבטאיזו אכל ממש לאחרונה אחד האנשים המוכרים והחביבים עלינו, הלא הוא הקומיקאי כתום השיער קונאן אובראיין שחרש את ישראל. את קונאן בחרה לקחת הפקת התכנית שלו דווקא למסעדת טאיזו של השף יובל בן נריה (שני הג'ינג'ים גם הצטלמו יחד) ואובראיין אמנם גרס שהוא ציפה שייקחו אותו לאכול פלאפל או אוכל מקומי כלשהו, ומצא את עצמו באחת מהמסעדות האסייתיות (הוא קרא לה תאילנדית) הטובות ביותר שאכל בהן בימי חייו. אם זה לא כבוד לקולינריה הישראלית אנחנו לא יודעים מה כן. 

טאיזו. מנחם בגין 23, תל אביב. 03-522-5005. לא כשר

טאיזו (צילום: איליה מלניקוב)
טאיזו, כדור מנגו מוס מנגו חמצמץ קרם גזר וקארי דיסקיות זעפרן | צילום: איליה מלניקוב

רולא

 

למה חם? המסעדת החיפאית והנהדרת הזאת לא מקבלת מספיק במה במדיות האוכל ברחבי הארץ. אולי זאת הצניעות של הבעלים, ואולי הריחוק היחסי מהמרכז ומהברנז'ה הקולינרית - כך או כך רולא ממשיכה לגדול ולהאכיל את סועדיה באוכל מהמשובחים שנתקלנו בהם בישראל. עכשיו היא גם עושה זאת במיקום חדש שמכבד אותה (ואותנו) הרבה יותר. זה קורה בנכס היפה בו פעלה בעבר מסעדת כולא בעיר התחתית בחיפה. בתפריט: מסחאן עם עוף מפורק, בצל וסומאק; קבבים מסוגים שונים; ושישברק. גם המחירים כאן נוחים באופן יחסי ונעים סביב ה-60 שקלים למנה עיקרית. ראוי להערכה. 

רולא. הנמל 33, חיפה. 04-8383866. לא כשר

פאטת מקדוס, מסעדת רולא (צילום: אמיר דיב,  יחסי ציבור )
פאטת מקדוס, מסעדת רולא | צילום: אמיר דיב, יחסי ציבור

יריחו

למה חם? ההתחלה של בר המסעדה המדובר הזה ביפו הייתה צולעת יחסית. הרבה טרוניות על שירות מהוסס ותפריט שדומה מדי לזה של תומר אגאי (מי שחתום פה על הייעוץ הקולינרי) בסנטה קתרינה. למרות זאת, לאחרונה נראה כי המקום עלה על דרך המלך והביקורות מהללות; תמצאו כאן פיצה יפואית עם קרם כרובית, זיתי קלמטה, בצל צלוי וסרדין כבוש; מעורב טלה בפיתה עם לבבות, שקדים וכבדי טלה, גרגירי חומוס, לימון וכוסברה; וכדור ים קרוע שכולל סביצ'ה מוסר עם בורגול, לימון כבוש ויוגורט נענע.

יריחו. פנחס בן יאיר 4, תל אביב יפו. 058-6666921. לא כשר

ברוסקטה בקר, יריחו (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
ברוסקטה בקר, יריחו | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

קאליפסו

למה חם? במדור שכולל מסעדות מדוברות אי אפשר להתעלם ממסעדה בסדר גודל כמו קאליפסו, בטח אחרי כמות תשומת הלב שניתנה לה בשבועות האחרונים מאז פתיחתה. הביקורות אמנם צלבו את המקום והגדירו את האוכל שם לפרקים כבלתי אכיל, אך אנחנו מקווים שעם הזמן ושפשוף המטבח הלקחים נלמדו, וכל הנוגעים בדבר ייקחו את הדברים שנכתבו ונאמרו לתשומת לבם ויהפכו את תשומת הלב התקשורתית לנקודה לזכותם במקום לכזו שתבוא לרעתם.

 קאליפסו. חוף פרישמן, תל אביב. 03-678-4524. לא כשר 

קאליפסו (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
קאליפסו | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

ויטרינה

למה חם? את המקום הראשון שלנו כובש החודש (איך לא) המקום שהגדיר מחדש את המושג תור. הוויטרינה עשתה ממש לאחרונה קאמבק מרשים במיוחד לרחוב בו נולדה, ועכשיו אפשר גם לשבת כאן לא רק להמבורגר משובח אלא גם לכריך דירטי צ'יקן מושחת שהוציא לנו את העיניים. בקיצור, אם אתם אוהבים אוכל, אין לנו ספק שתמצאו את עצמכם כאן מתישהו בחודש הקרוב. כן כן, גם אם זה ייקח זמן עד תשגיעו לביס המיוחל, אנחנו בטוחים שזה יהיה שווה את זה.  

ויטרינה. אבן גבירול 36, תל אביב. 03-6960304. לא כשר

 

ויטרינה סניף חדש אבן גבירול עוף מטוגן מלפפון מטוגן (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ויטרינה סניף חדש אבן גבירול עוף מטוגן מלפפון מטוגן | צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל