כשנכנסים לדיינר גודנס, שנפתח לאחרונה בחלק הומה במיוחד של רחוב קינג ג'ורג' בתל אביב, כמעט אפשר לשכוח שאנחנו על אחד הכבישים העמוסים במרכז העיר. המקום מעוצב בסגנון עכשווי עם קירות בטון חשופים, ריהוט צבעוני ומטבח פתוח ומזמין. גודנס מגדירה את עצמה כדיינר עם השפעות אמריקאיות ומציעה תפריט מהודק עם מנות ג'אנק קלאסיות כמו המבורגר, צ'יפס וסלופי ג'ו, לצד מנות בריאות יותר כמו קרפ כוסמת עם כרובית, תפוחי אדמה או בטטה ומרקי ירקות משתנים. כנראה שזה לא יפתיע אף אחד, אבל אנחנו החלטנו ללכת על הפן המושחת של התפריט ולחוש לרגע באמריקה.

עמוק בשמן

למנה ראשונה הזמנו את מה שמכונה בתפריט "דיפ אנד צ'יפס" - רצועות טופו מושרות במרינדת צ'ילי עם לימון כבוש ואצות (28 שקלים) - ומיד התמלאנו תקווה שגודנס הצליחה לפענח את הטעם החמקמק של דג מטוגן שטבעונים רבים כל כך עורגים אליו. המנה הגיעה בזריזות מרשימה, ובכלל - יש לציין לטובה את השירות האדיב והיעיל של המסעדה, למרות שמדובר בימיה הראשונים והמקום היה כמעט מלא לחלוטין. קונוס הצ'יפס וה"פיש" נראה מצוין והגיע עם שלושה רטבים: קטשופ, מיונז ואלף האיים, לצד פלח לימון טרי. למרות שהצ'יפס לא מוכן במקום הוא היה מעולה - לא שומני מדי, פריך אבל לא חלול. לעומתו, ה"פיש" התגלה כנפילה (או יותר נכון כצלילה עד לעומק האוקיינוס) - טופו חסר טעם וחתוך עבה מדי שלא נספג במרינדה שיכלה להעניק לו טעמים. הצ'ילי המובטח בתפריט לא הורגש כלל, הלימון הכבוש לא מצא את מקומו, האצה לא הצליחה להתבלט לטובה בחגיגת השמן העמוק והציפוי אמנם נתן מרקם קראנצ'י, אבל טעמו הזכיר בעיקר ביסלי גריל, וזו בערך הפעם היחידה שלא מדובר במחמאה.

הטיפ שלנו: תחזירו את הפיש המת הזה למים ותתרכזו בצ'יפס מצוין עם תוספת של טבעות בצל. הנה רעיון.

גודנס - פיד אנד צ'יפס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
חצי כוח. דיפ אנד צ'יפס | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

על הגריל

לעיקרית הלכנו על המנה האמריקאית הקלאסית מכולן - המבורגר. על הנייר הוא מתואר כ"בורגר פטריות פורצ'יני ושום קונפי (על בסיס סויה) שמוגש עם ריבת בצל ושום, חסה, עגבניות וחמוצים" (42 שקלים). כמובן שלא ויתרנו גם על תוספת הגבינה שמציעים במקום (8 שקלים). חתכנו את ההמבורגר האסתטי לשניים ופערנו פה גדול - הלחמנייה הייתה טובה ורכה, הקציצה עצמה הייתה במרקם מצוין (דקה, לא מתפוררת ועסיסית), וגם הייתה טעימה למדי, למרות שטעם הפורצ'יני המובטח לא הורגש בה מספיק. הגבינה המותכת הייתה מצוינת ושילובה עם ריבת הבצל הוסיף ג'וסיות מבורכת. באופן אירוני, דווקא במסעדה טבעונית הירקות שבהמבורגר היו הצד החלש: מלפפונים חמוצים תעשייתיים מהסוג הנחות ביותר, פרוסות עבות מדי של עגבנייה לא בשלה וחתיכות חסה גסות.

הטיפ שלנו: תלמדו להחמיץ מלפפונים (או שתקנו אותם מאחד שיודע), תשקיעו בחיתוך מדויק ודק יותר של ירקות בשלים ויהיה לכם פה המבורגר מנצח.


בקדרה

לעיקרית השנייה הזמנו את מנת הדגל של המקום, הסלופי ג'ו, מנה שמתוארת בתפריט כ"שעועית שחורה ופטריות שימג'י ברוטב ברביקיו בתוך פוקצ'ה עם רוקט, עגבניות וחמוצים" (38 שקלים). מסקנה ראשונה? המקום יודע להגיש את הפחמימות שלו. הפעם זו הייתה ג'בטה שקיבלה צריבה טובה מבחוץ אך נשארה רכה ואוורירית מבפנים (אולי לעובדה שפעם פעלה במקום מאפייה יש השפעה קוסמית על הלחמים?). בתוך הג'בטה חיכתה כמות נדיבה של תבשיל שעועית שחורה רכה ופטריות שטעמן הלך לאיבוד בתוך רוטב הברביקיו.

הרוטב עצמו היה מעושן מאוד, והכמות שלו הפכה את המנה לסופר עסיסית. גם כאן הבעיה הייתה הירקות: הרוטב עצמו מאוד מלוח, ותוספת המלפפון החמוץ הפכה את המנה למלוחה מדי (מליחות שגם שני בקבוקי סודה וקולה אחת לא פתרו. הצימאון ניכר גם דקות ארוכות אחרי סיום הארוחה). כמו כן, הנימה האסייתית של התבשיל הפכה את השילוב שלו עם העגבנייה והמלפפון החמוץ למוזר. הרוקט דווקא בא ממש טוב, אבל היה ממנו מעט מדי. לגבי אופן האכילה, ובכן, לא סתם קוראים לו סלופי - חבורת המתבגרים בשולחן לידנו עברה לאכול אותו בסכין ומזלג. אנחנו לא ויתרנו על האכילה המרושלת ופשוט ניגבנו את עצמנו אחרי כל ביס בחינניות.

הטיפ שלנו: עופו על הכיוון האסייתי של תבשיל השעועית והפטריות המעושן ותתאימו לו מלא ירוקים מרעננים: יותר רוקט, בצל ירוק וכוסברה. אה כן, ותגישו את המנה עם הרבה מפיות בצד.

גודנס - סלופי ג'ו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מפיות, והרבה. הסלופי ג'ו | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

פצצת סוכר

התפריט של גודנס מציע ארבעה קינוחים קבועים ועוד אחד משתנה תחת הכותרת "נבחרת המושחתים" (שמזכירה קצת סרט ניינטיז עם סטיבן סיגל). הלכנו על הקינוח בעל השם הבומבסטי "גלקסיה של שוקולד" ומתואר כ"כדור שוקולד עם גלידת מוס על מצע קרמבל ורוטב שוקולד" (36 שקלים). ביצענו את הטקס מלא ההוד וההדר של בקיעת כדור השוקולד כאשר שפכנו עליו את רוטב השוקולד החם והוא אכן נמס עם קצת עזרה של הכפית, ואז נחשפה גלידת המוס האגוזית. מה נגיד לכם? בהחלט מדובר בגלקסיה רחוקה, שבה מתוקי פרווה של חתונות הם קינוחים לגיטימיים. אם נפרק את הקינוח למרכיבים, אפשר למצוא בו טובים יותר (רוטב חם, פירורי שוקולד) וטובים קצת פחות (קרמבל קינמון, גלידה והכדור). אגב, דווקא החלק הטוב ביותר בקינוח הוא הנסתר ביותר – בתוך כדור השוקולד (מתחת למוס האגוזי) מסתתרים פירורי שוקולד לחים וטעימים. בסופו של דבר, אולי הטבעונים שהספיקו לשכוח ולהדחיק את טעמה המפנק של חמאה טובה יוכלו ליהנות מהמנה, אבל אנשים עם חלב על השפתיים כנראה פחות יתחברו.

גודנס - הקינוח (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
יכול היה להיות הרבה יותר טוב. קינוח בגודנס | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הטיפ שלנו: תחליפו קונדיטור. כמו שמאפיות רבות כבר לימדו אותנו: לא חסרים קינוחים טבעוניים טעימים מאוד. 

שורה תחתונה

מזללה חמודה ונעימה עם שירות מצוין ומחירים נוחים. לגבי האוכל, בהחלט נחזור בשביל ההמבורגר והסלופי ג'ו, בתקווה שגם אלו יעברו מקצה שיפורים בגזרת הירקות. אז נס לא קרה פה, אבל בהחלט היה גוד.

גודנס, המלך ג'ורג' 41, תל אביב. ראשון עד שישי: 11:00-00:00 | שבת: 18:00-00:00