פיתה עם חביתת צ'יפס, בית הכוון (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
ידעתם שגם אבי לוי הוא אשף פיתות? עכשיו אתם יודעים | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

עם ההצלחה ההיסטרית של מזנון, מעוז הפיתות של אייל שני, שפיצח את הנוסחה של אוכל משובח שמתארח בפיתה חמימה ומנחמת, קשה להתווכח. ההתלהבות של הישראלים מהבשורה הזו, של אוכל עם קריצת תחכום השוכן בתוך כיס בצק, הולידה כבר שלושה סניפים בתל אביב ועוד אחד בפריז, והניבה אמביציות להפיץ את בשורת הפיתה הפואטית ברחבי העולם.

בואו לפייסבוק שלנו, טעים שם

אבל למה ללכת רחוק: בתקופה האחרונה נפתחים ממש אצלנו לא מעט מתחרים מעניינים שמחפשים לרכוש את חיבתכם עם הפיתה הייחודית שלהם. בעוד שבועיים, למשל, יקום על חורבותיה של מסעדת הטרנקווילה בתל אביב מקום חדש בשם "הדלפק", שיציע 8 מנות בלבד, כולן מוגדרות על ידי הבעלים יניב חממה כ"גורמה בפיתה". המקום נקרא על שם צורת הישיבה המאפיינת אותו, דלפקים דלפקים, והוא יגיש בין היתר קבב טלה עם טחינה גולמית, סלט משוויה ופלפלים בגריל (בפיתה כמובן), סטייק פרגית עם שומן כבש ולימונים וסטייק עם ביצה עלומה, וגם מנות ספיישל שיתחלפו מפעם לפעם. המחיר יעמוד על בין 28 ל-42 שקלים לפיתה, ולצד הפיתות יוצע אלכוהול במחירים מוזלים, כמו צ'ייסר ב-9 שקלים או בירה מהחבית ב-18.

הדלפק (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה,  יחסי ציבור )
הדלפק. "כמו שיש מאות פיצריות בישראל וכל אחד עושה את הפיצה שלו, גם כאן יש מקום לכולם" | צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של המסעדה, יחסי ציבור

"אייל שני הוא בהחלט הראשון שהכניס אוכל גורמה לתוך הפיתה, הוא עושה את זה טוב ואי אפשר לקחת לו את זה", מפרגן אחד מבעלי הדלפק, "אבל כמו שיש מאות פיצריות בישראל וכל אחד עושה את הפיצה שלו, גם כאן יש מקום לכולם. אני רוצה שהדלפק יהיה מקום שמגיעים אליו וטועמים פיתה שהטעם שלה נחקק בזיכרון - שיש לה אותו טעם פעם אחרי פעם, בדיוק כמו השווארמה החביבה עלייך".

עוד באוכל טוב:

 

השווארמה של אפי

גם השווארמה בפיתה, שהייתה קיימת הרבה לפני שאוכל גורמה הפך למונח שגור ברחוב הישראלי, זוכה עכשיו לגרסה חדשה ומשודרגת, הפעם במסעדת פופ אפ שהחלה לפעול ממש אתמול (שני) בפאב התדר שבתל אביב. על המקום אחראי אפי רז מהסביח של אפי, יחד עם השותפים צחי זילברליכט (אורקה, פיקוק, ארמדילו ועוד) וניר לוי (סטפן בראון, לוציפר).

התפריט במסעדה כולל חצי פיתה עם שווארמה סודית (מלבד היותו של הבשר הודו נקבה, החברים מסרבים להסגיר פרטים), וגם מנות נוספות כמו סנדוויץ' טוניסאי עם לקרדה ותפוחי אדמה או מנה צמחונית של שלושה סלטים (קולסלאו, סלק צלוי עם כוסברה וסלט תפוחי אדמה), מלבי לקינוח ועוד הפתעות מהמטבח. המחירים: 26-38 שקלים למנה.

פיתה עם סטייק וביצה, בית הכוון (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
פיתה עם סטייק וביצה עין בבית הכוון. פיתה אלוהית מבצק חלה | צילום: בועז לביא, יחסי ציבור

"אנחנו רוצים שכולם יגיעו לטעום את השווארמה המיוחדת שלנו, ואחרי זה נמשיך הלאה ונתפתח משם", מסביר זילברליכט. מסעדת הפופ אפ היא לדבריו רק ניסוי בדרך לפתוח יחד שווארמייה במתכונת מלאה בתל אביב: "אני אוהב אוכל פשוט ותמיד אוכל אוכל רחוב. כשהכנתי שווארמה בארמדילו אפי בא, טעם אותה ומשם המשכנו לשיתוף הפעולה. היום, כשאפי כבר לא בסביח, אנחנו רוצים לעשות יחד משהו שמשלב את הידע שלנו והחלטנו לקחת את זה לכיוון של שווארמה. נכין שווארמה בפיתה שתשתווה לסביח המיתולוגי של אפי".

אם חשבתם שקדחת הפיתות נשארת בגבולות תל אביב - הרשו לנו לספר לכם גם על בית הכוון, מסעדת הפיתות גורמה החדשה של אבי לוי, זוכה העונה השנייה של מאסטר שף, במתחם התחנה בירושלים. בית האוכל של לוי מגיש מבחר פיתות במילויים שונים שמאפיינים לדעתו את אוכל הרחוב הירושלמי, עם נגיעות אלג'יראיות, איך לא.

בין השאר תמצאו בתפריט של בית הכוון את החביתה של סבתא (אומלט עם צ'יפס דקיק, 32 שקלים); מעורב בית הכוון (תערובת חלקי פנים עם כוסברה ובצל על האש, 45 שקלים); כפתא סינייה קבב וטחינה אפויה (39 שקלים); ושפונדרה כל הלילה על הפתילייה (43 שקלים). כל אלה מוגשים בפיתה מיוחדת שיצר לוי יחד עם מאפייה מקומית, שעשויה מבצק חלה חלומי ומצופה בסולת פריכה - או לחלופין בגרסת סינייה על מחבת, לחוששים מעודף פחמימות. אם תשאלו אותנו - אין ממה לחשוש.

הדלפק, מקווה ישראל 1, תל אביב, טלפון 052-3753750. שעות פתיחה: 12:00-3:00.

בית הכוון, דוד רמז 4, מתחם התחנה הראשונה, ירושלים, טלפון: 02-5336044. שעות פתיחה: א'-ה' 16:00-1:00, ו' 11:30-16:30, שבת משעה לאחר צאת השבת עד 1:00.

פופ אפ שווארמה, התדר, בית רומנו, דרך יפו 9, תל אביב. שעות פתיחה: 21:00 עד אחרון הלקוחות.

rita.goldstein@mako.co.il

>> יקר לכם? הנה דים סאם ב-5 שקלים